Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Smörgåstårta/smørbrødkake

#1

Sue sa for siden:

Har du en usedvanlig god oppskrift? Som er enkel å lage også? (Vil gjerne lage fyllet selv, ikke kjøpe ferdigsalater ol.)


#2

Hobbes sa for siden:

:abonnerer:


#3

Marit K sa for siden:

:abonnerer også:
:hermegås:

:glis:


#4

Martis sa for siden:

Jeg syns smørbrødkake med rekesalat, tunfisksalat og røktlaks er veldig godt.

Tunfisksalat:
Majones
Lettrømme
Tunfisk på boks
2 kokte egg
Finskåret halv løk
Sitronpepper
Sitronsaft

Rekesalat:
Samme som over, minus løk og tunfisk

Del formbrødet på langs i tre eller fire lag, ha salatene på hvert sitt lag og laksen på det siste. Smør hele smørbrødkaken med et tynt lag majones. Pynt med agurk, tomat, reker, laks osv osv


#5

Hobbes sa for siden:

Bilder? :blafre:


#6

Tuppen sa for siden:

Med kjøttfyll:

  1. fyll
    2 pk grov leverpostei/baconpostei (500 gram)
    1 boks pariseragurk
    0.5 agurk
    1 dl krem
    0.5 dl majones

Kutt opp agurken og bland alt godt sammen.

  1. fyll
    0.5 kg skinke
    1 dl majones
    1 dl filtrert yoghurt naturell
    1 ss sennep

Kutt opp skinken og bland alt godt sammen

  1. fyll
    2-3 beger egg/baconsalat - lag evt. selv om du vil
    (eller evt. 1 kylling og potetsalat)

På toppen av kaken
0.5 dl majones
1 dl filtrert yoghurt

Pynt f.eks med skinkeroser, rødløk, tomat og agurk.

Har oppskrift på en med fiskefyll også, om du vil ha. (etter leggetid)

Må innrømme at jeg var meget skeptisk til å blande alle disse tingene i en og samme smørbrødkake, men jeg var veldig fornøyd med resultatet! :ja:


#7

Ru sa for siden:

Åh himmel. Så det ER altså noen som liker det der?


#8

Fruktflua sa for siden:

Smørgåstårta er smaskens - laget riktig. Brødet er veldig viktig. Det skal være surdeigsbrød som bare svenskene lager det. I allefall har jeg til gode å klare å lage brødet med riktig konsistens selv, og det blir ikke riktig vellykket med vanlig loff. Kanskje hadde allminnelig brød i firkantform gjort seg?


#9

Pamina sa for siden:

Flott å lage en litt stor brøddeig i rund kakeform, ca 1,5 kg mel. Funker glimrende, del brødkaken på midten, og lag tre lag pr kakedel.


#10

Sue sa for siden:

Dette var egentlig mitt spørsmål - skal alt dette i samme kake. :fnis: Men jeg får stole på deg og tro at det er godt. :)


#11

Sue sa for siden:

Ja, dette hørtes godt ut. Kanskje dette kan prøves til helgen også. :)


#12

Sue sa for siden:

Ja, jeg synes det er kjempegodt, men fikk ikke dreisen sist jeg prøvde. Ble veldig pene å se på, men litt tørt - kanskje litt mye brød i forhold til fyll. Ikke det at jeg tror dette hjalp til å få et nytt syn på smörgåstårta...:p

Åhhh? Er det en spesiell brødtype i Sverige? Tror jeg bare har smakt med loff, jeg - var godt nok det. ;)

Ja, det var kanskje en ide. :gruble:


#13

Fru Snurp sa for siden:

Et tips er å enten bake en tung loff (gjerne i rund form) eller kjøpe 2 formloff (blir fin kvadratisk kake) dagen før den skal lages slik at den blir litt tørr. Når kaken fylles og pyntes bruker vi å dynke loffen med melk (akkurat slik som bløtekake). Da blir kaken fin og saftig. Smørbrødkake synes jeg ikke skal være tørr.

Tunfisksalat og rekesalat som nevnt her bruker vi også. Det er kjempegodt. Tunfisksalat med erter og løk i et lag, ren majones med reker i et annet. Istedet for majones på utsiden pleier vi å smøre smøreost (gjerne en italiensk) blandet med litt rømme, siden av kaken pynter vi med hakket bladpersille (legg striper med bakepapir under kaken, legg persillen på papiret og brett opp og klapp lett for å fylle siden helt med persille). På toppen har vi masse reker og sitron i skiver.


#14

Tuppen sa for siden:

Jeg bruker en svensk langholdbarhetsloff. (det er kansje en overdrivelse å si bruker, i og med at jeg bare har prøvd 2 ganger, men :p)

Her kommer oppskrifta med fiskefyll:

  1. lag
    2 bokser tunfisk i olje (hell av oljen)
    2.5 dl krem
    1 tube pepperost

Bland alt godt sammen.

  1. lag
    6 hardkokte egg finhakkes
    325 gram "krabbe" (evt. krepsehaler eller crabstick)
    100 gram røykalaks i terninger
    1 dl creme fraiche
    1 dl majones
    0.5 dl finhakket gressløk
    0.5 dl finhakket dill
    salt og pepper etter smak

Bland alt godt sammen.

  1. lag
    400 gram reker (feske eller hermetiske)
    1 finhakket rødløk
    2 dl creme fraiche
    dill eller gressløk

Bland alt god sammen.

