Jeg er spurt om å ha med Sarah Bernhardt i et bryllup, og siden jeg har dårlige estetiske evner må jeg bare lage det som langpanne. Jeg er helt ute av stand til å lage de små, runde pene nok til å passere på et kakebord. :knegg:
Har noen en god oppskrift? :blafre: Egentlig kan jeg vel bare skalere den oppskriften jeg bruker når jeg baker vanlige.
Hva bør jeg tenke på? Når deler jeg den opp, for at ikke sjokoladetrekket skal sprekke?
Hvordan kan jeg pynte kaka litt til et bryllup? Jeg tenkte dele den i små kvadrater (det kommer sikkert til å bli såååå vellykket ...) og pynte med sølvkuler eller noe, men det er helt sikkert noen her som har noen fine ideer.
(Jeg skal prøvebake og ha med på en konfirmasjon helga før, så jeg får øvd litt før bryllupet. :puh: j
Sorry hvis du trodde det var kommet inn et lurt tips... Men jeg ville bare si lykke til og gleder meg til å høre hvordan det går. Har også lyst til å prøve meg på langpanneSarah..
Min løsning, om jeg i det hele tatt hadde giddet å ta meg bryet med å fikse ødelagt sjokoladetrekk, ville vært å smelte mer sjokolade, gjøre et tappert forsøkt på å lodde sammen det ødelagte trekket, for så å konstatere at det bare hadde sett enda verre ut. :knegg:
Jeg lagde Sarah Bernhardt i langpanne til jul siden jeg ikke har tålmodighet til å lage de vanlige. :knegg: Jeg brukte oppskriften fra det søte liv, og det var iallefall ingenting å utsette på smaken! Imidlertid mener jeg å huske at jeg gjorde en eller annen endring, jeg husker bare ikke hva. :gruble:
Doble fyllet i midten. Brukre også den fra detsoteliv.no.
Mener jeg delte den opp etterå ha hatt på sjokoladen. Sleng dn i fryseren en stund før du har på sjokoladen, og del den opp når sjokoladen har stivnet akkurat. Da tipper jeg den ikke sprekker opp. Skyll kniven mellom hvert kutt for å få penere kutt. Pynt med slikt bladgull for kaker? Det må jo være nydelig?
Jeg lagde denne nettopp, og i følge de som liker slikt var den veldig god. Jeg brukte også oppskriften fra Det søte liv, men økte mengde fyll litt og hadde litt kaffe i fyllet.
Husk at bunn med fyll må være skikkelig kald og stivnet før du har på den smeltede sjokoladen, så tipset over her om å ha den litt i fryseren er et bra tips.
Jeg pyntet med kandiserte rosebladbiter, og synes det ble veldig fint.
Det er enormt mektig, så når den skjæres i biter (her er det lurt å bruke varm kniv) bør bitene være små.
Du kan jo dele opp først, og så sette bitene på ei rist, og ha på sjokolade. Jeg bruker å dele opp etter jeg har hatt på sjokoladen, men den kan sprekke opp litt. Men med skarp kniv som er varm, går det ganske greit. :nikker:
Sølvkuler er ikke så gode å spise synes jeg... jeg ville heller brukt slike små hvite hjerter man får kjøpt nå, som pynt. :jupp:
Tips: Prøvesmak kaka før du pynter med bladgull. (Sitter på empiri som tilsier at ikke så veldig god mat som er pyntet med bladgull, scorer skyhøyt på ufrivillig-komikk-skalaen.)
Jeg har nettopp delt opp en slik en da jeg var kjøkkenhjelp i konfirmasjon. Mitt tips er å ikke lagre den i fryseren slik at den er gjennomfrossen ved oppkutting - da sprekker sjokoladetrekket opp og blir mindre pent. Flakvis avskalling av sjokoladetrekk.