Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefal meg en hvitvin

#1

ingling sa for siden:

Jeg er vanligvis rødvinsdrikker, men har begynt å få sansen for hvitvin igjen etter å ha smakt litt forskjellige typer. Problemet er selvsagt at jeg ikke husker hva det er jeg har kjøpt før. Så, gode tips mottatt. Stikkord: Tørr, lett som passer til å ta et kaldt glass på terrassen i kveld. :jupp:

:vilha:


#2

Cuyahoga sa for siden:

Jeg er Kloster Eberbach-fan for tiden. Nydelig. :hyper:

Men den er vel strengt tatt bare halvtørr.


#3

Harriet Vane sa for siden:

Dette er min favoritt:
den passer superbra til sushi og asiatisk mat eller bare for seg selv.

(Beklager gigantomanisk bilde - måtte rette)


#4

Nenne sa for siden:

Jeg tror jeg trenger et litt større bilde for å kunne lese navnet, HV. :humre:

I Dagbladet i dag står det om den beste vinen til reker. Kunne det være av interesse?


#5

løve70 sa for siden:

Jeg drikker stort sett tørr Riesling eller Chablis. Begge deler er meget godt egnet på terrassen:)


#6

ingling sa for siden:

Takk for tips! Må bli tur til polet etter jobb, ja. :nemlig:

Nenne, det er ikke så mye rekespising hos oss, så jeg er mer ute etter rein "terrassevin", men takk for tipset.



#8

vixen sa for siden:

Jeg er glad i Sauv. Blanc. Gjerne Cloudy Bay fra New Zealand. Det var på New Z jeg lærte meg å like hvitvin igjen etter alt for mange dårlige tyske Rieslinger i tenårene.


#9

Divine sa for siden:

Min favoritt for tiden er Falernia. Billig er den også, litt over hundrelappen.

Ellers så synes jeg at man aldri trår feil om man serverer Sancerre.


#10

ingling sa for siden:

Ja, det er de der hvitvinene fra tenårene som har ødelagt for meg i mange år og. :humre: Jeg har heldigvis smakt gode rieslinger nå, så det var vel heller det at vi kjøpte det billigste som var greien på den tiden. Liebfraumilch, liksom. :skrekk:

Cloudy bay tror jeg at jeg har smakt ja, det høres kjent ut.


#11

Ellisiv sa for siden:

Haha, min mann har aldri kommet over det stadiet. Han drikker Rheiler von Heissenstein enda. Det er nesten så det er flaut å ta ham med ut. :fnis:

Selv er jeg glad i italienske hvitviner laget på Pinot Grigio. Det er mange gode til under 150 kr flaska.


#12

Addison sa for siden:

Riesling, tørr, Leitz. Krisp og sitrusaktig.


#13

Syrinx sa for siden:

Jeg vil også anbefale Leitz sine hvitviner.


#14

Zulu sa for siden:

Twin Islands er utmerket på terrassen.


#15

Novla sa for siden:

Jeg er litt ute av vindrikketrening, så jeg kommer ikke på konkrete merker i farten, men synes generelt Grüner Veltliner er nydelig. Og veldig enig i Vixens Cloudy Bay-anbefaling!


#16

krystallklart sa for siden:

Denne liker jeg,
J. Bäumer Rheingau Riesling 2012


#17

Fluke sa for siden:

Jeg også. Og den på bildet til HV.


#18

ingling sa for siden:

Takk for masse gode forslag! Får teste oss gjennom listen utover sommeren. :humre:


#19

Tjorven sa for siden:

Vi kjøper de hvitvinene som er merket som tørre. Helt tørre. Knusktørre.

Petit chablis pleier å være safe.

Jeg foretrekker hvitvinene kjøleskapskalde.


#20

ingling sa for siden:

Knusktørr og kjøleskapskald er fine greier, ja.


