Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Hvordan får jeg karamellsausen tykkere?

#1

Input sa for siden:

Forrige gang jeg laget karamellsaus, ble den perfekt tykkelse til å bruke som glassur, mens denne gangen er den vel ikke akkurat det. :knegg:

Kan jeg ha noe i den som får den tykkere? Jeg er litt vill og gal, så da jeg ikke hadde den oppskriften jeg brukte sist forran meg, tok jeg det fritt etter det jeg husket. Det ble tydeligvis ikke helt riktig. Men det smaker aldeles fortreffelig.


#2

Lyppa sa for siden:

Den tykner vel når den blir kaldere?


#3

Input sa for siden:

Gjør den? Forrige gang tyknet den mens den fikk koke i fred og beholdt tykkelsen etterpå.


#4

Mrs. Longbottom sa for siden:

Koke den lenger. Da fordamper jo væske og den blir tykkere.


#5

Input sa for siden:

Den kokte i over en halvtime. :sparke:


#6

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jojo, men er den ikke tykk nok så må den koke enda lenger.


#7

Input sa for siden:

Ok, kan jeg gjøre det på nytt nå? Den er jo nesten avkjølt.


#8

Hyacinth sa for siden:

Den der berømte karamellsausen fra her inne? Min erfaring er at den er som den er. Den blir ikke tykkere. Og den tykner ikke når den avkjøles. I grunnen litt merkelig.

Og av og til går den i dass. Og av og til ikke. Vet ikke hvorfor.


#9

Input sa for siden:

Nei, jeg har ikke laget den. Men karamellsaus-oppskrifter er vel oftest ganske like.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.