Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Overnight porridge (kjøleskapsgrøt)

#1

Hyacinth sa for siden:

Det å la gryn svelle i væske er vel ikke noe nytt, det er jo prinsippet bak konseptet grøt. Også når det står kaldt. Men hva er det med denne kjøleskapsgrøten eller overnight porridge, som det også kalles? Hvorfor blir denne grøten annerledes enn ellers?

Jeg er nysgjerrig og har laget en batch som står i kjøleskapet. Jeg vet den kan spises kald, men kan den også med hell varmes opp? Eller er poenget at den skal være kald? Kjøleskapskald? Romtemperert? (Jeg synes ofte skikkelig kald mat dreper smaken.)

Kan noen opplyse meg om denne grøtens fortreffelighet? Synes det har vært masse skriverier om dette i det siste.


#2

Erica sa for siden:

Er det det samme som oat in a jar?


#3

Hyacinth sa for siden:

Aner ikke, men det høres jo ut som det kan være det.


#4

Cuyahoga sa for siden:

Jeg har også laget en porsjon i kveld. Aldri prøvd før. Men jeg elsker havregryn og mumser gjerne kalde grøter av alle slag, så det går nok ned.

Men da jeg stod der og grovraspet eple og hakket fem mandler følte jeg i overkant med fotballfrueblogg-vibber. :knegg:


#5

Hyacinth sa for siden:

Haha. :knegg:

Jeg brukte ruggryn i tillegg til havregryn.

Bruker man vann eller melk som væske, eller går begge deler like greit? Juice kan vel også brukes.


#6

Cuyahoga sa for siden:

Jeg brukte halvt om halvt med vann og melk. Litt skeptisk til juice til havregryn, men mulig det bare er jeg som er puritansk når det kommer til havregrøt.


#7

zinatara sa for siden:

Jeg har laget det endel ganger. Blander yoghurt, melk, havregryn, chiafrø og frukt/nøtter/bær. Det blir godt og greit at det er ferdig i kjøleskapet til frokost eller til å ta med til lunsj.


#8

Hyacinth sa for siden:

Ta med til lunsj var jaggu ikke dumt! Og du spiser det helt kaldt? Ja?


#9

zinatara sa for siden:

Ja, jeg spiser det kaldt.


#10

Hyacinth sa for siden:

Jeg har googlet både overnight oats, overnight porridge og kjøleskapsgrøt. Noen bloggere skiver om forskjeller mellom disse, men jeg har ikke funnet ut hva det er.


#11

Cuyahoga sa for siden:

Jeg har spist (halve) porsjonen min, og det var kjempegodt og veldig, veldig mettende. (Jeg spiste den etter jeg kom på jobb, så jeg fikk den krydret med et par dusin kommentarer om hva slags mystisk, moderne frokost dette nu var. :knegg: )


#12

Cuyahoga sa for siden:

Tror kanskje jeg skal prøve med byggryn i stedet for havregryn neste gang.


#13

kokosbolle sa for siden:

:knegg: Cuya; sa du ikke bare at det var "fotballfruefrokost"? Å lese fotballfrue er en vanlig guilty pleasure blant ingeniørene på jobben min. :humre:


#14

daffy sa for siden:

Noen som har en god oppskrift å dele?


#15

Cuyahoga sa for siden:

:what:

Hadde jeg referert til fotballfruebloggen hadde gutta her sett på meg som om jeg var fra Saturn. :dåne:


#16

Hyacinth sa for siden:

Jeg spiste hele...:flau: Det var litt rart og litt godt. Hadde nok for mye væske i. Den var nokså rennende.


#17

zinatara sa for siden:

Jeg tok utgangspunkt i denne www.theyummylife.com/Refrigerator_Oatmeal

Men nå blander jeg egentlig bare utifra hva jeg har lyst på og vet sånn ca. hvilken konsistens jeg er ute etter. I den oppskriften jeg linket til bruker de gresk yoghurt, men dersom du bruker mer flytende yoghurt bør du tilpasse mengden av melk/yoghurt.


