Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Harry Potter-bursdag

#1

Apple sa for siden:

Ser vi er flere som planlegger dette nå. Lager en egen tråd og håper på gode tips fra dere som planlegger, har avholdt eller drømmer om HP- bursdag. :glis:

Foreløpig har jeg kjøpt følgende på ebay:
Hedvig, mini- tryllestaver, cupcake- pynt i HP- motiv, figurer til Rumpeldunk- kake(og noen dingser til mål), gulltallerkener (papp), hogwarth- flagg.

Planlegger sorte duker i nervøs fløyel, kandelaber (flyvende lys er kanskje litt farlig?), diverse godterier i krukker, lanrisstenger som tryllestaver, wiltonfarge i bunnen av glasset, isbiter og sprite over som gir ulike farger på drikken, farget drikke i karafler, gelé laget i hjerne- formene fra Halloween, invitasjoner med printet togbillett. Og tørris!

Mer! Pynt? Mat? Aktiviteter?


#2

Supernala sa for siden:

Har du link til mini-tryllestavene du kjøpte på ebay? :D
Og link til invitasjonene, eller lager du selv?

Har planlagt noe av det samme som deg, men har og kjøpt inn dette spillet; www.ebay.com/itm/251534032510?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Tenkte og å ha noen leker som passer til 12 gutter på 8 år. Forslag?
Har tenkt på Rumpeldunk med vannballonger og kappløp med sopelim, men må nok ha noe mer for å aktivisere de. Gutten min vil se en Harry Potterfilm, men vet ikke om de kommer til å sitte i ro så lenge?

Ellers har jeg planer om å prøve å lage disse slipsene;
www.parenting.com/gallery/harry-potter-party?page=8

Skal lage gele med gummiorm oppi, muffins med harrypotterbilder (kjøpt på ebay) og må tenke ut om jeg kan gjøre noe morsomt med de kjedelige pølsene.


#3

Anne sa for siden:

Kake formet som gammel bok?

Muffins med kjekskremmerhus som dekkes slik at de ser ut som tryllehatter?
Gamle kofferter stablet oppå hverandre.

Popcorn i en svær trebøtte/sinkbøtte, med spade oppi?

I stedet for svevende lys kan du feste silkebånd i tak, slik at det henger tett i tett og gir et flott uttrykk, bruke fargene fra skolen
Alternativt lage vimpler på snor og henge i taket

Henge opp tøysstykke foran rommet som festen er i, kanskje i rødt og male striper på slik at det ser ut som mur, feste skilt med "9 3/4 Hogwarts Express" på?

Ha kule lapper på maten med gammel skrift, der det står hva det enkelte er

Godteposer med spiselige tryllestaver, for eksempel lange kjeks, knyt en pose rundt og la kjeksen stikke ut

Skål med lapper på brunt papir med hyssing rundt med trylleformlene og hva de betyr


#4

Tallulah sa for siden:

På ebay får du kjøpt mye Harry Potter-godteri. Allsmaksbønner, for eksempel!


#5

Agent Scully sa for siden:

En ipad m gps må kunne fungere som mauders (?) Map for de avanserte. M/find my friend funksjon på annen iphone. Bare en tanke ...


#6

Balanse sa for siden:

Angående aktiviteter: Jeg leste om noen som hadde Potions Class - fikk oppskrifter der de skulle feks lage Polyjuice. Der hadde de sørget for at en av oppskriftene skiftet farge hvis det ble gjort riktig, og ellers laget klart litt kule liksom-ingredienser. (Vortemelk, froskeøyne etc).


#7

SpetakkelRandi sa for siden:

Kan dere legge ut bilder etterhvert?? Snuppa vil ha en sånn bursdag i september og jeg trenger litt tips!



#9

Novla sa for siden:

Kan noen være så snille å invitere meg til en sånn fest? :hyper: Høres helt fantastisk ut!


#10

SpetakkelRandi sa for siden:

fantastisk kake.. slik klarer ikke jeg, men jeg er god på magiske steminger. :humre: Kjøpte endel stasj på butikken på kingscross i januar, og håper vi får til en tur dit i august igjen... vi får se. :) kjøpte blant annet en wantedposter av harry som vi skal henge opp. har også kjøpt et sett med autentiske ting fra filmene som er god å pynte med.

tenkte også å spe på med typiske ting som kandelabre, mørke duker, osv..

tar gjerne i mot mange tips.


