Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Langtidsheve bolledeig

#1

løve70 sa for siden:

Jeg skal ha med meg kanelsnurrer i morgen formiddag, men rekker ikke å lage dem i morgen. Kan jeg lage deigen i kveld og la den heve over natten? Skal jeg isåfall ha i mindre gjær (oppskriften har 50g gjær og 1kg mel), eller holder det med kald væske? Skal den stå i romtemperatur eller kjøleskap?


#2

Hot Lips sa for siden:

Litt sent, men det kan du:

Fra tine.no


#3

løve70 sa for siden:

Takker:)

Jeg prøver meg med halv pk gjær og heving over natten.


#4

Hot Lips sa for siden:

Ble det vellykka?


#5

løve70 sa for siden:

Ja, forsåvidt. Deigen hevet fint og var grei å kjevle ut, men så var det akkurat som om den hadde mistet elastisiteten og sprakk under steking:( Smakte godt gjorde det ihvertfall.

Neste gang tror jeg at jeg heller lager deigen på vanlig måte, hever som vanlig første heving, kjevler ut og så putter bollene i kjøleskap ove natta og steker på morgenen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.