Overnatting 2-3-4 netter i telt. Spiser ungene deres f.eks. Real turmat? Forslag til frokoster osv? Jeg er ikke særlig dreven på fisking, så selv om vi skal prøve oss på det, kan jeg ikke akkurat belage meg på selvfanget fisk til noen av måltidene.
Jeg lager blanding av havregryn (lettkokte) og helmelkspulver (viking). Funker brillefint, gjerne med noen rosiner og sukker/kanelblnding.
Ellers har jeg suksess med hardkokte egg og kaviar, og pinnebrøddeig, du kan evt ha med revet ost/smårettskinke som kan knas inn hvis fiskelykken ikke er stor.
Porsjonsposene med havregrøt er helt greie, de er det melk i.
Rett i koppen supper og nudler (ikke mye næring i nudler, men ungene hadde blitt superfornøyde).
Knekkebrød og grove kjeks. Bokser med leverpostei, makrell i tomat, laks, smøreost, syltetøy, nugatti osv.
Hvor lenge holder osten og skinken seg i sekken, om jeg f.eks. tar den med frossen hjemmefra? Poden er veldig glad i ostesmørbrød på tur, men jeg er litt skeptisk til å ta med skinke med når vi skal være borte i 2-3 dager.
Vanlig grovbrød.som du skjærer opp i butikken på maskinen der holder mange dager i sekken. Tube med smøreost og syltetøy på sånn flaske med sprutetut. Rett i koppen og bixit. Real turmat er god, men en pose blir fir mye til ett barn. Har akkurat spist storfegryte og lammegryte, disse var kjempegode.
Jeg har vært på 4-5dagers tur, putter frosset med avispapir og et kjøleelement i sekken. Pakker ikke opp unødig, lukter på det før det spises. Det holder mye lenger enn man tror, men osten ser litt kjip ut etterhvert (altså, den serveres ikke muggen, men den svetter litt og sånn).
At den svetter gjør vel ikke noe, for vi steker ostesmørbrødene på stormkjøkken uansett. Også kjøper jeg en pose med frosne polarbrød og tar med vanligvis, det pleier å holde seg frossent til vi kommer hjem, men vi har jo bare vært på én-natts-turer.
Kan Real varmes opp igjen til kveldsmat? Skjønner at det blir for mye for ett barn, men jeg må nesten ha noen alternativer i tilfelle vi ikke får fisk.
Vi kjører for øvrig en del posesupper. Funker som snus med feks linser istedenfor kjøtt, potetmos i pose er godt. Nå fins det jo smør på flaske også. Mange nyere varianter er uten palmeolje og for mye salt.
I potetmos pleier jeg å tilsette litt sprø løk for smak og fett, godt med ketchup.
Hvor lang holdbarhet har det utenfor kjøleskap da?
Pannekakemix bruker vi mye, så jeg må innrømme at jeg er litt lei. Men det første poden sa da jeg spurte om han ville bli med på tur var at vi måtte steke pannekaker... :knegg:
Ferdigoppskjærte brød til frokost, pinnebrød til kvelds. Mine barn spiser dobbelt så mye brød på fjellet, så ta med litt ekstra. Små bokser med leverpostei/makrell og nugatti på tube fungerer utmerket. Til middag har vi gjerne posesupper, pannekaker eller pasta.
Bogskinke, ja. Veldig god idé. Det er noe vi aldri spiser, så det tenkte jeg ikke på. Det kan vi sikkert ha i tomatsuppa jeg har planlagt å ha til middag, kanskje litt sært, men på tur er jo alt godt.
Snurring fant jeg ikke på noen butikker. Jeg har aldri smakt det, men vet kjæresten min er begeistret for det og leter etter det (så om noen vet om butikker i Oslo-området som har det inne, hyl ut! Det samme gjelder for Turistproviant.), så det må vi prøve en gang.
Ta en stor/liten brusflaske, fyll nesten full med vann og frys.
Få tak i en liten, lett kjølebag du kan ha i sekken. Fungerer som kjøleelement samtidig som dere kan drikke av den når maten brukes!
Jeg tror ikke det finnes liten nok kjølebag? Jeg har bare 80 L sekk og er én voksen. Nå har jeg fryst ned all brødmaten vi skal ha, inkl. ostesmørbrødene vi skal ha til frokost dag 1. Pakker dette sammen med to kjøleelement, så må jo det gå greit. Det blir i overkant av et halvt døgn fra ostesmørbrødene taes ut av fryseren til de skal stekes.
Dette vil jeg lese mer om:). Jeg synes ertesuppe,betasuppe og tomatsuppe funker fint på tur. Kjøttølser som er dypfrosset bruker lang tid på å tine:). Egg og bønner er godt på tur, egg kan man passe i en plastboks med tørkepapir rundt.Steker eggene først, og varmer bønnene i steikpanna etterpå.
Man kan sikkert fint ha dypfrossede gryter, lapskaus ol med på tur hvis man spiser det neste dag-eller evnt senere hvis det tiner langsomt.
Alt på tube: majones, oster, kaviar. Bogskinke. Spekemat. Knekkebrød og polarbrød. Flatbrød. Potetmos. Posesupper. Kanskje noen herm.bokser med kjøttboller el lign. Spagetti/pasta. Litt frukt og grønt om det spises..og evnt Fun saft.
Vi har kost oss veldig, hjemme igjen nå. Hadde med alt for mye mat. Kan melde om at hverken jeg eller poden liker Real sin pasta provance. Pastaen smakte slik den gjør nåe man lar den koke opp sammen med vannet. Ikke overraskende egentlig. :knegg:
Neste prosjekt er å lære meg å tørke mat selv.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.