Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips om noe skikkelig kanongodt

#1

Esme sa for siden:

Jeg skal på fest med kolleger og det er sånn at man skal ta med seg en rett. Jeg skal ta med en rett som skal passe inn, type salat, pai, spekemat type ting. Kalde til lunkne retter.

Er det noen som har noe tips til noe som er sånn skikkelig skikkelig kanongodt? Har nokså god tid de siste dagene før så det er tid til å marinere og årne i stand. Jeg er god til å lage mat så det kan godt være litt fancy. Så lenge det er skitgodt så spiller pris og tid ingen rolle egentlig. Jeg har tenkt på dadler i bacon, broccoli madness-salat, sjokoladefondant, soppterte etc.

Tips? Må ikke være gjennomtestede oppskrifter, bare idé til hva som kan være skikkelig yum. Sånn "gud, så godt".


#2

Elise sa for siden:

Sist jeg var i sånn type fest imponerte han egne med en type salat som hadde både vanlig salat, endel avocado og bacon og sånn spansk pølse (hjelpes, det står helt stille!!) Det var (for meg) helt ville ting å blande sammen, men ble utrolig godt, og passet intim alt annet på bordet.


#3

Fersken sa for siden:

Syltet lakseskiver. Jeg aner ikke hvor lang tid det tar eller hvordan det lages, men det er det eneste jeg husker av mat fra eldste sin navnefest fordi det var så sinnsvakt godt. Det fordrer at man liker syrlig mat.


#4

gullet sa for siden:

LaBangas avacadosalat.


#5

allium sa for siden:

Amerikansk kyllingsalat. Kok villris, smak til Hellmanns majones med salt, pepper og litt sitronsaft, bland i risen, skiver av vannkastanje og kylling (kyllingbryst er best). Legg opp på fat, gjerne på hjertesalatblader. Legg på noen pene kyllingbiter og røde druer, strø over cashewnøtter.

Denne forsvinner alltid fort.



#7

Xian sa for siden:

Nå som den pakistanske mangoen er her, blir laksecevichsalaten enda bedre enn til vanlig! Jeg pleier å lage den omtrent sånn. Hadde den med på koldtbord i helgen, og folk gikk helt av skaftet.

Noen ganger spiser vi den i wraps smurt med mangochutney. Det blir vanskelig på koldtbord, men om du skjærer alt veldig smått, og smører noen små toastaktige skiver blir det jo veldig lekkert.

Dadler i bacon er jo alltid en vinner. Eller hva med pralinbacon med pekannøtter? Disse er akkurat så gode som bloggposten beskriver. Litt styr å lage, men vel verdt det!

:knegg:

#8

Nenne sa for siden:

Små sveitsiske ostepaier, chäschuechli, som serveres lunka/varme er fantastisk godt for dem som liker ost. Jeg har oppskrift hjemme om du er interessert. De kan lages i muffinsformer, så de er veldig greie å ta med.


#9

Imma sa for siden:

Kjempeenkelt og godt.
Bre en pakke philadelphia ost på et fat, smør det tynt utover. Hakk halvannen rødløk og tre tomater og strø over, hell litt sweet chilli saus over. Dryss masse fersk koriander over. Ferdig! Spises med små kjeks som man bruker som skje for å forsyne seg av ostekosen.


#10

Daisy sa for siden:

Rand: Nå tar jeg oppskriften på husk, men:
Du piller en anseelig mengde reker.
Kutter opp en liten løk. Kutter opp en god kvast dill.
Et glass med rogn.
Kok opp noen plater gelatin, bland i en boks creme fraiche.
Lurer på om det skal være litt sitron også. Og majones.. Kan dobbeltsjekke med min mor om du vil lage denne :knegg:
Bland alt, og ha i rekene til slutt. Pynt med litt dill.
La det stå noen timer, helst neste dag. Server med noen små kjeks.


#11

Daisy sa for siden:

Noe annet veldig godt jeg har fått servert var brandymarinert hjortekjøtt om jeg ikke husker helt feil.



