Ser at endel bruker baguetter eller foccaccia eller annet brød sammen med pastaretter, for eksempel lasagne. Er det noe "alle" gjør? Jeg serverer eller spiser aldri brød sammen med pasta, det føles liksom som "mel på mel" eller hva jeg skal si. (Jeg er ikke lavkarbodame, så det er ikke derfor altså).
Jeg spiser heller ikke brød ved siden av gryteretter, men til suppe og salat derimot syns jeg det er godt.
Og så spiser jeg svært sjelden kjøttpålegg. Kanskje jeg bare er sær når det gjelder kombinasjonen kjøtt og brød. :) Og pasta og brød.
Flatbrød (som regel Korni) til suppe. Iblant fine eller halvgrove rundstykker/bagetter til suppe, og alle disse brødtypene bruker også om vi har (kylling-/skinke-/pasta)salat til middag. Det er vel det, stort sett.
Jeg liker flattbrød til lapskaus og til noen typer supper. Og så baker jeg gjerne foccaccia ved siden av salat eller andre grønnsaksmiddager. Men det er stort sett det.
Ikke så ofte, men kunne gjort det. Liker brød til både pasta og lasagne - gjerne hvitløksvariant.
Jeg spiser knekkebrød til supper da. Havkreknekkebrød med litt smør på.
Stort sett bare til suppe. Det hender vi har brød/hvitløksbrød til pasta (som lasagne), men det er som regel hvis vi har gjester. Noen ganger flatbrød til tradisjonelle kjøtt- og fiskeretter.
På restaurant får man jo alltid servert brød til pastaretter, så det er vel ganske vanlig.
Jeg har heller aldri skjønt brød- og pastakomboen. :niks:
Vi bruker rundstykker til suppe og salat, og flatbrød til grøt og fiskegrateng. Da blir det faktisk brød og potet til sistnevnte, det har jeg aldri tenkt på.
Jeg elsker brød til pastaretter og lasagne osv. Egentlig til det meste. Men av "sunnhetsmessige" årsaker prøver jeg å la være, i tillegg til at jeg har ei jente som er så glad i brød til middagen at hun spiser seg sprekkmett på bare brød med litt middag, om jeg serverer brød til.
Flatbrød til potet og kjøtt-/fiskeretter har da vært vanlig i Norge siden poteten kom til landet (og før det, bare flatbrød/lefse til kjøtt). Flatbrød og grøt er jo også brød kombinert mel eller ris, avhengig av type grøt. Veldig mange av suppene man lager er jo også basert på meljevning.
Det er jo et relativt nytt fenomen denne redselen for brød/karbohydrater. Selv om man ikke følger noen lavkarbodiett så har folk likevel blitt påvirket, helt ubevisst, av all denne lavkarbopropagandaen vi har blitt inndoktrinert med de siste ti årene. Før dette var det vel ingen som tenkte over at det var noe rart eller unaturlig i å kombinere flatbrød og poteter eller brød og pasta. Men det ser ut til at lavkarbohypen begynner å snu litt nå, og folk går tilbake til et litt mer balansert kosthold.
Det har ingen ting med redsel å gjøre for min del. Jeg har aldri likt kombinasjonen, og på 70-tallet var det garantert ingen lavkarbopropaganda. :) Har heller aldri levd på lavkarbodiett.
De gangene jeg har spist brød til pastaretter har jeg nesten blitt litt kvalm, og mett på en ubehagelig måte. Så det er mer derfor jeg ikke gjør det, pluss at jeg egentlig ikke liker smakskombinasjonen.
Jo vi spiser ofte brød til. Mest i helgene til lasagne og type ovnsretter og sånt.
Flatbrød spiser vi aldri.
Gutta og mannen digger hvitløksbaguetter så det blir spist mye av det. Jeg synes Naan er godt så spiser oftest det til.
