Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Festmiddag på en hverdag på null tid

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg må plutselig lage bursdagsmiddag til mannen i dag, kom jeg på, og ikke de fiskekakene jeg tok opp av fryseren i dag morges...

Hva kan jeg lage som er litt fest og staselig men som ikke tar tid?

:flau:


#2

Toffskij sa for siden:

Pannesteke reinsdyrfilet eller lammefilet – tar null tid, men er veldig godt (og lyxigt).


#3

Toffskij sa for siden:

Eller så kan man jo alltids kjøpe seg noe hummer eller sjøkreps.


#4

Cuyahoga sa for siden:

Jeg hadde sannsynligvis droppet fest og staselig, og kjørt "nå skal vi ha det litt morsomt, dere! :hyper:" og servert amerikanske pannekaker med jordbær, is og sjokoladesaus. Det er i alle fall kjapt, samtidig som det ikke er typisk hverdagsmiddag. :knegg:

(Og den der situasjonen kunne jeg glatt ha befunnet meg i. :dulte:)


#5

Polyanna sa for siden:

Pannekaker tror jeg kanskje tar for lang tid å lage til og steke? Vanlige pannekaker kan ungene lage,men det blir ikke så festlig...

Må en tur på Meny i lunsjen og se hva de har i ferskvaren, tror jeg...

Tilbehør til pannestekt reinsdyr, tro? Kjøpe sånne ferdighakkede, frosne poteter som kan bli starten på rotmos?


#6

Snuppa sa for siden:

Kyllingfillet fylt med godsaker! Bacon rundt. Ovnsbakte poteter? dampede grønnsaker, en god saus?


#7

Toffskij sa for siden:

Jeg synes gulrotmos er superdupergodt til reinsdyrfilet – jeg deler gulrot i biter, koker dem møre og stavmikser med en generøs dæsj creme fraiche. Og rosenkål, for oss som liker det.


#8

Polyanna sa for siden:

Ah, dette blir stas!

Ungene må tvinges til litt svosjing når dee kommer fra skolen, leksene får vike, og så skal dette bli så bra så! :glis:


#9

millact sa for siden:

Restaurantbesøk?


#10

Niobe sa for siden:

En god biff med pannestekte grønnsaker og hvitløksmør til.


#11

Nextlife sa for siden:

Om jeg får anbefale rødbetetzaziki til reinsdyr eller lam, det er så utrolig god, og gir samtidig en friskhet til retten.
Jeg har servert den i lag med purèer og moser, ovnsbakte grønnsaker salater og alt mulig annet, den passer til alt.
Superenkel å lage, og om man kjøper de sous-vide rødbetene man finner i grønnsakdisken er det superkjapt.

www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=159745
(oppskrift i innlegg 8)


#12

Elisabet sa for siden:

Det er veldig mye godt å få ferdig i ferskvaredisken på Meny som du bare kan varme opp når du kommer hjem, eller kjøpe tilbehøret ferdig og steke noen gode biffer bare.


#13

Polyanna sa for siden:

Ikke tid til det mellom eta 1700 og fotballtrening 1745, gitt. :knegg:

Nextlife: Når du kjøper rødbetene i sånne poser, må de fortsatt kokes?


#14

millact sa for siden:

Da hadde jeg gått for en god biff, ja, absolutt!


#15

Tallulah sa for siden:

Svipp innom Mathallen (har du med deg bil?) og kjøp dessertpaier fra Hello Goodpie, og noe godt kjøtt eller sjømat?


#16

Polyanna sa for siden:

:knegg:

Jeg løper i dag, så det blir nok litt i overkant å svippe innom Mathallen (det er det egentlig med bil også, sånn i ettermiddagsrushet. Jeg vil ha Mathall hit også! Det er en for lang ekspedisjon nå! :gaah: )


#17

Teofelia sa for siden:

Jeg hadde plukket opp noe sushi på hjemveien, for min del.


#18

Polyanna sa for siden:

Barna like ikke sushi, og jeg tror ikke sushien liker å bli ristet hele veien hjem, er jeg redd. Ellers utmerket ide! :jupp:


#19

Palmen sa for siden:

Det hadde jeg gjort. Kjøpt et par hummer og ferske reker, god loff og noe deilig tilbehør. Voila, festmiddag på 1-2-3. Meny har gode ferske reker og som oftest har de nykokt hummer (importert, men læll) til en god pris. Spiste ferske reker fra Meny i helga, og de var supre.


#20

Toffskij sa for siden:

Og champagne eller hvit burgunder. :nam:


#21

Polyanna sa for siden:

Hm, vurderer bare kake i stedet for middag, og så reker og hummer og champis til kvelds når barna er i seng og alt av treninger og barnefrakt er overstått! :hyper:


#22

Palmen sa for siden:

Ikke sant. :nam: Eller en deilig rosé. Jeg elsker rosévin om våren. Og kanskje særlig til sjømat.


