~TM~ sa for siden:
Jeg har vel egentlig lært at sukkererter skal strengles, men er det nødvendig? Jeg smaker ikke forskjell på dem...
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
~TM~ sa for siden:
Jeg har vel egentlig lært at sukkererter skal strengles, men er det nødvendig? Jeg smaker ikke forskjell på dem...
Tjorven sa for siden:
Vi gjør det ikke. Og vi spiser mye sukkererter.
Meissa sa for siden:
Strengles? Hva gjør man da? :blånn:
allium sa for siden:
Det gjør jeg, ja. Liker ikke de trevlene.
Orkide sa for siden:
Alltid.
Ru sa for siden:
Hæh? Hva er det?
Input sa for siden:
Jeg aner ikke hva det betyr, men vi spiser veldig mye sukkererter og de spises uten noen annen bearbeiding enn å skylles i kaldt vann.
Ru sa for siden:
Hjemmeproduserte sukkererter skylles knapt.
Jeg spiser dem ikke uansett, men resten av familien gjør.
Blånn sa for siden:
Mine egne ja, de jeg serverer til andre gjør jeg ikke noe med. Det vil si at jeg strengler en og en sukkerert etterhvert som jeg spiser den. I tillegg skal den deles i to og "ertene" inni spises først.
Fluke sa for siden:
Nei, gjorde det alltid før, dengang sukkerterter var noe som bare ble spist (med Blånn-metoden) om sommeren rett fra "treet" i hagen til Niko. :mimre: Nå kjøper vi ofte sukkererter og strengler dem aldri.
My sa for siden:
Aner ikke hva det betyr en gang, så det gjør jeg nok neppe. :knegg:
Timar sa for siden:
Hmm, i dag ble jeg sittende å rive av tuppen og dra av en streng bort til andre tuppen. Er det å strengle? :blond: Har visst ikke gjort det tidligere.
Malama sa for siden:
Jeg antar det er det, har aldri gjort, og har ikke peiling
Harriet Vane sa for siden:
Kommer an på sorten.
Rug sa for siden:
Kommer an på sorten, ja, men stort sett gjør jeg det. Skal den deles og has i salat, tar jeg også av tuppene - de er også litt sånn trevlete.
Dixie Diner sa for siden:
Ja, for jeg takler ikke de trådene, spesielt når sukkerertene er i varmmat. Mannen hadde glemt å gjøre det en gang vi spiste pasta med varme sukkererter, og jeg måtte akutt gå på kjøkkenet og ta ut alle sukkerertene av min porsjon og strengle dem, én etter én.
Input sa for siden:
Kan noen fortelle hva det er?
Malama sa for siden:
Det vil visst ingen bekrefte...
polarjenta sa for siden:
Jeg er så glad for at jeg ikke er den eneste som ikke har peiling.;)
Lyppa sa for siden:
Jeg tror det betyr at man kniper av endene og drar ut en slags streng i begge endene, har lest noe sånt. Men jeg woker dem og gjør ingenting annet:).
Susse sa for siden:
Nei, ikke med mindre de er påfallende harde i endene. Gir dem stort sett et kjapt oppkok i godt saltet vann og så rett over i iskaldt vann. Da blir de myke, men fortsatt sprø. Spiser mye sukkererter!
Dixie Diner sa for siden:
Rive av den strengen ja, det er altså en litt seig tråd på den ene siden av sukkerertene, den er det ganske greit å rive av, synes jeg.
Turban Smukk sa for siden:
Nei. Jeg har dem gjerne helt rå i salater og gjør aldri noe annet enn å dele dem i to.
Syrinx sa for siden:
Det kommer an på typen sukkererter.
Jeg anbefaler også å gi dem en kjapp runde i kokende vann (jeg har ikke salt i) og rett over i kaldt. Det får frem en deilig sødme.
Blåbær sa for siden:
I do not strangle my suger peas. I just bite their head of. :knegg:
Nei, husker jeg gjorde det med sukkerertene jeg plukket i hagen, men gjør det ikke med de jeg kjøper i butikken. Type sukkererter avgjør altså.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.