Ikke sant - for ikke å snakke om kombinasjonen av kjøttkaker, kokte poteter og makaroni som jeg er vokst opp med (og som også mine besteforeldre opererte med), der makaronien på et vis må ha vært ansett som en grønnsak. :knegg:
Det var jo kjempegodt. Bestemor hadde det også til fiskekaker i brun saus, poteter og gulrøtter. Den makaronien var supergod, riflete og jeg tror hun hadde egg og ost i den.
Spiser gjerne brød til supper og gryteretter. Er oppvokst med at lasagne serveres med brød og salat til og det hender fremdeles at jeg serverer hvitløksbrød til lasagnen, samt til pastasalaten. Ellers er jeg helt enig i at brød til pastaretter ikke helt passer.
Nei, jeg tror på at du ikke liker det altså, og sikkert aldri har gjort det, men jeg snakker litt generelt. Det er først de siste årene at veldig mange har blitt opptatt av det, og reflekterer over slike ting som at flatbrød til fiskegrateng innebærer en kombinasjon av brød og poteter, og at brød til pasta er mel til mel, og sånn sett "ikke passer".
I Italia har jeg stort sett alltid fått brød eller grissini servert sammen med eller før pastaen.
For min del handler det mest om at de brødglade barna spiser vel mye brødmat i utgangspunktt, og at jeg heller vil at de skal bli mette på andre ting til middagen. Og for egen del så blir jeg lettere overmett om vi har mye tilbehør av den typen. Det ønsker jeg ikke.
Vi spiser flatbrød til lapskaus og hvitløksbrød til supper...ellers ingen brød som tilbehør, barna spiser seg kun mette på brød, og vi voksne blir ubehagelig mette ;-)
Alltid til lasagne, men sjelden til andre pastaretter. Og til supper og salater. Jeg elsker brød og pasta og hadde gjerne spist det til samme måltid hele tiden, men det blir litt for kaloririkt med to karbokilder til samme måltid sånn i hverdagen.
Sjelden brød til pasta. Det hender at samboeren min steiker baguette til lasagne, men ellers har me kun brød om me plutseleg vert mange rundt bordet og trenger og spe på litt.
Har ofte hvitløksbaguetter til lasagne og tomatsuppe. Det er jo definitivt pasta i første retten, men det er valgfritt i rett nr 2.
:gruble:
Ellers er det stort sett til grillmat at foccacciaen kommer på bordet.
Flatbrød til småmat og lapskaus-varianter.
Jeg sier heller ikke at brød og pasta er balansert. Greide du virkelig å lese innlegget som at jeg mener at et balansert kosthold består kun av brød og pasta? :lol:
Jeg snakker selvsagt om kostholdet i sin helhet, at man går mer og mer bort fra dietter som baserer seg på å utelukke en hel gruppe med næringsstoff fra kostholdet. Regner selvsagt med at de som har brød til pasta i ny og ne også får i seg litt mer enn bare dette. :humre: Trodde ikke jeg trengte å spesifisere det akkurat.
Vi spiser brød til enkelte pastaretter. Aldri til tomatbasert kjøttsaus, med unntak av lasagne, men ofte til Carbonara. For min del handler det om at carbonarasausen blir så mektig at jeg blir kvalm etter tre munnfuller, så jeg trenger noe å "bryte" smaken mot. Lasagne inneholder jo også ostesaus og kan være ganske mektig, men til det spiser vi mest salat og små mengder brød. En annen sånn smør-på-flesk-variant er grillkylling med salat, ris og brød, men det er vel bare mannen som spiser både ris og brød, jeg dropper risen. Andre middagsretter vi har brød til er supper (igjen synes jeg det gir et mer variert smaksbilde), enkelte gryteretter og salater. Jeg blir mer behagelig mett med brød til, og føler meg enten kvalm og uvel eller blir sulten igjen med en gang uten. Jeg stapper ikke i meg og har aldri hatt problemer med porsjonsbegrensning, heller motsatt oppigjennom, så kanskje det henger sammen? :vetikke:
Jeg er veldig glad i brødmat, liker godt litt mer spennende brødtyper enn de jeg spiser med pålegg på og kunne godt ha funnet på å ha fylte baguetter til middag, for eksempel. Har aldri trengt å telle kalorier, så om ett eller to middagsmåltid i uka inneholder litt for stor andel karbohydrater, lever jeg greit med det. (Ungene er en annen historie, de spiser jo knapt nok noe i det hele tatt uansett.) I det minste serverer jeg ikke potetmos til spaghettien og makaroni som tilbehør til potetmiddager, slik svigermor gjør. Det er kvalmt.
