Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kia

#1

Hyacinth sa for siden:

Vi trenger ny bil NÅ og den bør ikke koste noe særlig. Vurderer Kia Sportage til kampanjepris 267000.

Jeg kan ingenting om Kia!


#2

Hyacinth sa for siden:

Ingen? :desperat:


#3

Olvina sa for siden:

Mor mi har hatt Kia i to år no og har aldri hatt problemer med den. Ho er veldig fornøgd iallfall. Det må seiast at ho ikkje er av dei som køyrer all verdens, men ho kjem seg fram sjølv på det verste vinterføre. Kia har vel også 7 års nybilgaranti, så ein risikerer vel ikkje noko særleg den perioden iallfall.

Det einaste minuset eg veit er at det har vore lang leveringstid på nye bilar, men om dei har fått retta opp i dette veit eg ikkje. Eg trur mora mi sin bil kom to mnd etter at den var lova levert første gong, om det ikkje var endå lenger.


#4

millact sa for siden:

Har fått anbefalt Kia. Ser mange av de på veiene, flere og flere egentlig, og vurderer selv en slik.


#5

Hyacinth sa for siden:

Takk! :blomst:


#6

Neket sa for siden:

Jeg har prøvekjørt en, syns den var god å kjøre. Mannen likte ikke setene, men han er ganske kravstor på seter. Vi valgte noe annet, men Sportage var på listen ganske lenge. Vi vurderte Carens også, men den har jeg ikke prøvd. Så veldig praktisk ut, da. :jupp:


#7

mrc sa for siden:

Kia Sportage (og "broren" Huyndai ix35) kom veldig dårlig ut på IIHS sin kollisjonstest når det gjelder Small Overlap-krasj:
[img]http://www.iihs.org/frontend/iihs/ratings/images/api-rating-image.ashx?id=eyJSYXRpbmdJZCI6MTgxNiwiUGhvdG9JZCI6NH0&amp;width=800[/img]

Sammenlignet med Volvo XC60, som vel er den som har kommet best ut her av små-SUV-ene:
[img]http://www.iihs.org/frontend/iihs/ratings/images/api-rating-image.ashx?id=eyJSYXRpbmdJZCI6MTc2OSwiUGhvdG9JZCI6M30&amp;width=800[/img]

Eller Mazda CX-5, som vel ligger i samme prisklasse og som også får gode omtaler i kollisjonstestene:
[img]http://www.iihs.org/frontend/iihs/ratings/images/api-rating-image.ashx?id=eyJSYXRpbmdJZCI6MTk0MSwiUGhvdG9JZCI6NH0&amp;width=800[/img]

Amerikanske krasjtester er noe mer omfattende enn de EuroNCAP-testene man gjerne viser til i europa. Mer info: [url]www.iihs.org[/url]


#8

Hyacinth sa for siden:

Takk! Men Mazda er vel en del dyrere?


#9

Trixie sa for siden:

Mine foreldre er svært fornøyd med sin Kia og har bil nr 3 nå.


#10

Neket sa for siden:

Mazda er dyrere ja. Vi så på CX5 også. Og Mazda anbefales ikke hvis man vil ha bil fort. Vi endte opp med Mazda 6, bestillte i begynnelsen av April, og forventet levering er slutten av Juli. :lei: Vi kunne fått den med en gang hvis vi ikke var kresen på farge, men det var vi jo.


#11

mrc sa for siden:

Har ikke studert utstyrspakker e.l., men startprisen for Mazda CX-5 med 4WD er 353K, mens Sportage med 4WD starter på 357K. Kan godt være at Sportage da har mer utstyr inkludert, men i utgangspunktet vil jeg vel si at bilene er i samme prisklasse...

Dette basert på prislistene til OFV.

Med 2WD blir Sportage billigere.

Tror ikke ventetiden på CX-5 er så lang som tidligere. Bruktprismessig vil jeg tippe at CX-5 holder seg bedre.


#12

Hyacinth sa for siden:

Den sportagen vi har sett på koster 267. Inkl vinterdekk.


#13

Shane sa for siden:

Vi har Kia. Elsker den. Punktum. :knegg:

Jeg er veldig glad i den bilen, og bortsett fra litt problemer med elektronikken (som Kia-verkstedet fikset på) så er jeg så fornøyd det går an å bli! Den er fin å kjøre, jeg sitter kjempegodt i den, liker at den er så høy så man har god sikt. Og så er den så fiiiiin å se på da! :hjerter:

Kan ingenting om biler da, sånn ellers. Bare så det er sagt.


#14

millact sa for siden:

Hvordan er kjørecomforten? Leide en gang en Kia i USA og kjørte enormt langt, den var ikke god å sitte i, hard å kjøre. Men det er tross alt 12 år siden så ting har kanskje endret seg etter den tid.


#15

Shane sa for siden:

Jeg sitter veldig godt på lange kjøreturer, synes setene er kjempegode. Den er også veldig behagelig å kjøre, jeg opplever den ikke som hard.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.