Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfri festkake

#1

Sissel sa for siden:

Jeg skal lage en glutenfri kake til et arrangement denne uken, noe jeg ikke pleier å gjøre. Er kokesjokolade vanligvis glutenfri, evnt. hvilken kan jeg bruke?


#2

Sokk sa for siden:

Sukkerbrød er greit å bake med glutenfritt mel, og kake med krem kan jo være riktig så festlig. :jupp:

Kokesjokolade er vanligvis glutenfritt, men det står muligens "kan inneholde spor av hvete/gluten". Jeg vet bare at min venninne med cøliaki spiser sjokolade så lenge den ikke inneholder kjeks/crisp/fyll med gluten.


#3

Sissel sa for siden:

Jeg skal bake mandelbunn med sjokolade og bananfyll, med krem på toppen, så det er kun kokesjokoladen jeg lurer på. :)


#4

ingling sa for siden:

Hvis du vil være helt safe, kjøper du sjokolade fra allergihyllen. Den som er melkefri er ofte også glutenfri, så da er du helt trygg på at det ikke er spor. Ellers skal det være merket om det kan inneholde spor av gluten, så hvis det ikke står noe er det greit.


#5

Kanina sa for siden:

Kokesjokolade kan brukes, ja. Så fint at du baker glutenfritt!


#6

Kanina sa for siden:

Vanlig glutenfri bakst bakes med vanlig kokesjokolade. Ingen grunn til å kjøpe melkefri sjokolade når kaka skal inneholde melk ellers. De av cøliakerne eller hveteallergikerne som ikke kan spise mat med "kan inneholde spor av gluten", kan uansett ikke stole på at kaker bakt hjemme hos folk de ikke kjenner rutinene hos er trygge for dem, slik det ofte er på arrangement som avslutninger etc.


#7

ingling sa for siden:

Ja, jeg mente ikke at den skulle være melkefri, men det var eneste sjokoladen jeg var helt sikker på at var ok siden det står gluten med kryss over på den. Men hvis kokesjokolade er greit er det jo toppers.


#8

ingling sa for siden:

Ja, jeg mente ikke at den skulle være melkefri, men det var eneste sjokoladen jeg var 100% trygg på. Men hvis kokesjokolade er trygg er det jo finfint. Beklager!


#9

Kanina sa for siden:

Prøver bare å insistere på at det ikke trenger å være komplisert. ;)


#10

Harriet Vane sa for siden:

Jeg baker nesten alle kaker glutenfritt ved å bytte ut hvetemelet med Toro finbakst. 1:1. Senest bakte jeg sitronterte og byttet enkelt ut melet.


#11

ingling sa for siden:

Ser den. Det er det jo ikke i det hele tatt. :baker glutenfritt i søkk og kav: :)


#12

Kanina sa for siden:

Åhh! Sitronterte!! :hjerter: (Heldigvis baker de fantastisk sitronterte på Bakefri i Oslo, så jeg får dosen min der. :puh: )


#13

Sissel sa for siden:

Supert, da tar jeg vanlig kokesjokolade, takk, takk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.