#21

Lavender sa for siden:

Grüner Veltliner fra Wachau, Leitz trocken og Vermentino fra Sardinia går fint ned her en sommerkveld. Og smaker som på restaurant.


#22

Benzo sa for siden:

Cloudy bay eller twin islands, veldig smakfulle begge to.



#24

Nada sa for siden:

En frisk, perlende en er Albino Armani Prosecco Colfondo.


#25

Tjorven sa for siden:

Enig. Denne drikker vi også.

Vi hamstrer når vi kan kjøpe tax free på Gardermoen.


#26

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes det er en så vanvittig forskjell på Riesling og Chablis at det ikke er sammenlignbart, jeg foretrekker en av det førstnevnte. Chablis synes jeg som regel er utrolig "dødt" og flatt, på en måte. Jeg liker tørre hvitviner, men tar som sagt helst en riesling.


#27

Che sa for siden:

Calles Riesling liker jeg godt.


#28

Toffskij sa for siden:

Jeg vil også slå et slag for rieslingen, av den enkle grunn at det aller meste av tørr riesling på markedet er god, leskende, frisk, lettdrukket og bra priset. Nesten alle de bra produsentene har en fin standardriesling (den billigste …), og den er alltid god. Bare unngå flasker som ser fullstendig fjollete ut estetisk sett (et lite vindu med snø rundt? damer med store pupper?), så blir det bra.

Hvis man liker chablis-stilen, men er ute etter noe rimelig å drikke på terrassen, synes jeg det er en mye bedre idé å kjøpe noe annet knastørt mineralsk fransk, f.eks. muscadet (Ch. Coing de St. Fiacre 2010 er kjempegod og koster 123,-). Taxfree-Laroche er kjedelig, og skikkelig god chablis er jo dyrt.

Ellers er jeg svak for vinho verde. Superfrisk, ung og lett perlende. Perfekt for terrassen.


#29

Hyacinth sa for siden:

Du som kan dette godt, toffen, hvorfor liker jeg ikke chablis, tror du? Sjikkelig dommt spørsmål, I know, men jeg opplever riesling som "perlende", i mangel på et bedre ord. Friskt og deilig. Nesten alltid godt. Den lages jo vel på en annen måte, går jeg ut fra, og andre druer(?), men chablis er ekkelt. Som sur og flat cider.

Ang musserende viner, så synes jeg cava kan være godt til tider, mens jeg opplever prosecco som surere. Er dette jevnt over riktig, eller er det synseføling? Og hvorfor har riesling et litt musserende preg over seg?

Kan du si noe mer om dette? Ja, jeg leste det du skrev over her (med interesse), men hvorfor er det sånn?

Jeg har litt mer peiling på rødviner, altså. :knegg: Hvitt blir sjelden drukket hos oss, mannen foretrekker rød og tar heller vann dersom maten tilsier hvitt.


#30

Hyacinth sa for siden:

Og kan du si noe om soave?


#31

Toffskij sa for siden:

Jeg tipper problemet ditt med chablis er at den har veldig mye syre fordi området ligger så langt nord, uten mildnende elementer. Tyske rieslinger har jo også kjempemasse syre av samme grunn, men de har nesten alltid også en balanserende sødme – det er frukt og blomster i tillegg til den skarpe syren. Men chablis har ikke det i særlig grad, og den har heller ikke eikepreg som mye annen chardonnay typisk blir utstyrt med. Så man må nesten like skarp syre pluss den mineralske, sjøaktige smaken som chablis typisk har.

Har aldri helt klart å finne en soave jeg har likt, så der har jeg ikke noe å bidra med.


#32

Hyacinth sa for siden:

:blomst: Takk for interressant vinopplæring!


#33

millact sa for siden:

Fikk anbefalt en Riesling på polet på fredag. Den var god!!! Skal finne ut navn i morgen.


#34

Lavender sa for siden:

Soave er typisk vin som jeg liker på restaurant men ikke hjemme. Den smakte nydelig sist hos Fauna.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.