#11

Simone sa for siden:

Oi.....9-åringen min hadde elska å ha ei av mødrene i denne tråden. Dessverre må ho ta til takke med ei som berre lagar standard bursdagsselskap uten spesifikk tema, gjerne med Toro muffins.

Ho har lest alle Harry Potter-bøkene to gangar og sett alle filmane og er generelt superhekta.
Kan eg leige ein av dåkke i september? :knegg:


#12

IOA sa for siden:

Vi hadde en veldig enkel Harry Potter-bursdag i februar, som passet fint i en forsamling av varierende interesse for tema. Tror jeg skrev om det i 2005-tråden.


#13

Apple sa for siden:

Har helt glemt at jeg startet en tråd. Masse gode tips! Vi forsøker nå å lage Nimbus 2000 av greiner og Kvister. Tips til type stafett/ lagkonkurranse med kosteskaft? Kanskje involvere vannballonger?

Trenger tips til hva vi kan aktivisere dem med, kjenner jeg.


#14

Apple sa for siden:

Hadde vært kjempemorsom. Men da trenger jeg detaljer.


#15

Toffskij sa for siden:

Vi hadde veldig mye moro med å blande "eliksirer" – vi hadde diverse typer drikke som antagelig ville smake ganske godt sammen, merket med etiketter med "drageblod", "beltedyrgalle" og lignende på, og høytidelige oppskrifter på verifiserum, feliksir og elskovsdrikk. Stor stas!



#17

Balanse sa for siden:

Men de sluttet ikke spillet av den grunn. hverken der og da eller senere.


#18

Apple sa for siden:

Jeg må ha inn med teskje. Hvilken drikke? Fikk de oppskrifter? Laget de en drikk de ville ha til maten? Brukte dere drikkene til noe annet?


#19

Apple sa for siden:

Det spillet ser gøy ut, men for kort tid til festen.


#20

Toffskij sa for siden:

Ingen kastet opp av våre allsmaksbønner, men det var nære på med den med oppkastsmak! :knegg:


#21

Apple sa for siden:

Ebay? Litt for sent ute nå...


#22

IOA sa for siden:

Jeg brukte bare vanlige Jelly Beans fra smågodthylla til allsmaksbønner. Ut fra fargen lurte jeg ungene til å tro at de hadde de rareste smaker.


#23

Toffskij sa for siden:

Her er et eksempel på en av eliksiroppskriftene våre (forfattet av 11-åringen!):

Beltedyrgalle = appelsinjuice
Enhjørningtårer = Sprite
Froskevann = vann med kullsyre
Drageblod = bringebærsaft
Bezoar = Love Hearts

Ungene tok det festlig alvorlig og var svært nøye med å røre riktig antall ganger i riktig retning. Og så trodde de kanskje bittelitt på at eliksirene virket også.


#24

Apple sa for siden:

Hahaha, fantastisk! Beklager maset; men helte de oppi en stor, felles gryte? Eller hvert sitt glass?Z


#25

Apple sa for siden:

Ja, blir nok Jelly Beans.


#26

Toffskij sa for siden:

De blandet i glass (enkelte var fortørnet over at de ikke fikk hver sin heksekjel).

Vi gikk generelt kanskje litt over stag med forberedelsene. :knegg:


#27

Apple sa for siden:

Wow! Takk, men får se om jeg kan leve opp til dette! :humre:


#28

Fibi sa for siden:

Jeg stemmer for PK-landstreff med Harry Potter-tema. Og med alkohol i eliksirene. Sånn om et års tid, slik at jeg får født ferdig og sånn. :nemlig:


#29

Balanse sa for siden:

Åh! :love:

Jeg vil også gjerne på HP-landstreff, kjenner jeg.

I mellomtiden, er det noen mulighet for at du vil dele oppskriftsfilen som ligger der på bordet, Toffen?


#30

Toffskij sa for siden:

Skal se om jeg kan rote den fram. Den er ikke veldig gjennomtenkt eller noe, men gøy var det.

