Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Langtidsheving

#1

glutina sa for siden:

Hei til dere alle. Jeg er ny her inne, dette er mitt første innlegg. Jeg har glutenallergi, og jeg baker mye brød. Jeg er ikke så glad i det glutenfrie melet som inneholder mye ris og maismel. Derfor har jeg eksperimentert med å redusere vanlig glutenfritt mel, og erstatte dette med glutenfritt havregryn som jeg maler i foodprossesor. Jeg har en oppskrift som jeg er kommet frem til med: 900 g malt havregryn, ca 500 g glutenfritt mel. Jeg bruker 1 dl linfrø.
1 liter veske, jeg bruker vann, rapsolje og 1 ss sirup. 1 pose tørrgjær. Jeg formarmer vannet til fingervarmt og bruker det meste av vannet til å bløtgjøre havremelet. (ca 5 - 10 minutter) Jeg blander 2,5 ts salt og 1 pose gjær sammen med det glutenfrie melet. Dette heller jeg da etterhvert over havremelet og sper inn med resten av vesken. Hever deigen i 30 min. Det er ikke lett å elte denne deigen da den er nokså løs. Jeg baker de derfor ut som rundstykker, etterhever i 30 min, og steker i 18 minutter på 200 grader.
Nå er det slik at jeg skal reise på ferie til Danmark, og der jeg skal være er det lite glutenfritt brød å få kjøpt. Jeg lurer derfor på om det er mulig å lage deigen hjemme før jeg drar, og så bake den ut når jeg kommer frem etter ca 1 døgn. Lar det seg gjøre å langtidsheve over så lang tid? Jeg tar gjerne imot tips fra dere som driver med langtidsheving. :confused:


#2

mkj sa for siden:

Jeg tipper det kan gå fint. Du må bruke kaldt vann og mye mindre gjær. Rekker du å prøve det først hjemme?


#3

Polyanna sa for siden:

Er det ikke bedre å bare ta med ingrediensene og bake der nede? Det må da være lettere?

Man klarer seg jo uten brød en dags tid?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.