Jeg skal ha med meg kanelsnurrer i morgen formiddag, men rekker ikke å lage dem i morgen. Kan jeg lage deigen i kveld og la den heve over natten? Skal jeg isåfall ha i mindre gjær (oppskriften har 50g gjær og 1kg mel), eller holder det med kald væske? Skal den stå i romtemperatur eller kjøleskap?
Tips
Kaldheving av gjærbakst er smart hvis du vil servere rykende ferske boller til frokost. Da bruker du bare halv mengde gjær og blander sammen alle ingrediensene kaldt.
Trill ut til boller uten at du har forhevet deigen. Legg bollene på smurt plate og dekk med plast. Dette kan du gjøre kvelden før og la stekeplaten stå kjølig over natten. Pensle bollene før steking. La bollene så stå i et varmt rom i ca 30 minutter for å få litt heving før de settes inn i kald stekeovn. Stek bollene midt i ovnen på 250 °C til de er pent gylne.
Ja, forsåvidt. Deigen hevet fint og var grei å kjevle ut, men så var det akkurat som om den hadde mistet elastisiteten og sprakk under steking:( Smakte godt gjorde det ihvertfall.
Neste gang tror jeg at jeg heller lager deigen på vanlig måte, hever som vanlig første heving, kjevler ut og så putter bollene i kjøleskap ove natta og steker på morgenen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.