Trulte sa for siden:
Ser på Kakekrigen. Der hadde de slike fine skjærebrett av marmor.
Noen som har noe å fortelle samt hvor man får kjøpt?
Er på utkikk etter et tykt og solid et med noe størrelse.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Trulte sa for siden:
Ser på Kakekrigen. Der hadde de slike fine skjærebrett av marmor.
Noen som har noe å fortelle samt hvor man får kjøpt?
Er på utkikk etter et tykt og solid et med noe størrelse.
Chanett sa for siden:
Du vet at det ikke er lurt å skjære på? Sånn utenom det mener jeg [url]www.hviit.no[/url] har.
Floksa sa for siden:
Det må da være veldig vondt for knivene?
Señora sa for siden:
Jeg får frysninger bare med tanken på å skjære på marmor med kniv.
Isbjørn sa for siden:
Skjærebrett av mormor :knegg:
Kanina sa for siden:
Det er vel mest til å rulle ut ting på, ikke som skjærefjøl? Husker min gamle tante hadde det, når vi lagde marsipankonfekt, bl.a.
Chanett sa for siden:
Jeg serverer på mitt. Også tar det seg bra ut på bilder. :blånn:
millact sa for siden:
Jeg hadde et, kjøpt i USA. Det ble raskt gitt til Fretex.
Fløyel sa for siden:
Jeg husker bestemor hadde en stor bakeplate i marmor, men den ble ikke brukt som skjærefjøl.
Jeg har skjærefjøl i herdet glass, det smeller i ørene første uken, nå kommer jeg til å gråte blod om den blir ødelagt, for jeg vet ikke hvor de er å få kjøpt lengre. Men den er helt fantastisk. Ingen riper eller skader etter tøff bruk i 7-8 år, skader ikke knivene. Jeg er mer skeptisk til marmor som er ett porøst materiale.
Nextlife sa for siden:
Både marmor og granitt er fantastiske skjærefjøler, og en million ganger bedre enn f. eks plast som fremstår som både myk og passelig uhygienisk.
Min marmorfjøl er bare en bit avskjær fra en lokal steinforhandler, men jeg har sett noen fine på Royal design.
knivene har absolutt ikke vondt av å skjære på stein, både stein og porselen blir brukt for å skjerpe kniver.
Madicken sa for siden:
Nå kom jeg til å tenke på ei skjærefjøl som min svoger lagde på sløyden i svært ung alder. På den ene siden står det Til brød, på den andre Til pappa. :D
Ingen erfaring med marmor.
Tallulah sa for siden:
Ja, og nettopp derfor tenker jeg at det ikke er bra, siden Eggen kommer rett ned og ikke på skrå, slik den gjør når man sliper.
Nextlife sa for siden:
Knive blir ukvasse uansett underlag, og da er det jo ekstra kjekt med slike fjøler, det er jo bare å skrå den litt og dra over noen ganger for å skjerpe, og slipper å dra frem stålet.
Jeg har brukt steinfjøler i alle år, og det er virkelig ikke noe problem at knivene blir ukvasse.
-Og så rent og hygienisk, da. :hjerter:
Chanett sa for siden:
Men det som er med marmor er at det ikke tåler så mye. Det er fort gjort å få syreskader eller f.eks transport av fukt i riper. Her delte tenåringen jordbær på det og det ble et lite pent og permanent resultat.
Nextlife sa for siden:
Jepp, og der er granitt mye bedre. :)
Pøblis sa for siden:
Hvor får man kjøpt granittfjøler? :gruble:
Nextlife sa for siden:
Jeg har ikke en ordentlig fjøl, bare en plate, og den har jeg kjøpt hos en steinhugger som i hovedsak driver med gravsteiner. :knegg:
Tallulah sa for siden:
Nå har jeg googlet litt og absolutt alle avbefaler glass og steinplater på det sterkeste om man vil behandle knivene sine greit. Så da tror jeg at jeg forholder meg til det og fortsetter med tre, bambus og plast.
Mrs. Longbottom sa for siden:
Skjærebrett av farmor, leste jeg :knegg:
Teofelia sa for siden:
Jeg har også granittfjøl kjøpt hos gravsteinhugger. Jeg skjærer ikke på den, men baker på det, og det er den absolutt super til.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.