Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pavlova for en som ikke tåler melk

#1

Hondacrv sa for siden:

Det er mulig å lage, for keg åt det i helga, og den var god! Bunnen er jo grei, men hva bruker man oppå? Det var jo krem i en eller annen form, men kan noen tipse meg om hva som er brukt?


#2

Fibi sa for siden:

Det finnes vel soya- og havrealternativer som kan vispes? Sjekk i allergihylla i butikken. Meny og den slags er vel best på den type ting, evt helsekost. Evt kan du sette et par bokser kokosmelk (ikke lettvariant) i kjøleskapet, helle av vannet, og piske den tykke kremen der. :jupp:


#3

Serena sa for siden:

Laktoseintoleranse eller melkeallergi?

Her i huset er vi laktoseintolerante:
Jeg bruker laktosefri kremfløte (pisket til krem) blandet med hjemmelaget vaniljekrem, noe ala denne oppskriften: juliareisegal.blogg.no/1363037005_vaniljekrem_laktosefr.html

Det er tilsvarende produkter med soyamelk/soyafløte også, men jeg kjenner ikke så godt til dem.


#4

star sa for siden:

Kjøper kokeklar vaniljesaus og blander med et eller. Har oppskriften hjemme.
Og laktosefri kremfløte.


#5

Serena sa for siden:

Glemte helt at jeg har laget melkefri pavlova selv før, da brukte jeg Condito sin whipping og litt av oatly sin vaniljesaus (tror ikke de har vaniljekrem). Helt melkefritt.


#6

Serena sa for siden:

Herregud, vinglepetrine i dag: Condito sin whipping er ikke helt melkefri, den er kun laktosefri.


#7

annemede sa for siden:

Jeg har brukt gogreen sin visp og matføte. Blandet de litt før jeg visper de sammen. :nam:


#8

GydaG sa for siden:

Lager eggekrem med havremelk og pisker havrefløte. Og blander sammen som vanlig.


#9

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har laget laktoseintoleransepavlova med laktosefri fløte og hjemmelaget vaniljekrem med egg og laktosefri fløte. Jeg har også laget helt melkefri med havrefløte fra GoGreen. Gikk finfint.


#10

Bayone sa for siden:

Det går veldig bra ja. Alpro har en veldig god melkefri vispbar fløte som blandes med vaniljekrem laget på havremelk. Ingen har merket forskjellen når jeg har laget melkefri.


#11

Enhjørning sa for siden:

Havrefløten er kjempegod og ble superpoppis i bursdag for et år siden, minnes jeg. Enkel å vispe er den også, selv for hånd.


#12

Charlie sa for siden:

"Ikke tåler melk" er verdt å finne ut mer om. De fleste som "ikke tåler melk" er "bare" laktoseintolerante, og tåler f.eks. fint de laktosefrie produktene til Tine - også laktosefri kremfløte som vel er tilgjengelig i svært mange butikker nå. Tåler man ikke kumelk overhodet må man over på noen av substituttene som soya, havre osv.

for min egen del - som lager laktosefritt, ikke melkefritt, synes jeg ofte det er enklere å lage til med laktosefrie kumelkprodukter, fordi de oppfører seg mer slik jeg er vant til (ved pisking, varmebehandling osv.) Men det går greit også med alternativene, hvis man er nøye med å lese på pakningen hvordan man skal gå fram.

Vær likevel obs på at spraykrem aldri fungerer til kaker eller andre ting hvor kremen skal holde seg stabil lenger enn 5 minutter.... :glis:


#13

Imma sa for siden:

Dersom man er allergisk er det i de fleste tilfeller melkeproteinene man ikke tåler, da er det liten hjelp at det er laktosefritt. Melkeintoleranse er derimot mer forbundet med laktose.

Condito er ikke greit om det er melkeproteinene man trenger å holde seg unna. Det er faktisk også litt lactose i den og stappfull av E-stoffer og Palmeolje.