Vi spiser brød til suppe og salater, flatbrød til lapskaus og naanbrød e.l. til indisk mat (selv om vi serverer ris til). Til lasagne eller andre pastaretter kan vi godt ha hvitløksbrød e.l., men det er ikke så ofte. Hvis vi har det er det fordi vi synes det er godt rett og slett, og har ingen problemer med både brød og pasta/ris/potet til middag. Karbohydrater er godt. :nemlig:
Jeg stapper ikke i meg jeg heller, og spiser helt normale mengder. Likevel blir jeg fort stappa og kvalm av kombinasjonen feit pastarett og brød. Carbonara er antagelig den aller siste retten jeg ville hatt brød til. :knegg:
Eg et nesten aldri brød i det heile tatt, og då berre grove knekkebrød eller rugbrød til frukost, lunsj eller kveldsmat. Eg mista heilt smaken på lyst brød etter ei fedonish-periode for maaange år sidan.
Eg et heller store mengder grønnsaker/salat til det meste. Ikkje av vektmessige årsaker, men fordi det smakar betre og er betre for kroppen min.
… og en vesentlig grunn til at vi gjør det sånn, er at jeg simpelthen elsker ferskt brød og har en lei tendens til å spise altfor mye av det om det står på bordet. Pluss at ungene lett spiser bare brød hvis vi har det som tilbehør.
Ja, ungen kan lett spise en hel hvitløksbaguett og tilsvarende mindre av middagen, om sånt blir satt på bordet. Det er jo også en effekt jeg forsøker å unngå.
Nei, det var på ingen måte meninga å antyde at du gjør det, det var bare en beskrivelse av egen situasjon. :) Niobe nevnte at hun blir overmett av brød ved siden av, og for meg høres jo det rart ut - jeg føler meg som nevnt bare stinn etter middag om jeg har spist masse av én bestanddel, særlig om det er mektig mat. Man fungerer vel bare forskjellig...
Jeg spiser forresten ikke til jeg føler meg mett, jeg spiser til jeg ikke har lyst på mer, til det er nok, liksom. Det pleier å skje før (men ikke alltid, og jeg synes det er ubehagelig med den metthetsfølelsen, derav ordbruken over).
Vi bruker det mindre nå enn tidligere, men vi kan fortsatt ha baguetter/rundstykker/brød/loff/naan/foccaica til suppe, pastaretter, grillmat og indisk.
Jeg bruker hvitløksbaguetter eller vanlige baguetter til suppe, lasagne og noen gryteretter. Til lasagne har jeg også salat. Og når jeg tenker meg om har jeg baguetter til quiche også, der har jeg også salat ved siden av.
Jeg får presisere at jeg sjelden spiser brød, og opplever at jeg blir veldig tungt mett de gangene jeg gjør det. Jeg spiser heller ikke så store porsjoner, og brød til maten tar "stor plass".
Jeg vil helst slippe brød til noe måltid, egentlig. :knegg: Sånn er de fleste hjemme hos oss. Det er alltid mannen som husker på det til supper, jeg tar heller en suppeskål ekstra. Eller, nystekt baguett med godt smør til kremet fiskesuppe, løfter faktisk måltidet for meg. Og naan til indisk. Hvitløksbaguetter til lasagne har vi også, når vi husker på det.
Sjelden til annet enn suppe. Brukte det vel til lasagne før i tiden, men nå føles det ikke naturlig. Jeg spiser lite brød selv, selv om jeg liker det veldig godt. Ungene kunne fint spist bare brød, og det gjør de noen ganger også, forsåvidt.