#23

Palmen sa for siden:

Dette syns jeg begynner å nærme seg en plan, Poly! :hyper: Gjennomførbar, også! :hyper:

Og ja, rosékommentaren min var selvfølgelig ment som et tilsvar til Toffen.


#24

Toffskij sa for siden:

Palmen og jeg forstår hverandre. :nemlig:


#25

Palmen sa for siden:

En liten digresjon. Mannen min ukehandlet på tirsdag. På lista stod det en hel masse vanlige forbruksgreier, og av gammel vane står det "middag x3", så er det opp til den som handler hva middagene blir.
Han kom hjem med hummer. For han mente at vi trengte litt mer fest i tilværelsen. :D


#26

Nextlife sa for siden:

Nope, de er aldeles ferdigkokte og klare til bruk.


#27

Polyanna sa for siden:

Mennene våre er veldig ulike. :hehehe:


#28

løve70 sa for siden:

Det høres ut som en god plan:)

Viktig med tid til faktisk å nyte festmiddagen også, ikke bare slenge den i seg for å rekke å frakte barn til trening...


#29

Adrienne sa for siden:

Mannen din er sunnmøring. :'nuff said:


#30

Daisy sa for siden:

Anbefaler fiskekaker på skive til middag, og så lage en ordentlig ogd kvelds?


#31

Hot Lips sa for siden:

Veldig bra plan!


#32

Harriet Vane sa for siden:

Pannestek rosenkålen sammen med baconbiter.

Få deg sous vide og lag torsk i den. Eller laks. Eller kylling. Eller biff. :nam:

Jeg ville også ha humret og champagnert etter at kidsene var lagt og laget Lise Finckenhagens rullekake til bursdagskake. Nam!


#33

Polyanna sa for siden:

Jeg er fascinert av hva dere legger i "null tid". :knegg:

At det blir middag til kvelds frigjør ikke SÅ enormt med tid, ser jeg, på ukas mest hektiske dag. Illustrasjon:

1600, løper fra jobb, via Rema og hjem. 1630-1655: rydde uvanlig bombet kjøkken (kanskje mannen tenkte hans kunne slippe i dag morges, siden hang tross alt hadde bursdag. :knegg: ), satte i gang brownies, serverte 4 barn farmors sunne fiskekaker med grov pasta og masse grønnsaker, fant flagg, overrasket svett mann med hurrarop og sang da han kom hjem.

1655-1715: ryddet ferdig kjøkkenet etter barnas middag, skar opp jordbær, kommanderte barn til ymse rydding og shining og dekking av bord, serverte brownies, is og jordbær. Glad mann. :hjerter:

1735: knebøy
1740: dusj
1745: leksehjelp, mannen av gårde som trener for fotball
1750-1810: treningstransport for barn 2
1810-1840: handle godsaker til voksenmiddag
1840-1900: litt mer rydding etter kakespising, spore opp besøkende barn
1900-1930: kjøre hjem besøk og hente barn 2
1930 - 2015: kveldsmat, bading, pussing, kosing og klemming. Putte middagsrester i matbokser med litt ekstra grønnsaker mens jeg har telefonstyremøte med styreleder. Klargjøre scampi og skrelle og få på kok gulrøtter til i kveld.
2015-2030: Roald Dahl. :hjerter:

Nå: vente på at minstemann sovner, og så blir det:

Frityrstekt scampi, og så rett og slett biff med gulrotmos, rosenkål m/bacon, og ferdig fersk saus.

Og vin, åff kårs.

Kjappest mulig mat, men likevel blir den godt over 9 før vi får satt oss ned. :knegg:

(Heldigvis er ikke dette normalt hverdagsskjema, altså, og det har ikke vært hektisk, egentlig, bare litt tjopp-tjopp. :p)


#34

millact sa for siden:

Fornuftig mann!


#35

Filifjonka sa for siden:

Oi, egen festmiddag ETTER at alt annet er gjort, inkludert legging av barn, på en hverdag - det var ambisiøst ja. "Kjøp en sous vide" er liksom ikke helt det jeg ville kastet meg på da. Gratulerer med mannen! :)


#36

millact sa for siden:

Nam, det hørtes ut som den nydelig bursdagsmiddag! Kos dere!


#37

Polyanna sa for siden:

Ja, jeg fniste da jeg kom til sous vide-en.

Nå er det sovelyder ved siden av meg her, så svosj-svosj, nå skal det kokkeleres!


#38

Hot Lips sa for siden:

Festmåltid etter at barna er lagt er luksus. Nyt!


#39

Harriet Vane sa for siden:

En sous vide er virkelig noe som løfter hverdagsmaten, det er renslig, kjapt og lekkert.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.