Condito Whipping
Ingredienser:

Vann, herdet vegetabilsk olje 25% (palmekjerne), sorbitol, emulgator (E472b, E332,E472e), stabilisator (E460,E466,E340), melkeprotein (0,65%), lecitin, aroma, fargestoff (E160a).
Laktoseinnhold mindre enn 0,01g.
Næringsinnhold per 100 g:Energi 999kJ (243kcal), protein 0,6g, karbohydrat 1,6g, fett 26g
Kan oppbevares både på kjøle- og tørrlager
Benytt WHIPPING i alle de anledninger der du ellers bruker kremfløte. Whipping må være kjøleskapskald før pisking.


#14

Taien sa for siden:

Mine venner er allergiske, og tåler ikke melkeproteiner.
Jeg henger her for gode tips, da vi planlegger en liten "sommerfest" sammen før de reiser på ferie og jeg har lyst å lage en god kake.
Hvordan er hjemmelaget vaniljekrem? Kan jeg få oppskrift? Uten melkeprotein?


#15

Dixie Diner sa for siden:

Kjempegod vaniljekrem her.

vegetarbloggen.com/2011/08/25/vegansk-marsipankake/

Jeg pleier også å kjøpe den der Oatly vaniljesaus (liten grønn kartong, i melkefriseksjonen i butikken), den smaker fantastisk likt ekte vaniljesaus/krem og når den står kjølig blir den fast som vaniljekrem (den kan visst også piskes). Den smaker bedre enn vanlig vaniljesaus/krem synes jeg.


#16

Hondacrv sa for siden:

Det er alle ku-produkter hun er allergisk for. Hun spiser sånne snefriskoster.


#17

m^2 sa for siden:

Snøfrisk-smøreosten inneholder kumelk, så det er ikke nødvendigvis noen målestokk :vetikke:
(snøfrisk - fastosten har ikke kumelk)

Hvis du får tak i Erlet er den super (men full i Palmeolje og ræl), også er det mange som sier det går an å piske det "faste" i en kokosmelkboks. Det får ikke jeg til, så jeg har funnet en kokosmelk-kremfløte på helsekosten som jeg pisker og faktisk får til og den er super. Men jeg finner jo selvsagt ikke noe bilde i farta. Det er sikkert akkurat samme greia til trippel pris :knegg:

(men det finnes vel piske-krem-alternativer med både ris og havre også)


#18

GydaG sa for siden:

Havrevisp er den vi syns er best og mest lik krem. Og egentlig trenger man knapt piske den når man tar den ut av pakka. :knegg:

Jentungen her har melkeproteinallergi, og det kan se ut som om hun også reagerer på soya. Så vi styrer unna det også for å få bedre nattesøvn her i huset.

Eggekrem som vi liker er:

5 eggeplommer
5 ss sukker
2,5 dl havremelk (kalcium med 1,5 % fett)
4 ts maizenna

Bland alt i en kasserolle og rør godt sammen mens det koker opp.
Trekk kjelen av plata når det bobler, og fortsett å røre litt til for å være sikker på at det ikke klumper seg. Jeg liker å smake den til med en god dæsj hjemmelaget vaniljeekstrakt, eller bruke 50/50 sukker og vaniljesukker.

Og til pavlova avkjøler jeg eggekremen, og pisker en pk havrefløte og eggekremen sammen. Blir yummi!


#19

Hondacrv sa for siden:

No er eg sikkert veldig blond her, men når ein har glitenallergi tåler ein vel ikkje havre?


#20

Harriet Vane sa for siden:

Jo, havre tåles av dem som ikke tåler gluten, men vanlig havregryn kan ikke spises fordi det lages i samme lokaler som andre typer mel. Havremelk må være merket glutenfri (kornaks med strek over) for at du skal være helt bombesikker.


#21

m^2 sa for siden:

Det finnes noen som har cøliaki som heller ikke tåler havre som en del av diagnosen (lillegutt er en av dem). Men det vanligste er at det går greit, hvis det er merket slik Harriet beskriver og er fritt for forurensning fra glutenholdige produkter :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.