#13

Skilpadda sa for siden:

Åh! Det minnet meg om de fantastiske bacon-karamelliserte pekannøttene Benmurphy fikk oppskrift til fra en amerikansk bekjent for noen år siden. :nam: Samme ingredienser, altså, men "omvendt" - hele nøtter og småhakket bacon i stedet for omvendt.


#14

Polyanna sa for siden:

Hos HV fikk vi en brokkolisalat som jeg har TIGGET om oppskriften på, uten å få den. Jeg liker ikke en gang brokkoli, men det var dødsgodt!


#15

Blå sa for siden:

Jeg tenkte også på den brokkolisalaten nå faktisk.

Og jeg skal på skoleavslutning i dag, så om den kommer, så kan jeg kanskje lage brokkolisalat. :hyper:


#16

Esme sa for siden:

Bare google souplantation broccoli madness salad, så finner du den. Den er kanon men jeg har hatt den med to år på rad, så kanskje artig med noe nytt,


#17

Esme sa for siden:

Takk for tips!

@Nenne: det hørtes veldig digg ut med osteterter, om jeg kunne få oppskrift hadde jeg blitt veldig takknemlig. Hadde passet med terter og en av salattipsene.


#18

annemede sa for siden:

Eplepai med ekte vaniljekrem og is til. :nam:


#19

Nenne sa for siden:

Da får du den om noen timer. :)


#20

Esme sa for siden:

Tusen takk! :blomster:


#21

Pegasus sa for siden:

Jeg fikk en gang servert en spesiell skinke (husker ikke hvilken) med ferske fiken, og salat. Tror fikenen var marinert. Himmelsk!


#22

HSJ73 sa for siden:

Parmesanpai! Den passer til alt, og er derfor genial i en slik sammenheng. Og så er den veldig god og ikke minst såre enkel å lage.

1 rund, ferdigkjevlet butterdeig
2 dl matfløte
2 egg
2 dl nyreven parmesan
2 krm gourmetsalt
2 krm nykvernet pepper

  1. Sett stekeovnen på 225 grader. Kle en paiform med deigen. Formen bør være ca 28 cm i diameter.
  2. Visp sammen fløte og egg, tilsett parmesan og smak til med salt og pepper.
  3. Hell røren i paiskallet og stek paien midt i ovnen i ca. 10 min.
  4. Server gjerne paien lun, oppskåret i små kakestykker.

Ellers er spinat- og fetaostpaien fra Trines matblogg en sikker vinner.


#23

daffy sa for siden:

Kan jeg også få den, Nenne? Høres deilig ut.


#24

Nenne sa for siden:

Jeg skal legge den her jeg, så kan alle kose seg. :)



#26

Nenne sa for siden:

12 små eller 1 stor ostepai:

Paideig:
150 gram hvetemel
50 gram smør
1/2 ts salt
5 ss kaldt vann

Smuldre sammen mel og smør. Ha i salt og vann og kna til en jevn deig. Sett kaldt i minst en time.

Ostefyll:
1 ss hvetemel
2 dl melk
3 egg
1 knivsodd salt
litt revet muskatnøtt
hvit pepper
paprikapulver
250 gram revet Gruyere, evt. vellagret Norvegia

Rør mel og melk til en glatt jevning. Pisk sammen egg og krydder og ha i jevningen. Bland inn revet ost til slutt.

Kjevle deigen tynt ut og legg i 12 store muffinsformer eller 1 stor bakeform, fordel ostemassen jevnt. Bruk ca. 20 gram deig til hver muffinsform. Stekes ved 250 grader i ca. 20 minutter til de er gyllenbrune.
[color=#000000][/color]

Det går også an å halvblande ostene, da Gruyere er skrekkelig dyrt å kjøpe i Norge. Det er kanskje mest aktuelt om man skal lage mange paier eller om det er noen som synes at Gruyere er for sterkt på smak (som om det var mulig).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.