Jeg har en 8 årig jente som elsker de pyntete kakene, men hun liker ikke marsipan.
Jeg skal prøve MMF, marshmallows fondant.
Men jeg har googlet litt, og det er så "heavy" kaker og krem under MMF'en. Hun liker ikke smørkrem heller, og slik jeg har forstått av lesingen, vil vanlig fløtekrem "smelte" MMF? Vi skal ha brownies i tillegg til denne kaken, og sjokoladekake med MMF blir litt vel mye sjokolade.
Vanlig bløtkake med krem, frukt og bær holdt seg godt under et litt tykt marsipanlokk. Men dette er MMF...
Jeg har ikke opplevd at MMF smelter på fløtekrem. Men jeg har fylt kaken dagen før, og lagt på MMF-lokket samme dag som kaken skal spises. Men det gjør jeg som regel med marsipan også.
Om hun liker sjokoladekake kan du jo vurdere sjokoladepasta i stedet? Laget på hvit sjokolade?
Jeg tror gulrotkake kan være helt kurant under MMF. Det meste går vel, egentlig, så sant kremen ikke smelter fondanten. Jeg bruker ofte ferdigfrosting fra Betty Crocker, den hvite med vaniljesmak. Den kan du ha på alle mulige kaker, så lenge vanilje passer til. Tror nok cream cheese frosting også skal kunne gå.
Takk for svar. Vanlig stivpisket fløtekrem altså. Hvor mange timer sto den ferdig, sånn omtrent? Det ble ikke rester til overs som ble mindre pene? Jeg synes alltid det blir for mye rester. Barna vil ha mange forskjellige ting, men de fleste spiser ikke stort. En bit brownies og pynten fra en cupcake, og så er de mette. Men fin kake med lys på vil de ha, og jeg skjønner jo at det er stas. Ikke helt det samme uten.
Noe jeg aldri har hørt om! Vel, jeg har bare brukt marsipanlokk, og så kjøpte jeg noe ferdig som jeg tror het sukkerpaste en gang. Den sukkerpastaen var det ingen som likte!
Marshmallows og hvit sjokolade spiser hun masse av. Men jeg tror det blir veldig søtt når det kommer et tonn melis i tillegg. Derfor jeg tenkte noe friskt, frukt, kremfløte og vanlig bløtkakebunn. Kræsjer det helt?
Jeg husker ikke hvor mange timer. De siste gangene jeg har laget kaker med MMF, så har det vært sjokoladekaker. De lager jeg ferdig dagen før. I småbarnsbursdager trenger man ikke store kaker, nei. I minstens bursdag gikk det mer av cakepops.
MMF er veldig holdbart. Jeg synes det er fryktelig søtt, men ungene elsker det. Har brukt å ha helt vanlig litt mørk sjokoladeglasur under for å dempe det übersøte, og det fungerer bra. Tredelt sjokoladekake med sjokoladesmørkrem og vaniljekrem, og sjokoladeglasur rundt. Mektige saker, men populært hos ungene. Har også laget vaniljebunn farget i regnbuens farger med ostekrem mellom lagene, det var faktisk ikke så aller verst.
Argh. Jeg har ikke lyst til å ha 3 varianter sjokoladekake. Gulrotkake... nja... egentlig er det bare utseendet som teller. Husker med gru Griser i gjørmebad-kaken jeg lagde. Herregud så mye som ble til overs, men kaken ble beundret. Og så den kaken som skulle ha en halv barbiedukke på toppen, og kjole av sjokoladekakebunn med trekk av den sukkerpastaen jeg kjøpte ferdig og farget lilla. Stor suksess... men bursdagsbarnet fortalte etterpå at hun ikke ville ha mer sånn kake, fordi den smakte så fælt. :svimmel: