Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Grøss!!! Dyr i risen!

#1

Che sa for siden:

I går skulle jeg sjekke hvor mye ris vi hadde igjen - jeg åpnet opp boksen (med lokk) og der nede var det et ganske stort innsekt/bille. Jeg har aldri sett melbiller, så kanskje det var det, men uansett - hvordan i alle dager har den kommet opp i den boksen? - Kan den ha blitt med risen? (Kjenner jeg får gåsehud bare ved tanken)

Det er ikke lenge siden jeg vasket alle kjøkkenskapene. Jeg har knapt nok mel i noe annet enn bokser og jeg har ikke sett noen larver i skapene - bør jeg vaske rubbel og bit mon tro?

kvalm


#2

Mei sa for siden:

Tok du vare på dyret? Jeg ville fått det identifisert her, og da også fått råd om hva jeg skulle foreta meg :)



#4

Che sa for siden:

Det var ganske stort - kanskje en cm i lengde og hadde små bein - var ganske flatt og hadde noe (kanskje mye) grønt på seg.

Jeg har det ennå - rett og slett fordi jeg friket ut og lukket boksen uten å gjøre noe med det...litt i panikk - og jeg kjenner at jeg blir kvalm av tanken - BOksen står framme på benken og ikke så langt fra vinduet - kanskje det er et innsekt/utyske som har lurt seg inn gjennom vinduet? (Håper det ikke "hører til" risen, for da vil liksom ris utgå fra vårt kosthold)


#5

Veronal sa for siden:

Det høres ut som en ikke-skadedyrbille? :gruble:

Det finnes forøvrig en stor melbillevariant også, men den er brunsvart og 12-18 mm (ikke noe grønt).


#6

Tove sa for siden:

Kanskje en fleskebille? Den er mest svart, og har en gråaktig stripe på ryggen..


#7

jolie sa for siden:

Har du biller/annet snusk i skapene bør du uansett ikke vaske, men støvsuge. Fukt gjør at de stortrives.


#8

Che sa for siden:

noterer - Er jo veldig logisk egentlig.

Jeg skal drive litt research idag - men frykter veldig for at det skal vise seg at jeg er ei griskjærring som ikke vasker skikkelig som er årsaken. (Vi har mala hus de siste ukene, så det ER ille på kjøkkenet altså)


#9

Kaprifol sa for siden:

Det er masse biller som svermer rundt ute nå, så det er ikke utenkelig at den kommer utefra. Hadde dette skjedd på vinteren måtte du nok tenkt litt på vasking av skap og sånt...


#10

Elin sa for siden:

he,he,he! :knegg: Du skulle nok ikke bodd i tropisk klima slik som jeg gjør, Bauche! Biller, larver, mark osv. er nesten daglig kost her. Knekkebrød, mel, sukker, pasta, poser med sauspulver, krydder osv. må pakkes inn i plastbokser ellers er det oppspist og ødelagt innen et par dager.

I tillegg har vi et fargerikt utvalg av edderkopper, centipedes og andre lekkerbiskener krypende rundt omkring!

Livet er herlig!


#11

Kirsebær sa for siden:

Noterer bak øret. Jeg skal ALDRI besøke Elin. :grøss:


#12

Che sa for siden:

jeg har bodd i varmere land enn Norge. (Guinea-Bissau og Mexico) Der gikk det liksom helt greit. jeg greide til og med å dra på kjøttmarkedet og kjøpe kjøtt på slutten dreven - Men i kalde trøndelag er det noe helt annet. - iallefall når jeg hadde risen i boks i tillegg!

Vel, jeg så nærmere på den og fant ut at det nok var en åme som har kommet seg dit fra hagen. om noen mener det er noe annet, så er jeg IKKE interessert i å høre om det


#13

safran sa for siden:

Ugh ugh ugh! Enda et godt argument for å holde seg unna varme strøk.


#14

Elin sa for siden:

Jeg tror IKKE det er en åme......

:knegg:


#15

Kaprifol sa for siden:

Ta bilde av den og legg ut, så kan vi hjelpe deg med å finne ut hva det er! :biolog:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.