Jeg har lyst å imponere med cake pops i flaggets farger på 17. mai. Men selv om det ikke skorter på tid, så skorter det på overskudd, og dette er egentlig ikke noe jeg bør priorietere. Men ungene kan hjelpe meg.
Det må være sabla enkelt. Da jeg nettopp fikk et akutt behov for sjokolade etter middag og lurte på om jeg skulle tine en Menuett, den eneste kjøpekaken jeg synes er god, kom jeg på at det kanskje går an å lage cake pops av den? :undrer: Den er jo veldig klissete.
Hvordan lager man slike? Jeg har gjort det én gang før. Min eldste hadde fått en sånn Toro-pakke av farmoren sin. Resultatet hadde glidd rett inn i mislykkede kaker-tråden. Jeg så et bilde av noen som hadd stukket de pinnene i isopor for å la glasuren stivne. Det så lurere ut enn slik vi gjorde det, nemlig å sette dem på bakepapir i kjøleskapet. (Og ja, de hang fast.)
Jeg har sånne mini-muffinsformer i skapet. Tenker å bruke dem framfor pinner. Skal man bare trille kuler av kake og blande med smeltet smør? Leste noe sånt en gang.
Og glasuren: Smeltet hvit sjokolade? Bare det? Blandet med noe? Jeg har rød blå wiltonfarge som jeg aldri har brukt. Kan jeg bruke det?
Blande kake med f.eks. philadelphia, ikke la den bli for løs. Dypp pinner i glasur før du stikker i popsen, la det herde, gjerne fryser. Så kan du coate hele popsen. La det herde igjen før videre pynting.
Philadelphia var ikke dumt. Men denne Menuett-kaka er jo veldig klissete fra før. Den gangen vi laget slike sist, datt pinnene av, selv om de ble dyppet i glasur og satt i frysen etterpå. Tror derfor jeg bruker former.
Aner ikke noe om menuett, men tenker det helt sikkert går fint. Bare prøv å blande den sammen, evt tilsette litt vått om behov, smeltet sjokolade, smøreost ala philadelfia eller vaniljekesam ( det du har som du tror vil passe).
Sist gang blandet jeg med litt Cocosa. Det rant utover, og det smakte kokos. Ja, det siste der visste jeg jo om, selvsagt. Men jeg liker ikke delfiafett.
Jeg har jern til å steke cakpops. Er ikke så glad i de kompakte greiene som er kake og glasur blandet sammen. når man legger i røra, er det veldig godt å legge i et bringebær eller et blåbær. Man kan også hule dem ut, og fylle med krem/sjokoladeganache/syltetøy hvis man gidder. Man kan godt bruke ferdig muffinmix fra toro også, det går helt fint. Trikset er å steke kakene, dyppe en kakepinne i sjokolade, sette den i kaken, og deretter i fryseren med cakepopsene. Deretter er det veldig enkelt å dyppe dem i sjokoladen, som stivner på et øyeblikk. Jeg foretrekker candy melts eller sweet melts. Kjøper på Panduro. Varmes i mikroen og er klar til dypping.
Hehe. Men å rulle kuler av Menuett og dyppe dem i hvit sjokolade kan da ikke være SÅ ille? Jeg tenkte at ungene skulle hjelpe meg, men for å være ærlig fordrar jeg ikke hjelp på kjøkkenet når det innebærer veldig grisete ting, så....
Cakepops er veldig enkelt. Oppsmuldret kake og noe fuktig (glasur, kremost, sjokoladesaus) knøvles sammen til en "deig" og trilles til kuler. Sett brettet med kuler i frysen, gjerne til dagen etter.
Smelt sjokolade (hvit om man skal farge den). Jeg bruker litt kokosfett i for å tynne den ut, den bør være ganske flytende.
Ta opp de frosne kakekulene. Det tar ikke lange tiden før de kan stikkes pinne i. Dypp pinnen i sjokoladen (dette må gjøres, ellers løsner pinnen), stikk i den halvfrosne kulen. Gjenta med alle, og så begynner du forfra og dypper i sjokolade. Jobb raskt, jo mindre de tiner, jo fortere stivner sjokoladen. Jeg står alltid med to cakepops i hånden, én som skal dyppes, og en som renner av seg. effektiv
Jeg fyller glass med sukker og setter pinnene nedi. Går fint 5-7 stk nedi avhengig av glasset. Pinnene hviler mot kanten rundt, sukkeret bare gjør det stødigere. Setter glassene i kjøleskapet.
Så lenge cakepopsen er kald nok, så stivner sjokoladen mens jeg dypper den neste. De første er gjerne så kalde at sjokoladen stivner før jeg får på strøsselet, om jeg skal ha på det. :knegg: