Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til knallgod vegetarisk rett, men enkel å lage?

#1

Trulte sa for siden:

Til liten gjeng på ti stk. Må kunne lages etter jobb uten for mye pes. Og noe som :alle: liker.


#2

Niobe sa for siden:

Vegetarlasagne?


#3

Hyacinth sa for siden:

En hovedrett eller siderett?

Jeg har dilla på ratatouille for tiden, det er så utrolig digg når den blir god!

Hvis ikke, kan du jo lage en gryte med kikerter i stedet for kjøtt?


#4

IzziCreo sa for siden:

Oppskrift, Hyacinth? :blafre:

Og gjerne på vegetarlasagne også, om du har, Niobe :jupp:


#5

Niobe sa for siden:

Oppskrift-schmoppskrift... :sparke: Jeg lager en god tomatsaus med masse grønnsaker i, og en hvit saus med mye parmesan.


#6

Hyacinth sa for siden:

Sier som Niobe, oppskrift-schmoppskrift. :knegg:

Ikke på gryter, men det finnes jo et hundretalls indisklignende grytegreier med kikerter på nettet.

Ratatouillen lager jeg bare med løk, paprika, squash, aubergine og sånt, tror jeg, men tomatene MÅ være av god kvalitet. Det er viktig.


#7

IzziCreo sa for siden:

Ah, da gjør du jo som meg, bare minus kjøtt da. Kanskje jeg skal teste ut det. Hvilke grønnsaker har du i i tillegg til løk, gulrot, tomat? Har forsøkt med squash, men merkelig nok synes jeg den forringet smaken...


#8

IzziCreo sa for siden:

Det var ratatouillen jeg tenkte på ja. Jeg tåler ikke kikerter, så unngår det. Her kjøpes bare tomater av god kvalitet, så det går bra :D


#9

Niobe sa for siden:

Selleri og sellerirot, hvertfall.


#10

Hyacinth sa for siden:

Hva kjøper du? For det er ikke så lenge siden jeg oppdaget Mutti, og jeg lurer på om det finnes enda bedre tomater. Vi får gode tomater fra Godt Levert, men jeg husker ikke hva det er, Divella, kanskje?


#11

IzziCreo sa for siden:

Jeg husker ikke merker, men handler vel strengt tatt bare på Mega, Meny og Rema. Dessverre så er sjelden kortreist bra på tomater, så jeg unngår norske. De har altfor lite smak. Vi kjøper for det meste perletomater. Økologisk om vi finner det. Til ratatouille så er det kanskje supert med store tomater?


#12

Hyacinth sa for siden:

Jeg bruker helst ferske naturell, og da kjøper jeg bare de aller beste. Men så lenge det fremdeles er stilk på, synes jeg som regel de er gode.

Til mat som skal kokes bruker jeg som regel hermetisk. Men gode. Mutti er som sagt gode, har jeg skjønt.


#13

Pamina sa for siden:

Pasta med en kald youghurtbasert hvitløk og mynte dressing, eller en gresk dressing (disse små knorrposene er nydelige) med fetaost, soltørket tomat og grønne marinerte oliven uten sten.

Jeg pleier å bruke en papardelle eller en tagliatelle, koker den og har på litt god olje serverer med dressing på siden, og enten blande alle de andre ingrediensene, eller legge dem i forskjellige skåler slik at man kan styre litt selv hva man vil ha på. Du kan gjerne hakke opp en bunt med flatbladet persille også, det er lekkert og smaker nydelig til.

Alt kan lages på forhånd, du trenger bare å koke pastaen.

Eller du kan lage en nydelig pasta med cherrytomater.

Pastaen koker du som vanlig, samme hvilken type.

500g cherrytomater, gjerne mer til fire porsjoner, del dem i to i en stor bolle, ha over god olivenolje (ca 1 dl
), litt salt og pepper, balsamicoeddik, ta hendene ned i bollen, og knus tomatene forsiktig slik at du får en god dressing. Når pastaen er ferdig heller du av vannet og har den oppi tomatene, server med parmesan og eventuelt litt godt brød ved side av.


#14

IzziCreo sa for siden:

Ja, Mutti har jeg også vært fornøyd med.



#16

Pegasus sa for siden:

Hummus er en sikker vinner her i heimen. Kjøper halvferdige bokser på Asia-mat, blander i hvitløk, chilipulver og noen dråper sitron, vips ferdig. Vet mange bruker olje i også, men det pleier jeg å droppe. Har varmt brød ved siden av.


#17

Turban Smukk sa for siden:

Pai av noe slag? Asparges er godt som fyll for eksempel.





Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.