Svært sjelden, og aldri til pastaretter. Brød og pasta synes jeg ikke passer sammen, blir for mye mel. (Det betyr imidlertid ikke at jeg ikke spiser godt brød om jeg får det servert til pasta, jeg elsker brød og kan spise store mengder om jeg lar meg selv gjøre det. :sparke:)
De gangene jeg serverer brød ved siden av middagen så er det som erstatning for pasta/ris/potet/etc.
Vi serverer flatbrød eller baguetter til suppe, men har sjelden suppe.
Vi har ikke brød ved siden av andre karbohydrater, som ris eller pasta. Det er rett og slett fordi særlig barna da spiser kun karbohydratene, og fordi det totalt sett blir enormt mye kalorier for oss andre.
Jeg serverer gjerne brød til lasagne, men sjelden til andre pastaretter. Det må i så fall være om vi plutselig blir flere til middag og det blir litt knapt med mat. Til lasagne lager jeg focaccia eller jeg kjøper hvitløsabaguetter. Ferske rundstykker går også.
Vi har alltid brød til suppe, ferskt brød, rundstykker eller flatbrød, alt etter hvilken suppe det er.
Sjelden her også. Brød bruker vi til indisk (Naan), supper og av og til gryter. Gutta her er også brødglade og ville nok spist mest det om vi hadde det oftere. Jeg er også vokst opp med fiskekaker i brun saus med makaroni. Makaroni og ekstremt godt kokt gulrot var de mest vanlige grønnsakene i heimen tror jeg. I tillegg til potet. Vi spiste til og med potet til pasta.
Vi har bröd til suppe og salat og naan til indisk mat. Ellers har vi ikke bröd til maten.
Paa restaurant faar man vel ikke bröd TIL pastarettene men servert för maten man har bestilt kommer. Saann er det i alle fall der jeg spiser og i Italia. Ingen bröd til pastarettene.
Vi spiser gjerne noe god brødmat til en god del av middagene, og varierer type og grovhetsgrad alt etter hva jeg har lyst å lage og hva jeg har satt deig til.
Jeg lager konsekvent brød til mat som skal serveres med ris, for ris er det absolutt trasigste jeg vet og ser helst at jeg slipper å spise, da tar jeg mye heller brød.
Har også brød til supper, pastaretter, gryteretter og salat, og tar meg gjerne et wasa husmann til helt vanlig husmannskost.
Jeg prøvde forøvrig det der brettebrødet i forrige uke (serverte det til en spicy kyllingsuppe) og det var supergodt, og morsomt å lage.
Det med brød til pasta er ikke en lavkarbogreie for meg, men en italiensk cuisine-greie. Det er helt feil å kombinere to karbokilder på den måten. At man får brødpinner på enkelte italienske restauranter er nok en markedstilpasning. Det er ikke meningen at man skal spise dem til pastaen, altså. :hehehe: Jeg ble litt oppdratt på noen sånne ting på den faste restauranten vi spiste på da jeg jobbet i Italia - jeg gjorde en del blundere der i begynnelsen. Cappucino etter middagen og sånt. :tullerdu:
Her bruker vi brød av og til til suppe (ikke alltid), og jeg prøver å passe på at ungene ikke går på trening med bare kjøtt og grønnsaker i magen - da skal de ha bensinmat (brød, pasta, poteter, banan) i tillegg. Men alle er veldig glade i brød, så det ville fort fortrengt den andre maten i dagens ofte eneste brødfrie måltid.
Men jeg sliter med å forstå hvordan du kan få et balansert måltid med både brød og pasta for eksempel. (halve fatet grønnsaker, kvart fat kjøtt/fisk, kvart fat grove karbohydrater). Da må man jo spise uhorvelig mye av resten?
Vi spiser flatbrød til suppe, evt. rundstykker noen ganger hvis jeg skal slå skikkelig på stortromma.
