Kan dere hjelpe meg å kvalitetssikre denne oppskriften?
Jeg skal lage sveler til et arrangement, og må ha en batch med glutenfrie også. Har derfor testet ut litt i dag, med denne oppskriften, som jeg bare har endret litt på ut i fra den jeg pleier å lage:
De ble gode, hadde fin konsistens, og jeg lurer på om det virkelig kan være så enkelt å få det til, eller om det er noen glutenfeller her jeg har tråkket i! :knegg:
Jeg tar nok ikke sjansen på at jeg får steketakka fri nok for gluten fra tidligere stekinger, så jeg kommer til å steke disse i stekepanne.
Det er så enkelt! Du har jo tenkt på det med stekeplaten allerede. Ta smør av ny smørpakke, uten mulige smuler fra glutenholdig bakst eller røre. Ikke bruk treredskaper. Dekk til de ferdige svelene med plast eller alufolie for å unngå kontaminering fra annen mat.
Flytende margarin er lurt! Formfett på spray også, lettere å administrere.
Treredskaper og -fjøler er så porøse at det vil kunne sitte partikler av mel med gluten igjen uansett hvor grundig de vaskes. De som er særlig sensitive vi kunne få reaksjoner ved bare få partikler av gluten.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.