Ellers hadde vi Harry Potter-quiz og Harry Potter-adjektivhistorie.



#32

Apple sa for siden:

Da kan jeg oppdatere her. Fest ble avholdt i går og var stor suksess. De ble rundt 12 gutter på 9 år. Dekket langbord med sorte duker, kandelaber, litt stæsj fra Halloween. Satte ut masse små glass/ skåler med smågodt merket med "onde rotter", "kulelarve", "sukkerfrosker", "giftige bær" etc. Hadde ellers pyntet med ting fra Ebay; banner, Hedwig, gulltalerkener og printet ut logoene til "husene".

Da gjestene kom fikk de en trollmanndrikk. La cacasfarge i bunnen, grønn, blå, lilla. Isbiter over. Mens de så på, fylte jeg på med sprite og drinken fikk da ny farge. Noen syntes det var litt skummelt, men de fleste drakk.

Sorting- hat: én og én satt i stol med hatten på hodet (ebay) og trakk emblemet fra huset de skulle tilhøre. Hadde printet ut og laminert. De var da fire lag som fikk hver sin ledetråd skrevet i Webdings (etter tips herfra). Den ledet etterhvert til ett ulikt sted for hvert lag der de fant små tryllestaver (ebay).

Tok tipset fra denne tråden og delte ut eliksir- bøker. Og det var stor stas. De holdt på med det leenge og var svært tro mot oppskriftene. "Jeg må ha slangeblod!!!" "ånei, jeg glemte en giftklump! :neglebit:". Det sto masse flasker og karafler med ulike merker på. Ble selvsagt litt uro rundt bordet, men ungene koste seg. I tillegg satte jeg ut to gryter med tørris på bordet og da tok de helt av! Pølser ble servert underveis.

Deretter var det litt frilek, og så stafett mellom de fire lagene. Hadde laget fire Nimbuser av greiner og kvister. De måtte ri på sopelimene, snurre rundt, over noen benker og kaste vannballonger i bøtte.

Litt frilek, lek med vannballonger og så kake og mer eliksirmiksing. Jeg hadde laget adjektivfortelling og tatt med ball til kanonball, men det ble det ikke tid til.

Var litt jobb, men jubilantene var svært fornøyde.


#33

Toffskij sa for siden:

Ikke sant det er gøy å mikse eliksirer? :hyper:


#34

Apple sa for siden:

Ja, jeg tenkte kanskje noen syntes det var barnslig, men engang ei! Var tendenser til panikk da den ene ikke skjønte at man skulle drikke opp den eliksiren man hadde laget før man blandet ny! Litt sånn: "Men jeg har gjort feil! :sjokk: , og så litt :leppe: og så når jeg sa det gikk nok helt fint: :gladspøkels:


#35

Nera sa for siden:

Har dere sett dette blogginnlegget når det gjelder inspirasjon til Harry Potter-bursdag? Jeg blir svett ved tanken, men har fortsatt noen år å samle mot på. :)


#36

Timar sa for siden:

Vi skal snart ha Harry Potter-bursdag for andre gang, og jeg er på jakt etter inspirasjon til aktiviteter og egentlig kake også. Prøve å gjøre ihvertfall litt annerledes enn forrige gang. :humre:

Er det noen som har tips å dele?

  • Quiz?
  • Flere oppskrifter? De så så gøy ut!
  • Andre tips til aktiviteter, for jenter 10-11 år? Jeg har bestilt spill med allsmak-bønner, så det får bli en utfordring, men jeg trenger flere!

#37

Candy Darling sa for siden:

Vi (dvs Snorkfrøken) laget tryllestaver til alle, og vi hadde en kul seanse der staven valgte dem. Festet en liten magnet med lærtyggis, og brukte en sort hanske med en annen magnet. Så sto de med bind for øynene og førte hånden sakte ned mot fatet. Den som festet seg i hånden var deres!

Ellers hadde de seff eliksirbrygging, det var en strålende suksess. Også hadde de trollmannsduell, som var en lek de laget selv som en variant av stein-saks-papir der de sa ulike spells som alle slo en og tapte for en.


#38

Timar sa for siden:

Kult med tryllestav-velging!

