Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på havregrynsfirkanter?

#1

Acsa sa for siden:

En av de formildende sidene ved studiesamlinger er at høgskolekantina har en kake som heter havrefirkanter eller havregrynsfirkanter eller noe sånt.

Den er lav (1,5 cm høy), tung, småseig og har såvidt jeg kan kjenne

  • havregryn
  • solsikkekjerner
  • rosiner
  • tørkede tranebær
  • sukker

Har noen oppskrift på noe sånt? Jeg skulle tatt bilde, men jeg har spist den opp. Ok, de da. :sparke:


#2

Myria sa for siden:

Kan det være det engelskmenn kaller flapjack?
Jeg lager disse, og de blir veldig gode. Du kan bruke akkurat det du vil av gryn, frø og tørket frukt i.

Jeg liker dem best når de er litt myke og seige, hvis du heller vil ha dem litt mer sprø steker du dem bare litt lenger.

100 g smør
4 ss sirup
85 g brunt sukker
250 g havregryn
80 g tørket frukt, hakket (jeg synes dadler og tørket aprikos er veldig godt)

Smelt smør, sirup og brunt sukker. Bland inn havregryn og tørket frukt. Fordel i en ildfast form og stek ved 200 grader i ca 20 minutter. La avkjøles litt før du forsiktig deler kaken i ruter. Ikke ta bitene ut, men la kaken avkjøles helt i formen.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.