Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bladlus på epletre

#1

Olvina sa for siden:

Vi har to små epletre i hagen og no er dei fulle av bladlus! Kva gjer eg for å få dei vekk? Grønnsåpevatn såg eg var eit råd for bladlus på roser, men eg kan då vel ikkje sprute det på epletreet? (Epler med grønnsåpesmak? :confused: )


#2

ElinM sa for siden:

Du kan prøve å spyle dem av med rent vann. På roser klemmer man dem gjerne i hjel mellom fingrene. Jeg kan ikke skjønne at spyling med grønnsåpevann skal sette smak på eplene, men jeg vet ikke. Du kan ikke regne med å få lusene helt vekk, men holde dem i sjakk. Nuvel, jeg er ingen stor ekspert.


#3

scilla sa for siden:

Grønnsåpen setter ikke smak på eplene - funker bra for å fjerne lusene.


#4

petra sa for siden:

Jeg fikk et godt råd her om dagen! Det var å legge bananskall rundt stammen! Har gjort det men vet ikke om det hjelper, det tar vel noen dager før lusa forsvinner! Epler tar ikke smak av grønnsåpe men husk å bruk den uten lukt/furunål er det vel??

Ellers ville jeg spurt på gartneriet! Det er en side som foreldreportalen som handler om planter og vekster så om du finner den kan det hende du kan få noen gode råd der??

Hagegal.no og hagepraten.no tror jeg det er noe som heter!



#6

Olvina sa for siden:

Takk for tips alle saman! I kveld blir det "få-vekk-alle-bladlus-frå-epletre-aksjon". Då blir det ikkje nådigt å vere bladlus, nei! :riktig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.