Tidligere har jeg kjøpt det i Sverige, men har ikke tenkt meg dit i nærmeste fremtid.
Når jeg tenker meg om har jeg aldri sett det her hjemme, men så har jeg ikke lett heller. Rema 1000 hadde ikke.
Og dersom jeg ikke får tak i det, hva kan jeg evt. bruke i stedet?
Bankekjøtt er ikke banket nu til dags, det er bare et gammelt navn siden de bruke å gå bananas med kjøttbankeren for å knuse musklefibrene og slik få seige kjøttstykker (fra muskler som var mye i bruk og har rikelig bindevev) mer mør i tidligere tider.
Men med min brede erfaring fra kjøttdisk i min grønne ungdom kan jeg bekrefte at det var rundbiff og mørbrad som stort sett ble brukt til bankekjøtt. Det er ikke et eget stykke på dyret som heter bankekjøtt. (Selv om det blir kalt bankekjøtt på etiketten)
Vel, her i området er det tydeligvis lite bankekjøtt å oppdrive. Eneste butikken som hadde var Obs, og det kostet langt mer enn ytrefilet. Så da kjøpte vi ytrefilet og lager lapskaus på det. :sjokk: