Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Til dere med glutenintoleranse

#1

Nip sa for siden:

Hva slags symtomer får dere?

Jeg har jo slitt med svimmelhet i 10 år (som antageligvis er kronisk krystallsyke, men jeg blir ikke bedre av behandling... og mange leger som ikke har funnet krystallsyke på meg tidligere)..

I tillegg har jeg mageproblemer, med slim/frisk blod, pco og irritabel tarm (tror legene det er, det er jo bare antagelser fordi de ikke har noen andre meninger om dette)

Hvor lenge må man være glutenfri for å merke om det kan være årsaken?
Kan man virkelig bli så dårlig av det, at man blir ufør?

Og beklager at det er nok en tråd om meg og sykdom.... men jeg er så rådvill og lei for å være så syk...


#2

HP sa for siden:

Det var en ny studie nylig som sådde sterk tvil om at glutenintoleranse uten cøliaki finnes. Den pekte på at folk som opplevde symptomer egentlig hadde problemer med FODMAP-matvarer (som inkluderer hvete). I Norge diagnostiseres det som fruktosemalabsorpsjon men mange fastleger har ikke hørt om dette så en må be om å bli henvist til spesialist, diaganosen stilles etter en pusteprøve (samme metode som laktoseintoleranse).


#3

frukt sa for siden:

Har du vurdert The Specific Carbohydrate Diet? Den har hjulpet mange med fordøyelsesproblemer og kroniske sykdommer.

Akkurat glutenintoleranse er nokså omstridt har jeg inntrykk av. Men det jeg har lest er at det er mange andre ting i korn man kan reagere på enn bare gluten. I tillegg så er det de som mener at for mye fiber kan forårsake mye problemer også.


#4

mkj sa for siden:

Jeg har en venninne som har glutenallergi, som visstnok er noe annet enn cøliaki. Hun blir kanondårlig et par-tre dager om hun får i seg gluten. Jeg tror hun tåler spor av gluten, men en hel brødskive så er det helt natta.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.