Har tenkt til å bake jordbærkaka ( denne: www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=136825&highlight=tallys ) til sommerfest i bhg, og har med hell laget den melkefri mange ganger. Men glutenfri hadde også vært fint å få til, så jeg har kjøpt en pakke "glutenfri lys melblanding" da det var det eneste de hadde i matbutikken her. Går det fint å bare bytte samme melmengde, eller er det noe jeg bør tenke på som blir anderledes? Har aldri bakt med glutenfritt mel før nemlig, har en lei tendens til å lande på Toro sin. :o
Det pleier stor sett å gå greitt. Du kan merke at deigen blir lausare med same mengde glutenfritt mjøl. Kaker med lite mjøl i (f.eks konfektkaker) merker du ingen forskjell på korkje i konsistens eller smak. Så lenge kaka er fersk, så merker du lite på smaken. Etter eit par dagar vil du merke at ei glutenfri kake kan vere tørrare enn om ein hadde brukt vanlig mjøl.
Kakeoppskrifter pleier å gå bra. Det er litt meir utfordrande med gjærbakst.
Så flott at du har lyst til å prøve glutenfritt :)
Jeg bakte glutenfri og laktosefri bløtkake til skoleavslutning på mandag, men rakk ikke å smake før fatet var tomt! Regner med at ingen kjente forskjell. :knegg:
Takk for svar!
Hadde satt oss opp med melkefri kake siden vår minste har melkeproteinallergi, men så så jeg at et par av de andre hadde skrevet glutenfri bakst så da kan jeg jo like gjerne gjøre den tilgjengelig for de som ikke tåler gluten også tenker jeg.
Men siden kaken skal serveres i morgen, og litt av avskjæret skal bli cakepops til fredagens bursdag satser jeg på at det skal gå bra å bake den i dag.
Underveis i bakingen kom jeg på at jeg jo ikke kunne bruke havremelk som vanlig, og kokosmelk kan ikke piskes luftig sammen med eggehvite viser det seg.
Men da begynner man på nytt med det trinnet, og pisker eggehvite med farge, og tilsetter kokosmelk i røra og håper på det beste.
Jah, og så kom jeg jo på at den også må være halal, så heldigvis hadde jeg jordbæraroma i kjøleskapet, så da droppet jeg geleen også. (For gele er vel ikke halal?)
Nå er jeg svært usikker på hvordan denne kaka kommer til å smake til slutt, og om den henger sammen i det hele tatt. Men jeg har da gjort et forsøk av noe slag.
Og med angel feather icing og knuste rosa pikekyss strødd over må det vel bli søtt nok for ungene i det minste.
Ja, jeg mener jeg har lest ett eller annet sted om at endel med glutenallergi ikke kan spise havre, og havremelk er definitivt det samme så jeg tok rett og slett ikke sjansen. Glad for at jeg bakte den i dag og kan sjekke hvordan den smaker sånn i tilfelle jeg må gjøre det på nytt igjen i morgen.
Ingen grunn til å klage på innsatsen her altså :)
Og det kan godt hende at særlig følsomme cøliakere ville reagere på slik melk. Dog er det mange av dei som aldri tar sjangsen på å ete noko anna enn medbrakt.
Skjønner jo det når jeg ser hvor enkelt folk tar på melkeallergien til minstejenta vår.
Kaka ble voldsomt saftig, og litt friskere enn jeg vanligvis lager den. Mulig det ble litt mye jordbærpure oppi altså, men den er i alle fall helt grei til å være første forsøk med så mange endringer på en gang.
Og så kan jeg melde om at Angel feather icing heller burde hatt et mer djevelsk navn. Faders klin og fæle greier, det kunne jeg bare ikke ha på kaka altså. Så det blir en jordbærsmørkrem gitt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.