Når det gjelder lasagne, spiser vi hvitløksbrød til. Rett og slett fordi ungene elsker hvitløksbrød, så av og til "må" vi bare ha det. Da starter menyen med brødet, og så er det om å gjøre å finne noe å ha ved siden av som hovedrett. Det blir som regel lasagne. I praksis må vi vel si at vi spiser lasagne til hvitløksbrødet, egentlig. :humre:
Det skjer vel helst til supper. Noen ganger blir det enkel middag med fiskekaker, grovt brød og salat. Ja og så bruker naan til indisk mat ja. Ofte lager jeg dhal, da har vi ikke ris til. Så da blir det ikke så galt når det gjelder karbohydrater.
No knead brød stekt i jernpanne er forresten fantastisk som tilbehør til suppe.
Ja, og et ubalansert måltid vil man jo ikke ha. :hehehe:
Har du alltid en halv en med grønnsaker, en kvart med fisk/kjøtt og en kvart grove karbohydrater? Jeg må innrømme at jeg synder en gang i blant altså. :sparke: Kanskje jeg blir ubalansert av det.
Det ble hørendes litt tante Sofie ut, ja. :hehehe:
Vi har jo av og til pannekaker eller grøt til middag så vi er ganske crazy, altså.
Men til vanlig middagsmat så velger jeg i hvert fall alltid bare en karbokilde, det er liksom i ryggmargen. Selv dropper jeg stort sett ris/pasta/poteter og erstatter med salat eller grønnsaker, men det er mest en smakssak. Jeg lever IKKE lavkarbo. :Poly vil ha kjeks:
Egentlig er jeg ikke så opptatt av at enkeltmåltider må ha en sånn eller slik fordeling, jeg ser mer på kostholdet gjennom dagen under ett. Ettersom jeg ikke spiser brød ellers gjennom dagen kan jeg fint ta både brød og pasta til middag.
Se, det skal liksom være sånn, så da er det greit. :nemlig:
Det ville vært enda rarere med grøt på en fjerdedel av tallerkenen, rosiner og salat på halvparten og så spekemat eller noe på den siste fjerdedelen. :hehehe:
Vi har brød til pastaretter eller gryter.
Ofte hvitløksbaguetter, yngste er så kresen så han spiser ikke
gryteretten eller pastaretten uansett, brød eller ei.
Jeg balanserer bare hva jeg har i meg i løpet av uka. Ingen fast regel, men tipper to middager med brød, der en av dem stort sett er pizza, to til tre fiskemiddager, en med kylling, to til tre med kjøtt og en med overvekt av eller bare grønnsaker. Sånn til vanlig, da - nå om dagen spiser jeg brød/rundstykker/knekkebrød med ost og en liten middagsporsjon med mer p-mat enn vanlig. :kvalm: Brød er alltid tilbehør og ikke noe det spises mye av, men jeg har sikkert et ganske karbohydratrikt kosthold alt i alt, for jeg er glad i brød til andre måltider.
Vi spiser sjelden brød til middag, og jeg synes ikke det passer med brød til pasta. Det blir altfor mye, helt uavhengig av lavkarbo-diett-greier. Når jeg en sjelden gang lager indisk mat har vi nan til, og så er det jo supergodt med brød til suppe.
Det er alltid godt med litt godt brød til supper og salater, synes jeg. Men pleier ikke å ha det til pasta. Muligens til gryteretter, om det ikke er for mye ris/pasta i dem.
:hehehe: De to gangene i måneden vi spiser lasagne går det helt fint at måltidet er en smule ubalansert. Jeg har forresten også dager (OK, ettermiddager/kvelder, da) der jeg nesten ikke spiser, men bare drikker alkohol, eller som i går: et kakestykke, en is, en pølse og mye rømmegrøt = fullstendig vill&gal, men det jevner seg vel ut i det lange løp. Jeg er selvfølgelig enig i at det verken er godt eller sunt å spise brød til alle måltider, og spesielt ikke til måltider som inneholder mye karber fra før, men det bekymrer meg lite at ikke alle måltidene våre er like balanserte.
Det er ikke så ofte vi har brød til mat. Vi har hvitløksbaguetter til lasagne og gryteretter, men vi har det såpass sjelden at det ikke gjør så mye. Ellers så har vi brød til supper.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.