Jeg skal på fest med kolleger og det er sånn at man skal ta med seg en rett. Jeg skal ta med en rett som skal passe inn, type salat, pai, spekemat type ting. Kalde til lunkne retter.
Er det noen som har noe tips til noe som er sånn skikkelig skikkelig kanongodt? Har nokså god tid de siste dagene før så det er tid til å marinere og årne i stand. Jeg er god til å lage mat så det kan godt være litt fancy. Så lenge det er skitgodt så spiller pris og tid ingen rolle egentlig. Jeg har tenkt på dadler i bacon, broccoli madness-salat, sjokoladefondant, soppterte etc.
Tips? Må ikke være gjennomtestede oppskrifter, bare idé til hva som kan være skikkelig yum. Sånn "gud, så godt".
Sist jeg var i sånn type fest imponerte han egne med en type salat som hadde både vanlig salat, endel avocado og bacon og sånn spansk pølse (hjelpes, det står helt stille!!) Det var (for meg) helt ville ting å blande sammen, men ble utrolig godt, og passet intim alt annet på bordet.
Syltet lakseskiver. Jeg aner ikke hvor lang tid det tar eller hvordan det lages, men det er det eneste jeg husker av mat fra eldste sin navnefest fordi det var så sinnsvakt godt. Det fordrer at man liker syrlig mat.
Amerikansk kyllingsalat. Kok villris, smak til Hellmanns majones med salt, pepper og litt sitronsaft, bland i risen, skiver av vannkastanje og kylling (kyllingbryst er best). Legg opp på fat, gjerne på hjertesalatblader. Legg på noen pene kyllingbiter og røde druer, strø over cashewnøtter.
Nå som den pakistanske mangoen er her, blir laksecevichsalaten enda bedre enn til vanlig! Jeg pleier å lage den omtrent sånn. Hadde den med på koldtbord i helgen, og folk gikk helt av skaftet.
Noen ganger spiser vi den i wraps smurt med mangochutney. Det blir vanskelig på koldtbord, men om du skjærer alt veldig smått, og smører noen små toastaktige skiver blir det jo veldig lekkert.
Dadler i bacon er jo alltid en vinner. Eller hva med pralinbacon med pekannøtter? Disse er akkurat så gode som bloggposten beskriver. Litt styr å lage, men vel verdt det!
Små sveitsiske ostepaier, chäschuechli, som serveres lunka/varme er fantastisk godt for dem som liker ost. Jeg har oppskrift hjemme om du er interessert. De kan lages i muffinsformer, så de er veldig greie å ta med.
Kjempeenkelt og godt.
Bre en pakke philadelphia ost på et fat, smør det tynt utover. Hakk halvannen rødløk og tre tomater og strø over, hell litt sweet chilli saus over. Dryss masse fersk koriander over. Ferdig! Spises med små kjeks som man bruker som skje for å forsyne seg av ostekosen.
Rand: Nå tar jeg oppskriften på husk, men:
Du piller en anseelig mengde reker.
Kutter opp en liten løk. Kutter opp en god kvast dill.
Et glass med rogn.
Kok opp noen plater gelatin, bland i en boks creme fraiche.
Lurer på om det skal være litt sitron også. Og majones.. Kan dobbeltsjekke med min mor om du vil lage denne :knegg:
Bland alt, og ha i rekene til slutt. Pynt med litt dill.
La det stå noen timer, helst neste dag. Server med noen små kjeks.
Åh! Det minnet meg om de fantastiske bacon-karamelliserte pekannøttene Benmurphy fikk oppskrift til fra en amerikansk bekjent for noen år siden. :nam: Samme ingredienser, altså, men "omvendt" - hele nøtter og småhakket bacon i stedet for omvendt.
@Nenne: det hørtes veldig digg ut med osteterter, om jeg kunne få oppskrift hadde jeg blitt veldig takknemlig. Hadde passet med terter og en av salattipsene.
Paideig:
150 gram hvetemel
50 gram smør
1/2 ts salt
5 ss kaldt vann
Smuldre sammen mel og smør. Ha i salt og vann og kna til en jevn deig. Sett kaldt i minst en time.
Ostefyll:
1 ss hvetemel
2 dl melk
3 egg
1 knivsodd salt
litt revet muskatnøtt
hvit pepper
paprikapulver
250 gram revet Gruyere, evt. vellagret Norvegia
Rør mel og melk til en glatt jevning. Pisk sammen egg og krydder og ha i jevningen. Bland inn revet ost til slutt.
Kjevle deigen tynt ut og legg i 12 store muffinsformer eller 1 stor bakeform, fordel ostemassen jevnt. Bruk ca. 20 gram deig til hver muffinsform. Stekes ved 250 grader i ca. 20 minutter til de er gyllenbrune.
[color=#000000][/color]
Det går også an å halvblande ostene, da Gruyere er skrekkelig dyrt å kjøpe i Norge. Det er kanskje mest aktuelt om man skal lage mange paier eller om det er noen som synes at Gruyere er for sterkt på smak (som om det var mulig).
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.