Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Veganer

#1

Nip sa for siden:

Hvordan får man i seg riktig sammensetning av vitaminer/mineraler om man også holder seg unna mel av alle slag/bønner/soya og med lite frukt

Dvs:
Grønnsaker
nøtter
bær
havregryn
frø av alle slag
chiafrø
olivenolje
kokosolje
kokosmelk


#2

løve70 sa for siden:

Jeg tenker at da bør man snakke med noe som kan dette, ernæringsfysiolog?, for å sikre at man får i seg det kroppen trenger.


#3

Guava sa for siden:

Vurderer du å bli veganer også?
For å være ærlig høres det ikke ut som noen god idé, men jeg er ikke fagperson på området. Om du kutter så mange matvarer fra kosten bør det nok følges tett av noen med virkelig peiling (og da mener jeg noen med formell kompetanse på området). Mitt inntrykk etter å ha besøkt veganere og vegetarianere er at det er utfordrende å få i seg nok protein og om du kutter så viktige varer som dette høres det håpløst ut.

Jeg synes det du skriver om stadige nye kostholdsideer høres litt bekymringsfullt ut.


#4

Nip sa for siden:

Neida, egentlig ikke veganer... men virker som magen min ikke liker at jeg spiser så mye kjøtt/fisk - tror kylling går bra, så spiser det, spiser litt kjøtt også men virker som magen fort stopper seg da.

Skal prøve igjen med ting etterhvert altså, men har følt meg så mye bedre nå som jeg bare spiser det jeg gjør, men fortsatt noe som trøbler til litt, også kan det jo hende det går bra å innføre noe jeg har holdt meg helt unna nå da. vil gjerne spise egg, fisk, kjøtt... men om formen blir dårlig av det må jeg jo finne på noe annet... eventuelt da bønner.

Klart redd for å ikke få i meg det jeg trenger, men det er ufattelig deilig å etter evigheter ikke ha slim i avføring, helt stopp og kunne gå på toalettet vanlig hver morgning ikke 10 hver dag med problemer, samt at svimmelheten som jeg har slitt ufattelig med er lettet skikkelig mye også disse dagene. Prøver og feiler litt og mulig det er tilfeldig men det er sykt lenge siden jeg kunne være på lekeland og i tillegg leke litt en ettermiddag og det går fortsatt ikke trill rundt for meg...

Har akkurat tatt blodprøver, via Sofie Hexeberg - da legen min ikke har noe å bidra med og kan svært lite om kosthold og ser bare rart på meg når jeg snakker om det egentlig, som om det ikke er noe å gjøre når man sliter så sinnsykt mye med magen og formen uten at de finner noen årsak... Må prøve noe selv da

Skal få tatt blodprøver jevnlig tenker jeg, eventuelt ta noe tilskudd - men vet ikke hva jeg burde ta :)


#5

Nip sa for siden:

Jeg tror du hadde prøvd mye forskjellig - om du hadde vært i mine sko for å si det sånn... når man er så syk som jeg er til vanlig (i 11 år nå)

Jeg får oppfølging og ønsker egentlig ikke være veganer, men som sagt må prøve meg litt med bare kyllingkjøtt, grønnsaker, bær, havre, kokos, olivenolje, nøtter, frø litt - så prøve å innføre litt annet.


#6

mkj sa for siden:

Det høres ikke bra ut å være så syk som det er. Men kan det ikke like godt være fordi det er mat du ikke spiser at du blir dårlig?


#7

Nip sa for siden:

Jeg har i 10 år spist ALL slags mat, virkelig altetende... Så det tviler jeg på, og aldri hatt noen mangler heller ;) Jeg tror jeg har spist mer variert enn de aller fleste faktisk selvom jeg har vært opptatt av å holde meg unna spesielt sukker siste årene og minsket hvetemel/potet/ris inntaket - jeg har jo også vært 100 prosent sengeliggende for 7-8 årene så jeg har følt jeg ble bedre etter jeg ble "særere" i kosten, men selvom jeg har vært sær i kosten har jeg ikke utelatt noe skikkelig - så jeg tror det er på tide og jeg har vært bedre de siste dagene enn på evigheter. Derfor er det ufattelig fristende å fortsette å prøve. Jeg tror jo ikke jeg reagerer på alt jeg har kuttet ut, så vil prøve og innføre igjen med tiden, og jeg skal prøve å gå opp litt (det har jeg nok også godt av), men nå har jeg ikke gått noe opp eller ned selvom formen er bedre. Og jeg får jo i meg sunnere mat enn de fleste når jeg faktisk spiser vil jeg si.

Jeg er jo glad i å være på kjøkkenet også så får variert mye grønnsaker i både rå og kokt form, samt spiser forskjellige bærene og mye forskjellige frø og nøtter. Valnøtter er eneste jeg har kuttet ut for tåler det nok ikke (da får jeg reakskjon med en gang.

Sønnen min har jo hatt melk/egg allergi + bjørkepollenallergi. Broren min har hatt noen allergier opp gjennom samt astma så vi har jo plager i familien også.

Blir ikke formen bra av det så kan jeg jo selvfølgelig bare gå tilbake til å være altetende, men når man "våkner" opp litt fra ett mareritt som har vart så lenge så frister det å spise på samme måte. Jeg skriver matvaredagbok som kan gjøre det lettere å innføre mat og se om det gir noen utslag. Har hatt 3 opplevelser av at fisk kan være en trigger selvom det virker latterlig rart, og begge gangene har ikke reaksjonen kommet før dagen etter - men da har jeg virkelig gått "rett ned" med kraftig svimmelhet og mageplager som har gitt seg etter noen timer, også ble det stekt reker som jeg sto i dampen i mye her en dag og da ble jeg akutt veldig svimmel. Det virker latterlig og jeg har ikke tenkt over det før, men det er noe jeg har sett nå som jeg er så nøye på hva jeg får i meg... Og jeg har jo variert enormt i formen i disse 10 årene, og det varierer jo veldig hvor ofte man spiser f.eks fisk eventuelt andre ting også. :) Tro meg om dere vil, jeg har fortsatt tro og håp :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.