Vi griller mye om sommeren, men vi varierer for lite. Det går stort sett i flintstek, burgere, pølser og kyllingfileter. Salat og ris. Noen ganger kjøpt potetsalat.
Men vi trenger litt variasjon. Så overøs meg gjerne med forslag. Både til hva vi kan ha på grillen og hva vi kan servere som tilbehør. Helst med inngående oppskrift/forklaring. Forklaringer som "grill en hel ørret på vanlig måte" er ikke nok for meg.
Laks med diverse grønnsaker til, krydder man selv vil ha, putt det i aluminimumsfolie og legg på grillen.
Vi bruker salt, pepper og fiskekrydder, purre,paprika, gulerot++. Strør litt limesaft over laks og grønnsaker før vi putter den på grillen.
Grønnsakpakker (porsjonsvis eller en stor) som tilbehør er veldig populært her. Kutt opp f.eks. gulrøtter, fennikel, broccoli etc. i tynne biter (tilpass størrelsen etter hva som trenger lengst tid), en smørklatt, noen urter, salt og pepper, kanskje litt chilisaus, og pakk det i dobbel aluminiumsfolie.
Ellers, finn oppskrifter på noen gode potetsalater og salater, prøv noen nye kombinasjoner og smaker. Jeg skal teste en ny salat i dag som jeg syns ser lovende ut. Den er med store hvite bønner, sesamfrø, rukkola, paprika, gulrøtter, avokado, chevre eller feta og vinaigrettedressing.
Skrubb skallet på noen mellomstore poteter og pakk dem inn i grillfolie. Legg dem på kullene, ev lengst ned på gassgrillen. Snu ca hvert femte minutter. Da skal de være gjennomkokt/sterkt etter ca 30 minutter, kjenn etter ved å stikke dem med en gaffel. Vi bruker dette som tilbehør til det meste, sammen med kryddersmør eller hvitløksrømme.
Jeg lager burgere av karbonadedeig, hvitløk, chilli og det vi måtte ønske av krydder/urter. Store saftige burgere med cheddarost og grove hamburgerbrød.
Coop har lansert en ny grillmatserie i samarbeid med Weber. Der kommer alle pakkene med tydelige instrukser på hvordan det skal grilles. Baby back ribs-ene er knallgode. :nemlig:
Jeg griller hva som helst, inklusive pizza. Det gikk ikke så bra å lage foccaccia på grillen (da må man ha god tid), men ellers funker det meste.
Eg er veldig glad i grønnsakspakkar som tilbehør. Ein pakke = ein porsjon. På eit stykke aluminiumsfolie legg vi på litt olje, løk i ringar, litt sopp, nokre strimlar med paprika, litt squash i bitar og event. andre grønnsaker om vi har eller har lyst på. Salt og pepper over, pakk det saman og legg på grillen i nokre minutt. Eg hugsar ikkje heilt kor lang tid det tek, men sjekk gjerne etter 10 - 15 minutt.
Jeg grillet asparges i går. Knallgodt. Penslet på litt olivenolje og strødde over litt kvernet maldonsalt. Nam. Og paprika, den skar jeg bare opp i store biter og la på grillen.
Her om dagen grillet vi laks (sånne fileter i aluminiumsform, bare krydret og satte den på grillen) og grønnsakspakker. Hvor sunne de grønnsakspakkene ble til slutt er uvisst, siden jeg hadde i både olivenolje og smør... Jeg brukte potet, gulrot, fennikel, asparges, løk og hvitløk. Vendte alt i olivenolje og krydret med tørket dill og pepper. La smørklatt på toppen, pakket sammen og la på grillen. Det smakte helt fantastisk! Jeg liker ikke å ha grønnsaker og fisk i samme pakke, jeg orker ikke sånn "gædd" fra fisken over alle grønnsakene. :sær:
I går grillet vi kamskjell og chilimarinerte scampi. Kjempegodt! Ellers slenger jeg det meste på grillen. Pizza a la Hellstrøm er supergodt og lettvint.
Grønnsakspakkene fikk ligge på ganske lenge, ihvertfall 20 minutter, kanskje lenger også. Vi har små barn som også skulle ha, så vi ville ikke ha "wok-konsistens".
