Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nyfödte på fly?

#1

Sitron sa for siden:

Diskuterte dette og det ble påstått at barn må väre minimum to uker for å få lov til å fly. Jeg vet at noen amerikanske selskaper har det slik, men er det slik her også? Husker naboen flöy med babyen da han var 5 dager, men det er jo 5 år siden.


#2

Nabbe sa for siden:

Da Malika var liten, sa de at man måtte vente til etter seksukerskontrollen, helsesøster altså, men hva flyselskapene sier, vet jeg ikke. Dvs, jeg har hørt to uker, da jeg gikk på reiselivslinja i 1810 eller noe slikt.


#3

Candy Darling sa for siden:

Det var ikke noe snakk om det da jeg bestilte flybillett til min lille da hun enda var ufødt. Nå fødte jeg før termin, så hun var over tre uker, men i prinsippet kunne hun vært født så sent som 9 dager før flyturen.


#4

him sa for siden:

Innenlands eller utenlands?
Tror du kan fly med helt nyfødte innad i Norge, det er i alle fall ingen som skjekker alderen, så hvordan skal de kontrollere det?
Utenlands er det jo litt annet, i forhold til pass etc.


#5

Sitron sa for siden:

I Norden. Naboen flöy forresten til England.


#6

Sitron sa for siden:

Norwegian har ingen minste aldersgrense for nyfödte. Finner ikke noe på SAS.


#7

Agent Scully sa for siden:

Men du får vel ingen papier de første 2 ukene uansett? Ikke noe pass, ikke noe fødselsattest? :vetikke:


#8

Pelen sa for siden:

Widerøe tror jeg ikke ha slike regler i vært fall. Det er jo mange oppe i nord som har lang reisevei til sykehus/fødestue.


#9

Ingrid-lille sa for siden:

Ja, det var det jeg også tenkte på.


#10

Maylen sa for siden:

Jeg har flydd med min datter 4 uker før termin. Og min sønn 5 uker før. Har ikke hatt papirer på noen av dem. Innenlands.


#11

Elin sa for siden:

Det er ingen regel for nyfødte ombord i fly i europeriske flyselskaper. Jeg vet at endel amerikanske og kanadiske flyselskaper har en nedre aldersgrense på 7 dager for nyfødte.


#12

MissS sa for siden:

Vi skal fly i neste uke, dagen før termin. Da jeg ringte SAS for å legge han til på billetten sa hun ingenting om at han bare er 2 uker.


#13

annemede sa for siden:

Vi flydde med storesøster da hun var 9 eller 10 dager, vi møtte ikke på noen problemer.


#14

Kaprifol sa for siden:

Jeg fikk ikke noe spørsmål om alder på spebarn da jeg bestilte billett på nettet innenlands. Tror ikke det er noen regler i Norge. Forresten tror jeg det er en del som flyr hjem fra barsel, tenker på de som bor usentralt i Nord-Norge, der må det jo være mange som flyr med bittesmå babyer. Premature som fødes i Tromsø og skal hjem til Kirkenes og sånt.


#15

My sa for siden:

Min kollega og familien flyttet fra Asker til Trondheim da babyen deres var 2-3 dager gammel. :sjokk: Kona fløy med den nyfødte (det var meninga babyen skulle være et par uker gammel, men hun ville visst ikke ut før ... ).

Jeg bestilte flybillett til jenta mi lenge før hun var født (måtte skrive inn navnet hennes i bestillinga på nettet, det var en sær følelse, selv om vi faktisk hadde navnet klart), vi reiste til Finnmark i bryllup da hun var 4 uker gammel. Jeg ante jo ikke hvor gammel hun kom til å være, for alt jeg visste kunne jeg gå et par uker over termin, da ville hun være ganske fersk.

Heldigvis kom hun på termin så hun (og jeg) fikk en knapp måned på baken før vi skulle reise. Men det var i allefall ikke spørsmål om alderen på henne, så lenge hun var under 2, så jeg kan aldri tenke meg at det er noen regler fra flyselskapene sin side i allefall.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.