Har du oppskrifter på eliksir-brygging? Det tror jeg blir midt i blinken, men kreativiteten er noget laber. Jeg har merket meg Toffskji sin over her.


#39

Candy Darling sa for siden:

Jeg skal se om hun finner det igjen!


#40

nokon sa for siden:

Gjennomført 8-årsdag her! Brukte fleire tips frå denne og Teofelia sin tråd, samt at eg var så heldig å få låne mykje utstyr av snille Luftslottet.

Kan legge til:

  • Bilde av Stønne-Stina på innsida av dolokket.
  • Rumpeldunk med rockeringer montert på stenger.

Til eliksirer var det suksess med grønn og blå gelé, med ein desiliter meir vatn enn det står på pakken. Den hadde fått stå og stivne i romtemperatur i staden for kjøleskap. Dette blei akkurat passe slimete og grisete.


#41

Palmen sa for siden:

Nokon! Nå trenger jeg erfaringsoverføring, en av jentene ønsker seg HP bursdag nå om en uke. Hadde du noe stæsj jeg kunne låne?


#42

Luftslottet sa for siden:

Nokon har mitt stæsj, lån det gjerne. :knegg:


#43

millact sa for siden:

Lag etiketter til brusflasker. Sett på HP musikk i bakgrunn. Servietter i HP hus fargene.


#44

Palmen sa for siden:

Verdens beste FP. Takk! 🥰


#45

Luftslottet sa for siden:

Mine beste tips er å henge opp trådløse juletrelys med fiskesnøre i taket og få barna til å si Lumos mens du trykker på fjernkontrollen. Det var et par åtteåringer her som trodde det var magi på ordentlig. :knegg:

Og sånn sprakende bruspulver og isbiter med konditorfarge til eliksirblandingen.

Vi lagde tryllestaver til alle av takeawayspisepinner snurret inn i limpistollim og sprayet med gullmaling.


#46

millact sa for siden:

Vi og. Ble så fine, så.


#47

Taien sa for siden:

Her er det også duket for en Harry Potter bursdag i slutten av januar... Jeg mottar veldig gjerne ALT av tips og hint!

Tryllestaver er notert

(Vi er også med på Trolldomsakademiet i regi av Tidsreiser når det arrangeres her...så vi har litt ideer derfra, men trenger MYE mer!)


#48

Timar sa for siden:

Eldste har hatt to Harry Potter-bursdager.

Gjestene har kommet utkledd (noen i full HP-utrustning, mange I skolepike-stil med skjorte og skjørt.)

De har fått hjemmelagde tryllestaver dekorert med glitter og så har jeg brukt en valghatt (kjøpt på Outland for ikke veldig mange penger) til å dele dem inn i grupper. Første året delte jeg dem inn i 4 hus, men siste året kun 3 da det viste seg å bli oppfattet stigmatiserende å havne i Smygard.

De har løst ulike oppgaver i gruppene, laget eliksirer, gjettet på innhold i gaver, svart på quiz, testet allsmakbønner og så har det vært litt vanlig bursdag med dansing og pinjata.

Jeg lagde kaker og muffins med fondant-trekk formet som HP og noen kun som arret.

Bestilte masse stæsj (borddekking, fotoshootsett, gaveposer og pynt) på ebay eller Amazon, eller var det på alibaba.


#49

millact sa for siden:

Vi kjøpte muffinsformer på Outland var det vel, men vil tro det finnes mange andre steder også.


#50

nokon sa for siden:

Eg har Luftslottet sitt stæsj i boden, Palmen. Og seks heimelaga rumpeldunkmål og sju sopelimer i kjelleren til eksen.


#51

Palmen sa for siden:

Nå er oppkjøring til bursdag i full gang. Tenåringen har printet ut eliksiroppskrifter, fuktet de med vann og lagt de til tørk for at de skal få pergament-look. Stæsjet til Luftslottet og Nokon er hentet, invitasjoner delt ut og vi har laget tryllestaver av spisepinner, limpistol og bronsefarget bengalakk. Dette blir gøy!


#52

Luftslottet sa for siden:

Herlig! Lykke til!

Jeg trakk papirene i te. :knegg:


#53

Palmen sa for siden:

God idé! Er ikke for sent!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.