Et triks for grønnsakspakkene er å forvelle grønnsakene først. Kok opp og avkjøl i kaldt vann. Fordel deretter i pakkene m salt, pepper, matfløte og en kladd smør. Trenger kanskje 15-20 min på grillen etter det. :nam:
Vi griller vel mest kjøtt. Varierer mest med tilbehør: steikte potetbåter (ovn), couscous, fetakrem (fetaost most sammen med noen ss CF og ønsket krydder), cole slaw (hodekål, gulrot, grønne epler revet sammen med rømme, litt maones, edikk og litt sukker), grønnsakspakker (sopp, paprika, løk, auberguin, hvitløk, salt, pepper og olje 20 min på grill), mozarella-salat (mozarella, gode tomater, fersk basilikum, god olje, litt balsamicoedikk, salt og pepper), maiskolber med kryddersmør, potetsalat med grønne epler, kremet pastasalat, crispy salat (blader, alfa-spirer, salt frøblanding, sitron, olje, salt og pepper), lun potetsalat.
I dag skal jeg grille andebryst og søtpoteter. Du begynner med å rute opp fettsiden av andebrystet, og slenger det så på grillen med fettsiden ned. Grill i ca 5 minutter, og så snur du og griller neste side like lenge. La så andebrystet hvile på ei fjøl i ca 10 minutter før du spiser det.
Tilbehøret er grillete søtpoteter. Kok søtpoteten i ca 10 min. Så kjøler du det ned med kaldt vann og skreller den. Kutt den i tykke skiver. Pensle hver skive med olivenolje, og dryss på litt salt. Grill den på hver side til den har fått grillmønster.
I tillegg koker jeg nypoteter til, og div grønnsaker basert på hva jeg har i kjøleskapet. Jeg har kjøpt ferdig tranebærsaus i dag, men vanligvis lager jeg selv. Den oppskriften har jeg lagt inn på forumet før, og den er dødsgod. Men jeg fikk ikke tak i ferske tranebær i dag, så da blir det second best.
Vi griller også grønnsakspakker. De ligger på grillen i 20-30 minutter. Inni har vi potet, gulrøtter, brokkoli, løk, hvitløk, sukkererter og hva annet vi ellers har i kjøleskapet.
Om saus bruker vi rømme/kesam blandet med hakket hvitløk, maldonsalt, pepper og bittelitt cayenne. Det blir veldig godt.
Vi griller det dere gjør, men også indrefilet av svin. Den er smal og grilles ganske raskt.
Mange gode idéer her. :)
Me er veldig dårlege til å grille fisk, mest fordi samboer ikkje liker laks. Nokon gode forslag til kvit fisk på grillen? Eg og lillesøster elsker laks, så det er helst samboer som skal ha kvit.
Her er spare ribs favoritten. Gjør seg ekstra godt med god marina. Ellers er det godt med lam, fisk og kylling (som du allerede nevner). Koteletter gir jo episk grillukt for mitt vedkommende, og da er det godt med ris til, evt en litt bugnende salat.
Som tilbehør har vi fast squash, babymais og paprika (gjerne søtpaprika) som vi liker å ha i aluminiumsform eller på aluminiumsfolie (men pass på at det ikke drypper) med olje/smør og maldonsalt over. Ungene liker best store maiskolber, og mitt siste favorittilbehør er kidneybønner (med maldonsalt) :nam: Om du har diverse løk og hvitløk oppi aluminiumsformen får du jo enda bedre smak på ting. Gulrøtter/babygulrøtter er også godt på grillen, og det neste jeg har tenkt å prøve ut er søtpotet (gjerne la den få koke opp litt først).
Poteter som er skåret nesten gjennom i skiver med smør/olje og krydder over er siste favoritten hos et vennepar av oss, og det er knallgodt. Eventuelt potet i folie.
Takk for tipset!
Jeg legger skivede champignonger, asparges i biter, halve cherrytomater på et lite "fat" av alu-folie, sprinkler med olivenolje og salt og pepper. Legger dette på grillen og lar det ligge 15-20 minutter. Gjør ikke noe om det blir litt mushy. Namm!! Kan godt bruke avocado også i denne blandingen, særlig hvis den ikke er helt moden og ikke egner seg i salaten, så får man brukt den til noe godt.
I dag hadde eg Rett- i- ovnen torsk med sitronsmør på grillen. Tok det ut av posen og i folie i staden, og hadde grønnsaker i ein anna pakke. Kjempegodt.
Jentene hadde fiskeburger.
Eg vurderer å prøve desse fiskefiletene med krydder som ligger i frysedisken.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.