Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nøytral olje

#1

Macky sa for siden:

Jeg skal lage gulrotmuffins til 17. mai, forrige gang jeg laget så brukte jeg rapsolje, og det ble en bismak på dem. Trodde jeg hadde kjøpt solsikkeolje, men det viser seg at jeg har kjøpt soyaolje. Duger det?


#2

arrow sa for siden:

Ja, det burde funke. Selv velger jeg helst solsikkeolje, men jeg har både brukt raps og soya med godt resultat. Rafinert olivenolje funker også helt fint. Kan det være du har kjøpt kaldpresset rapsolje på glassflaske? Tror den smaker litt mer enn rafinert.


#3

Zulu sa for siden:

Soyaolje er helt smaksnøytralt. :nikker:


#4

Niobe sa for siden:

Soyaolje går greit, men solsikkeolje er enda bedre.


#5

Nelly Nickers sa for siden:

Hva med Vita hjertego olje, er det noen som har opplevd bismak på den?


#6

Niobe sa for siden:

Ja, jeg synes ikke den er smaksnøytral. Den inneholder jo både raps- og olivenolje.


#7

Nextlife sa for siden:

Jeg synes ikke soyaolje er helt smaksnøytral og bruker den aldri til bakst.


#8

arrow sa for siden:

Det er vel ingen oljer som er helt smakløs, men jeg er ganske sikker på soya og raps regnes for smaknøytral. Jeg har tenkt slik at solsikkeolje har nøtteaktig smak som passer godt til gulerotkake?


#9

Niobe sa for siden:

Jeg synes ikke rapsolje er smaksnøytral. Den gir bismak.


#10

Mrs. Longbottom sa for siden:

Ja. Jeg syns ikke egentlig rapsolje egner seg til noe. Gir fjøssmak på alt.


#11

Niobe sa for siden:

:nemlig: Jeg blir dårlig av lukten.


#12

Nextlife sa for siden:

Fantastisk god beskrivelse. :knegg:


#13

frukt sa for siden:

Kokosolje passer til alt syns jeg. :jupp:


#14

Hyacinth sa for siden:

Rapsolje regnes vel som en nøytral olje, men jeg synes den smaker gress.


#15

Dixie Diner sa for siden:

Rapsolje smaker vått høy.
Jeg bruker nøytral kokosolje eller solsikkeolje.


#16

Ruslebiffen sa for siden:

Rapsolje smaker virkelig pyton, og jeg har mer eller mindre gått bort fra å bruke det. Tidligere brukte jeg det mye, men jeg reagerer mer på smaken nå enn før. :gruble: Odelia har en rapsolje som er for baking, og den er det mindre smak av, men helt nøytral er den ikke.

Jeg foretrekker smaksnøytral kokosolje til baking.


#17

arrow sa for siden:

Rapsolje inneholder omega 3 og det merker man selv om den er vegetabilsk, men i gulerotkake har jeg ikke merket så mye til den. Jeg har noen ganger fått solsikkeolje jeg har vært middels fornøyd med, på kanten til harsk selv om den har vært nyinnkjøpt og med god dato. Jeg har begynt å kjøpe de som er på brun glassflaske, dagslys påvirker oljene mer enn man tenker over. De står jo i butikkhyllene en stund, selv om jeg har dem i kjøleskapet.

I følge ekspertene er oliven og raps de sunneste oljene, mens solsikke og soya inneholder for mye omega 6 i forhold til omega 3 og 9. Det er nok en av grunnene til at det er så mye rapsolje ute å går fortiden.


#18

Odelia sa for siden:

:stolt:

Nei, det har hun ikke. Hun har den for steking, og er akkurat nå ganske irritert over at den spruter forferdelig mye kontra margarin. :stuart:

Jeg foretrekker, i motsetning til hva navnet mitt antyder, en mild solsikkeolje om jeg skal ha en smaksnøytral olje.


#19

Macky sa for siden:

Takk for svar, ble solsikkeolje for å være på den (nesten) sikre siden :-)


#20

Hyacinth sa for siden:

Odelia: :knegg:

Jeg steker aldri i olje. Jeg hater det! Det spruter overalt. Jeg er allergisk mot stekesprutefett. Jeg steker i smør. Eller helst i Vita flytende hjertegod.


#21

Macky sa for siden:

Ja, den jeg laget med forrige gang var kaldpresset rapsolje. Trodde der stod nøytral, men etterpå leste jeg at der stod naturell....går litt fort innimellom :p


#22

Ruslebiffen sa for siden:

:knegg:

Jeg la ikke engang merke til navneforvirringen. :hehehe:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.