Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor får jeg kjøpt bankekjøtt?

#1

Robyn sa for siden:

Tidligere har jeg kjøpt det i Sverige, men har ikke tenkt meg dit i nærmeste fremtid.
Når jeg tenker meg om har jeg aldri sett det her hjemme, men så har jeg ikke lett heller. Rema 1000 hadde ikke.

Og dersom jeg ikke får tak i det, hva kan jeg evt. bruke i stedet?


#2

Taien sa for siden:

Det har de da i de aller fleste butikker? har bankekjøtt i fryseren
Her har i alle fall både Kiwi, Coop og Meny det.


#3

Robyn sa for siden:

Bare ikke Rema da kanskje? :knegg:
Sjekker Meny i morgen, takk!


#4

Hyacinth sa for siden:

Ja, bankekjøtt har de overalt. Jeg er vokst opp med en del bankekjøttmiddager, så det tror jeg "alltid" har vært i butikkene. Ganske rimelig kjøtt.


#5

kamp sa for siden:

Kjøper på meny men foretrekker høyrygg.


#6

Ellisiv sa for siden:

Rundbiff kan du også bruke. De har overalt. Bankekjøtt betyr jo egentlig bare at de har banka det - De kan bruke hva stykke som helst.


#7

Nextlife sa for siden:

Bankekjøtt er ikke banket nu til dags, det er bare et gammelt navn siden de bruke å gå bananas med kjøttbankeren for å knuse musklefibrene og slik få seige kjøttstykker (fra muskler som var mye i bruk og har rikelig bindevev) mer mør i tidligere tider.


#8

Ellisiv sa for siden:

:-)

Men med min brede erfaring fra kjøttdisk i min grønne ungdom kan jeg bekrefte at det var rundbiff og mørbrad som stort sett ble brukt til bankekjøtt. Det er ikke et eget stykke på dyret som heter bankekjøtt. (Selv om det blir kalt bankekjøtt på etiketten)


#9

Robyn sa for siden:

Vel, her i området er det tydeligvis lite bankekjøtt å oppdrive. Eneste butikken som hadde var Obs, og det kostet langt mer enn ytrefilet. Så da kjøpte vi ytrefilet og lager lapskaus på det. :sjokk:


#10

Bamsemums sa for siden:

Det er altså bare ett kjøttstykke som er banket med kjøtthammer? Hørtes da ut som noe man kunne gjøre selv, eller tar æ helt feil no?:)


#11

Ru sa for siden:

Selvsagt kan man gjøre det selv! Det er det man skal bruke den lille firkantete saken med pigger på til. Banke kjøtt til bankekjøtt.


#12

Nextlife sa for siden:

Huff, kjøttbanking er en vederestyggelighet og burde vært forbudt. Man ødelegger jo egenskapene til kjøttet. :(

Jeg slår heller et slag :knegg: for å bruke seigt kjøtt i retter som skal koke lenge og på den måten få nødvendig mørhet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.