Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Cake pops på veldig enkel måte

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg har lyst å imponere med cake pops i flaggets farger på 17. mai. Men selv om det ikke skorter på tid, så skorter det på overskudd, og dette er egentlig ikke noe jeg bør priorietere. Men ungene kan hjelpe meg.

Det må være sabla enkelt. Da jeg nettopp fikk et akutt behov for sjokolade etter middag og lurte på om jeg skulle tine en Menuett, den eneste kjøpekaken jeg synes er god, kom jeg på at det kanskje går an å lage cake pops av den? :undrer: Den er jo veldig klissete.

Hvordan lager man slike? Jeg har gjort det én gang før. Min eldste hadde fått en sånn Toro-pakke av farmoren sin. Resultatet hadde glidd rett inn i mislykkede kaker-tråden. Jeg så et bilde av noen som hadd stukket de pinnene i isopor for å la glasuren stivne. Det så lurere ut enn slik vi gjorde det, nemlig å sette dem på bakepapir i kjøleskapet. (Og ja, de hang fast.)

Jeg har sånne mini-muffinsformer i skapet. Tenker å bruke dem framfor pinner. Skal man bare trille kuler av kake og blande med smeltet smør? Leste noe sånt en gang.

Og glasuren: Smeltet hvit sjokolade? Bare det? Blandet med noe? Jeg har rød blå wiltonfarge som jeg aldri har brukt. Kan jeg bruke det?



#3

Veronal sa for siden:

Blande kake med f.eks. philadelphia, ikke la den bli for løs. Dypp pinner i glasur før du stikker i popsen, la det herde, gjerne fryser. Så kan du coate hele popsen. La det herde igjen før videre pynting.



#5

Hyacinth sa for siden:

Takk! :)

Philadelphia var ikke dumt. Men denne Menuett-kaka er jo veldig klissete fra før. Den gangen vi laget slike sist, datt pinnene av, selv om de ble dyppet i glasur og satt i frysen etterpå. Tror derfor jeg bruker former.

Noen tanker om å farge hvit sjokolade til glasur?


#6

Ole Brumm sa for siden:

Aner ikke noe om menuett, men tenker det helt sikkert går fint. Bare prøv å blande den sammen, evt tilsette litt vått om behov, smeltet sjokolade, smøreost ala philadelfia eller vaniljekesam ( det du har som du tror vil passe).


#7

Ole Brumm sa for siden:

Jeg har brukt hvitsjokolade, eneste er at den ble litt tjukk, kan være et triks å blande med litt olje for at den skal bli tynnere.


#8

Hyacinth sa for siden:

Sist gang blandet jeg med litt Cocosa. Det rant utover, og det smakte kokos. Ja, det siste der visste jeg jo om, selvsagt. Men jeg liker ikke delfiafett.


#9

Toffskij sa for siden:

Jeg ville aldri i livet prøvd meg på cakepops om det skortet på overskudd. Jeg tror det er noe herk og noe klin uansett. :skremt:


#10

Flubby sa for siden:

Jeg har jern til å steke cakpops. Er ikke så glad i de kompakte greiene som er kake og glasur blandet sammen. når man legger i røra, er det veldig godt å legge i et bringebær eller et blåbær. Man kan også hule dem ut, og fylle med krem/sjokoladeganache/syltetøy hvis man gidder. Man kan godt bruke ferdig muffinmix fra toro også, det går helt fint. Trikset er å steke kakene, dyppe en kakepinne i sjokolade, sette den i kaken, og deretter i fryseren med cakepopsene. Deretter er det veldig enkelt å dyppe dem i sjokoladen, som stivner på et øyeblikk. Jeg foretrekker candy melts eller sweet melts. Kjøper på Panduro. Varmes i mikroen og er klar til dypping.


#11

Hyacinth sa for siden:

Hehe. Men å rulle kuler av Menuett og dyppe dem i hvit sjokolade kan da ikke være SÅ ille? Jeg tenkte at ungene skulle hjelpe meg, men for å være ærlig fordrar jeg ikke hjelp på kjøkkenet når det innebærer veldig grisete ting, så....


#12

Hyacinth sa for siden:

Men Flubby, setter du dem opp ned i frysen? Hvordan gjør man det så ikke glasuren renner av eller det blir merke av underlaget på undersiden?

Uansett, jeg bruker former. Gidder ikke styre med pinner, selv om det jo ser mye kulere ut.


#13

Niobe sa for siden:

Cakepops er veldig enkelt. Oppsmuldret kake og noe fuktig (glasur, kremost, sjokoladesaus) knøvles sammen til en "deig" og trilles til kuler. Sett brettet med kuler i frysen, gjerne til dagen etter.

Smelt sjokolade (hvit om man skal farge den). Jeg bruker litt kokosfett i for å tynne den ut, den bør være ganske flytende.

Ta opp de frosne kakekulene. Det tar ikke lange tiden før de kan stikkes pinne i. Dypp pinnen i sjokoladen (dette må gjøres, ellers løsner pinnen), stikk i den halvfrosne kulen. Gjenta med alle, og så begynner du forfra og dypper i sjokolade. Jobb raskt, jo mindre de tiner, jo fortere stivner sjokoladen. Jeg står alltid med to cakepops i hånden, én som skal dyppes, og en som renner av seg. effektiv


#14

Hyacinth sa for siden:

Men hva gjør du med den som renner av seg? Du kan jo ikke legge den ned?


#15

Stikka sa for siden:

Jeg fyller glass med sukker og setter pinnene nedi. Går fint 5-7 stk nedi avhengig av glasset. Pinnene hviler mot kanten rundt, sukkeret bare gjør det stødigere. Setter glassene i kjøleskapet.


#16

Hyacinth sa for siden:

Ah, det hadde jeg faktisk aldri kommet på! :klask: Er det mulig. Det var jo kjempesmart!


#17

Guttemammis sa for siden:

Jeg bruker brownies, de kulene blir perfekte.
Har brukt langpannekake blandet med glasur,
men det synes jeg bare ble klin.


#18

Niobe sa for siden:

Så lenge cakepopsen er kald nok, så stivner sjokoladen mens jeg dypper den neste. De første er gjerne så kalde at sjokoladen stivner før jeg får på strøsselet, om jeg skal ha på det. :knegg:


#19

Niobe sa for siden:

Jeg har forresten en slik også:


#20

Hyacinth sa for siden:

Ah, så trikset er å holde dem helt kalde. Tror jeg skjønner. Tynn sjokolade, iskalde kuler. Gleder meg nesten litt nå! :hyper:


#21

Niobe sa for siden:

:jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.