Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tre beltestoler. Hvilke seter / hvilken bil?

#1

Malus sa for siden:

Så var vi kommet dit at det må byttes på bilstoler igjen, og vi skulle helst hatt 3 beltestoler i bredden. Men det er ikke plass. Trenger en smal kombinasjon. Eventuelt pute til største, i midten. Tips anyone?

Gubben tror vi må bytte bil. Men jeg vil ikke ha Caravelle...

I dag har vi en Audi Q5, en bmw 3-serie, 2× Britax kid, 2x Besafe easy up x2 og tre tette barn... Og nei, - minsten kan ikke sitte bakovervendt til største kan sitte uten sikring.


#2

Niobe sa for siden:

Dere får greit 3 beltestoler i Ford Mondeo av nyere dato. Og enda bedre i S-Max.


#3

Matilda sa for siden:

S-max! :jupp: Vi har Galaxy, som er hakket større, og pr nå tre bakovervendte med god klaring mellom.


#4

IzziCreo sa for siden:

Det du må se etter er bil med tre separate seter med full setebredde i 2. seterad. Dessverre ikke så mange biler som har det, men f.eks. overnevnte Ford S-Max har det, samt Citroen Grand C4 Picasso og Peugeot 5008. Vi har sistnevnte. Sikkerhet for barna (plass til bilstoler) var 1.pri da vi valgte bil.


#5

Drømmedama sa for siden:

Vi har S-max med tre barneseter i andre seterad(har bare 2 som trenger sete selv, men har nesten daglig med en av vennene), de sitter virkelig veldig fint der.


#6

emin sa for siden:

Vi har S-max med to beltestoler med isofix, og en fullvoksen 12-åring (uten beltestol) i midten, uten problemer. :nemlig:


#7

goldnugget sa for siden:

Toyota Prius går fint😀


#8

sindrome sa for siden:

Grand C4 Picasso ble kåret til beste mpv her for noen uker siden, merket jeg meg. Har hatt den i 6 år og er fornøyd!


#9

Dronningen sa for siden:

VW Touran har 3 separate seter, og vi har inntil nylig hatt 3 Römer kid plus(?) i bredden. Det er ikke kjempegod plass, men god nok til at de eldste kunne ta på belter selv. I tillegg kunne jo stolene reguleres i bredde over rumpa, så vi stilte dem inn slik at vi ikke sløste med plass.


#10

Lhi-My sa for siden:

Vi hadde tre beltestoler i vår Citroën C4 grand Picasso helt uten problemer. Stolene har nå gått i arv til nabofamilien som har VW Touran . De har plass, men bare så vidt.


#11

Tjorven sa for siden:

Vi har Peugeot 5008 og det er helt uproblematisk å få 3 seter i bredden i 2. seterad. I tillegg har vi to ekstraseter bakerst. Det er ikke så ofte at vi bruker dem, men når de brukes er vi veldig glad i dem.

(Som når knertens fotballag skal spille kamp på torsdag som starter kl 17 ... på Kolbotn. Da er det greit å hente hele laget på skolen og stappe dem inn i én bil.)


#12

Snuppa sa for siden:

Vi har S-max. God plass i bredden. Det som også er bra er at hvert enkelt sete kan skyves frem og tilbake i bilen. Kjekt for å få bedre plass til setet i midten f.eks.


#13

Cuyahoga sa for siden:

Går fint i Sharan, i alle fall.


#14

Myria sa for siden:

Det går fint i Touran. :)


#15

IzziCreo sa for siden:

Ja,det er genialt. Slik er det i 5008 også.


#16

Malus sa for siden:

Takk for svar om biler. Vi får vurdere å gå tilbake til Touran som vi hadde før, eller kanskje s-max. Så får mannen kjøpe seg en sportsbil utenom.

Men er det mulig å få til noe i en Q5? Vil så gjerne beholde den bilen..


#17

IzziCreo sa for siden:

Da må dere ta med dere bilen til en barneutstyrsbutikk og prøve ulike kombinasjoner. Jeg ser du har BeSafe IziUp. De er ganske så brede. Britax Kid+ er smalere (og i tillegg lengst i ryggen, slik at de kan bruke setet lengre). Sict-versjonen av nevnte sete er bredere, så det utgår (selv om det da har bedre sidekollisjonssikring). Cybex har også et godt sete, men det er bredere enn Britax. Men det kan faktisk hende at dere må gå for en kombinasjon, for å få de inn. Men husk at dere må enkelt få komme til for å utløse beltet om nødvendig, så det må ikke være for trangt mellom setene.


#18

Malus sa for siden:

Oppdatering:
Hurra, jeg slipper å bytte bil :)
Løsningen ble en ny cybex solution x2, mellom de to britax kidfix (montert uten isofix) som vi hadde. Går greit å feste seler, selv om det er trangt. Tror dette totalt sett må være noe av den smaleste kombien av 3 beltestoler man får.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.