#18

zinatara sa for siden:

Og så synes jeg det er best å bruke havregryn som ikke er lettkokte. For da blir det litt mer tekstur i det.



#20

Pegasus sa for siden:

Prøvde kjøleskapsgrøt til frokost i dag. Og har ennå ikke blitt helt enig med meg selv om hva jeg synes. Greit nok, men ikke noen WOW-opplevelse. Men lettvint, det var det!



#22

Adrienne sa for siden:

Jeg har laget det flere ganger, bruker det de dagene jeg er vill og gal og står opp i otta for å dra på trening før jobb. Jeg blander 50/50 kesam til ca 2,5 dl og har oppi ca 40 gram havregryn (den typen som ikke er lettkokt). På morgenen varmer jeg det kjapt opp i micro, har på kanel og spiser mens jeg venter på at kaffen skal bli ferdig.


#23

Balanse sa for siden:

Jeg ble inspirert av denne tråden sent i gårkveld. Smalt sammen uten å måle opp noe somhelst, basert på "man tager hva man haver". Ikke fancy.

Kan rapportere om at jeg likte det godt.

Det var rismelk, et lite dryss av vaniljesukker blandet ut i rismelken, havregryn, chiafrø og litt bokhvete.


#24

Stellebord sa for siden:

Jeg lager ofte varianter av dette i sommerhalvåret. Om vinteren foretrekker jeg varm grøt. Lurer på om jeg kan lage av steel cut oats (hva heter det på norsk?) Den skal kokes i 15 minutter. Ekstra deilig med bær på, og jeg liker å lage en boks med "grøtstrø" av hakkede nøtter, frø etc. jeg kan strø over før servering.


#25

Harriet Vane sa for siden:

Müslivarianter, havregryn og andre gryn og frø med hakket frukt og nøtter med litt juice over natten i en boks. Blandes med en yoghurt eller noe. Skikkelig digg.


#26

Tallulah sa for siden:

Hm, kanskje jeg liker steel cut bedre enn på vanlig havregryn. Jeg liker litt sånne klumper med tyggemotstand.


#27

Stellebord sa for siden:

Jeg liker også tyggemotstand! Steel cut er perfekt som grøt. Men jeg liker også grøt kokt på store havregryn med cottage cheese og nøtter. Jeg skal teste over natta og rapportere i morgen!


#28

Hyacinth sa for siden:

Men hvor selges steel cut? Har smakt det og liker det, men aldri sett det i butikk.


#29

Hyacinth sa for siden:

Hva er forskjellen på overnight oats og overnight porridge? Noen påstår det er forskjell. Skal det være yoghurt i den ene?


#30

Tallulah sa for siden:

Jeg har sett det i mathallen, fra Holli Mølle, tror jeg? Edit: De hadde fullkorn, også kalt havremarv. Så det er ikke helt det samme siden den ikke er kuttet opp, men det kan sikkert brukes.

Oats er jo havre, porridge er grøt. Så overnight oats er grøt laget på havre, det andre kan være med andre kornsorter.


#31

Hyacinth sa for siden:

Joda, det vet jeg, men jeg leste en blogg hvor en eller annen skrev at hun likte det ene, men ikke det andre, og i oppskriftene jeg har sett på overnight oats har det vært yoghurt eller kesam, men ikke i såkalt kjøleskapsgrøt. Der er det ofte bare en eller form for væske.


#32

Tallulah sa for siden:

Det er sikkert smak og behag.


#33

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er jo ingenting i navnet som tilsier at det skulle være forskjell. Bortsett fra at kornsorten kan variere, da.

Jeg liker kald grøt, så dette er nok noe jeg vil spise mer. I oppveksten spiste vi ofte risengrynsgrøten kald med sterk saft/ syltetøy.


#34

Stellebord sa for siden:

Jo altså, host, jeg har kjøpt det på Iherb.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.