Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bilsete på fly

#1

Pumpkin sa for siden:

Hei!
Vi skal snart til USA med en 1,5 åring. Vi har bestilt eget sete til han.
Vi var også i USA da han var 8 mnd. og da brukte vi babysete til ham med stort hell:) Nå er han for stor til babysetet. Noen som har erfaring med bruk av bilseter på fly for større barn? I USA virker det som de bruker bilseter på fly lenge. Men finnes det større seter i norge som får plass på fly?


#2

Pelen sa for siden:

Jeg har aldri sett større seter enn babysete på fly. Jeg tror ikke at det er lov.


#3

Bluen sa for siden:

Jeg tror heller ikke at det er plass til større seter enn babyseter på fly. Da vi reiste med Liv nå i vinter, var det som regel bare setet nærmest vinduet (tror jeg) som hadde plass til hennes Maxi Cosi.


#4

Agent Scully sa for siden:

Hvor mye for lite er setet? Hvor høy er barnet? Jeg hadde glatt brukt det om det bare var toppen av hodet som stakk litt over.


#5

Pumpkin sa for siden:

Har faktisk ikke prøvd det på en stund. Enig i at det er greit å bruke på fly om det er litt lite, men ikke fult så greit å bruke i bil i USA. Så da blir det i så fall bare ekstra bagasje på resten av turen....
Noen gode råd for å gjøre 1,5 åringer komfortable i flyseter uten bilsete?


#6

Tjorven sa for siden:

Ta dem på fanget under opp og nedstigning, og så har de plass til både å leke og sove på resten av reisen.

Vi fikk plutselig eget sete til snuppa i fjor sommer fordi det ikke var fullt på flyet, og hun hadde ingen problemer med å slå seg til ro der (hun var like i underkant av 1,5). Setene er ikke så himla store.


#7

Pelen sa for siden:

Nattfly, leker, godt å spise som ikke er søtt (så at man får et sukkergira barn). Ev film om han/hun liker det. Vi reiste til USA når Herremannen var 2, det var nattfly begge veier og han sov mest hele tiden. Normalt har han vanskelig for å sitte rolig, men i fly har han skjønt at der må man sitte, eller i vært fall holde seg til sitt eget sete.

Nå når han er fire holder han streng kontroll på at vi alle har på oss belte. :fnise:


#8

Botero sa for siden:

I had travel to USA with KLM and I saw kids sitting in normal size carseats in the airplain. that was from Amsterdam to New York. What was uncomfortable was to see the parents changing gates with those big carseats.


#9

Majsa sa for siden:

Vi har reist en del ganger tur-retur Oslo-Houston via New York, og har alltid med sete til Aurora. Sist var hun litt over 2 år, og satt i Britax Roundabout. Vet ikke helt hva det tilsvarer av norske bilstoler, men det er et vendbart sete som barnet kan sitte bakovervendt i opp til 33 pounds. Har aldri vært noe problem å få plass på Continental sine fly, i hvert fall.


#10

Agent Scully sa for siden:

Kanskje oppbevaringen på flyplassen kan lagre det mens dere er på tur? Det er himla deilig å kunne tjore dem fast, spesielt på en så lang reise.


#11

Pumpkin sa for siden:

Tusen takk for alle innspill og gode råd! :)


#12

m^2 sa for siden:

Selv om lillegutt har spesielle behov og kunne trenge støtte av en god bilstol, opplevde vi å bli avvist av flere flyselskaper da vi ringte på forhånd og spurte om å få ta med et større sete inn på flyet. Setet vårt hadde ikke det riktige FAA-stempelet, og vi skulle fly til USA, og han var for stor til babysete.
Vi fikk beskjed om at det slett ikke var sikkert blstolen passet i setet, at flere av selskapene generelt sett ikke tillot slike bilstoler, og at barnet skulle være sikret av flyselskapets sele og ikke noen andre "varianter" under takeoff og landing, og da hadde de ikke noe sted å gjøre av setet, at setet ville telle som håndbagasje og dermed måtte kunne stues bort og passe i størrelsen på håndbagasje osv. Og variasjoner over temaene over...litt forskjellig fra selskap til selskap. I "verste" fall kom de til å ta setet fra oss ved gaten, og slenge det nedi flyet.

Det gikk allikevel kjempefint, vi hadde med 2 litt faste puter i tillegg til en pøll fra sofaen vår i håndbagasjen som vi brukte å støtte opp rundt ham, i tillegg til teppene og putene vi fikk på flyet.
Vi gav også beskjed om at vi trengte ekstra tid til på- (og av-) stigning så vi fikk slippe inn i god tid før de andre.
Vi har flydd Iceland Air de gangene vi har vært over med han; nattflygning med tidlig stopp (istedet for flybytte mot slutten av turen). Vi har vært veldig fornøyd med servicen der.


#13

m^2 sa for siden:

Ellers har du denne hendige saken, men det blir vel for enda større barn igjen (eller forresten... 22-44lbs):
kidsflysafe.com/


#14

Señora sa for siden:

Eller denne bagen for bilseter med hjul!


#15

Pelen sa for siden:

Majsa skriver at de har hatt med seg bilsete og at de har fått lov til det så tydeligvis er det lov hos noen flyselskaper. Jeg flyr mye, i perioder hver uke på Europa-flyvninger. Jeg har vært i USA og Asia flere ganger, men jeg har aldri sett noen ha med seg noe større sete enn babysete.

For øvrig var det beltet flott for den som har behov av det. :ja:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.