På toppen av kaka:
Laksepatè smøres på, og pynt med lakseroser.

Og igjen - det høres ikke noe særlig godt ut. Jeg spiser ikke tunfisk vanligvis, men alt dette smaker faktisk godt sammen. :D


#15

Fersken sa for siden:

Smörgåstårta er da godt! Beste kaken jeg fikk i hine hårde dager i alle fall.

Jeg fikk noen fine oppskrifter av gamle kollegaer, men de har jeg selvfølgelig mistet. :(


#16

Honda sa for siden:

Tanta til mann bor i svreige å bruker å lage sånt ekkle greier

Jeg synnes de er forferdelige blæbanslig
Men hun lager de fra bunn av. Steiker loff i enten rundkakeform eller i litt mindre 4kantform en langpanne form. Og så deler hun de å har forferdelig stygg fløtekrem med majones og rømme?!? og for eks laks og på andre laget noe helt annet. så er laks og noe annet som ikke passer i hop i ei "kaka"
og masse druer til pynt.

Det er alt jeg vet om styggedommen


#17

Obelix sa for siden:

Det er jo kjempegodt.
Kan fylles med hva som helst.


#18

Ru sa for siden:

:niks:
Er det nå jeg skal si at jeg er glad du har rotet vekk oppskriftene? :knegg:


#19

Lucifer sa for siden:

Da må jo jeg spørre om noe... Hvor mange er denne til sånn ca. Tror du det er greit å lage en av hver og sette dem på koldtbord sammen med masse annet til 27 personer? Tenkte jeg skulle ha det i dåpen til minsteprinsessa.


#20

Sue sa for siden:

Takker for alle gode råd og tips på oppskrifter, men jeg må si det bekymrer meg litt at det er flere som ikke kan fordra dette... Hadde tenkt til å lage det i familebursdagen til 3-åringen til helgen, men kjenner jeg blir litt skeptisk nå.

(Men jeg kan evt ha litt rundstykker el på lur, så kan de som "hater" dette spise det istedet.)


#21

Jinx sa for siden:

Vi hadde det i dåpen til minsten. Men hadde litt gryte,salat og div ved siden av. Var igjen en liten bit av smörgåstårta. Jeg hadde lagd det,men kanskje noe ved siden av.


#22

apan sa for siden:

Jeg abonnerer på denne.


#23

Sue sa for siden:

Da ble det smörgåstårta i dag - brukte vel begge oppskriftene til Tuppen (?). En med kjøttfyll og en med fiskefyll. Den med fiskefyllet ble aller best, men den andre var god den også.


#24

Tuppen sa for siden:

Å - så lekre de ser ut. Flink jente. :D


#25

apan sa for siden:

Det så fantastisk ut. Hvordan brød brukte du?


#26

Kirsebær sa for siden:

Jeg aner ikke hva jeg prater om, siden jeg verken har smakt eller vurdert å lage, men blir ikke smørbrødkake, det samme som smørbrød, bare i kakeform? Hvordan kan noen ikke like smørbrød? :gruble:
Hvis de ikke liker smørbrødkake, så vil de kanskje ikke like rundstykker heller, tenker jeg.

Ru: Nå syns jeg du er rar. :nemlig:


#27

Mei sa for siden:

Tuppen du kan godt få lage kjøttversjonen en gang jeg er invitert :riktig:


#28

Obelix sa for siden:

Joda det er litt samme greia bare man har mye mer pålegg og krem og majones og what ever på.
Godt er det.


#29

Tuppen sa for siden:

Det kan jeg godt, men tilbudet gjelder bare i 6 måneder - så da får dere værsågod innfinne dere her innen den tid. :D :lur:


#30

Fruktflua sa for siden:

Å!! De så helt fantastiske ut, Sue. :ja:


#31

Jinx sa for siden:

Sue: De så kjempefine ut. Ser de er annerledes i Norge og Sverige i utseendet.:ja:


#32

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker smørbrød, og jeg liker rundstykker med pålegg, men jeg klarer (nesten) ikke spise majones. Den ene gangen jeg har fått servert smørbrødkake var det veldig mye majones involvert, og det er et problem når alt det man liker er innsmurt med majones. :nemlig:

Så hvis jeg skulle lagd smørbrødkake hadde jeg valgt noe annet som "krem". Kanskje kremost eller noe?

Ellers så jo kakene veldig lekre ut. :)


#33

Sue sa for siden:

Jeg bakte loff som jeg hadde i rund springform.

Hehe - jeg hadde nok lagt mer flid i utseende dersom jeg hadde hatt bedre tid , samt at jeg hadde hatt mer å pynte med...;)

Og btw; disse kakene smakte enda bedre i dag, så neste gang skal jeg lage de ferdig dagen i forveien. :ja:


#34

Sue sa for siden:

Takk for det.

Og, ja, det er generelt mye majones/rømme/creme fraiche/matyoghurt. Så hvis man ikke liker dette, så er nok smörgåstårta en utfordring. :nemlig:


#35

Jinx sa for siden:

Jeg syns de var veldig fine altså.Men de jeg har sett er pakket inn med store skinkeskiver rundt hele,også reker og egg på toppen.


#36

Honda sa for siden:

Rundstyke med eks egg og laks eller hvitost er godt men smørgåstårta med masse ekkel krem i og majones og fisj er ikke godt


#37

Sue sa for siden:

Ja, sånn er vel de jeg har sett også og som jeg håpet disse skulle bli. ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.