Jeg elsker min pizzastein til grillen, nå fikk jeg nesten lyst til å grille pizza til lunsj. Jeg har jo to gutter her som ville satt stor pris på det :hm:
Vi lager rull. Fyller med stekt sjampinjong, hvitløk og brie, og legger rullen på pizzastenen. Spises med ruccola, parmaskinke og parmesan. Det er lykke det!
Eh... Vanligvis sier jeg at det hadde vært godt, tar er glass vin og får det servert. ;) Men altså, vi kjeller ut en vanlig bunn, og fyller med sopp og brie. Så rulles det sonen pølse og legges på grillen. Ofte snur vi den der, så den blir stekt på begge sider. Tross alt har man ikke tid til å vente allverdens på god mat! Så spises den nystekt og rykende varm sammen kald skinke, ost og ruccola.
Har dere egen, spesiell pizzasten til grillen, eller bruker dere den som er til stekeovn? Når legges den på, når det er glør? Dette har vi lyst til å prøve!
Favoritt er pepperoni og sorte kalamataoliven. Til biancosaus bruker vi creme fraishe med mye salt, papper, hvitløk, rosmarin og oregano. Gjerne tynn sprøstekt bacon på toppen.
Har vurdert prøve dette med pizza på grillen. Har stor grill, så burde få plass. Men er det noen spesiel stein som er bedre enn andre?:) Regner nesten med det er kvalitetsforskjell som med alt annet :)
Jeg hadde ikke turd å ta Jamie Oliver sin på grillen, selv om de sier det kan gå. Den passer nok best i stekeovnen.
Visstnok vil man ha metall-plate, det er best. Men hva vet vel jeg.
Weber har egne, selges på steder som selger Weber; alt fra Plantasjen og Expert til Coop Obs!. :nemlig:
Får sjekke ut det. Kanskje har vi også, for alt jeg vet - det fulgte med mye jeg ikke har sjekket nærmere ut da vi (les: mann) kjøpte enellerannensuperWeber ifjor.
For å få best resultat må du ha lokk, ja. Jeg setter inn pizzasteinen i vår Weber med to bluss, og har begge blussene på fullt trykk. Når grillen er varm setter jeg inn pizzaen, jeg kjevler ut på et bakepapir, har på fyll og legger bakepapiret på pizzasteinen. Etter to minutter har pizzabunnen såvidt fått stekeskorpe, og da napper jeg ut bakepapiret og lar pizzaen steke ferdig rett på pizzasteinen.
Takk for alle gode tips til fyll! Pizza bianco hørtes fristende ut, tror det er det som blir testet i dag. :nam:
Nå er mannen satt på saken, så blir det kanskje grillpizza som fredagskos i kveld. Vi lager en del pizza i ulike varianter, og er veldig glad i å grille, så dette var et finfint tips. Tenk at vi ikke har hørt om dette før da! :herregud:
Den har vi på hytta, hvor gassovnen inne ikke har overvarme og derfor steker pizza litt rart. Det går mye fortere og "riktigere" med pizzastein på en avdanka gassgrill, og vi har bakt både boller og rundstykker på den også. Blir toppers :)
Jeg bruker ikke pizzastein. Lager minipizzaer, forsteiker bunnene på direkte varme. Har på fyll og lar de ettersteke på indirekte varme. Favoritt her er enten blåmuggost og seranoskinke eller pulled pork og løk
Dette er faktisk den beste pizzaen vi noen gang har laget! Bunnen ble jo perfekt!
Marinert biffkjøtt, pepperoni, løk, sopp og paprika.
Grønnprikk til Palmen for årets tips!
Min bunn: ca 4 dl fibra, 2 dl hvetemel, en stor klype salt, en pk pizzagjær, 5ss olje, lunkent vann til passe deig. Elter i maskin i 10 min og hever i 15 min. Kjevler ut i tynne tynne bunner i ca middagstallerkenstørrelse. Lager porsjonspizzaer. Av denne deigen ble det 7 pizzaer, lagde 3 i går, satte deigen i kjøleskap og lagde de 4 siste i dag. :nam:
I dag ble det bianco med creme fraiche som jeg mikset med de tre skjeene pizzasaus som var igjen fra i går, løk, sopp, biff og mozarella.
På hvilken måte smaker dette bedre/annerledes enn å steke på pizzasten i stekovnen? (Synes det høre styrete ut å klisse md pizzabaking ute. Gjør dere alt ferdig inne og så tar den med ut og steker den?
Om jeg starter grillen og steker pizza der eller i ovnen på kjøkkenet har ingen praktisk betydning. Vi har utgang til terrasse fra kjøkkenet og grillen rett på utsiden. Det blir født pizza på grillen nå tror jeg, hele pizzaen gikk ned på høykant på 1-2-3 i går. Ungene har aldri spist så mye pizza. :knegg:
Bunnen blir mye sprøere og kantene mer crispy, det får en annen og bedre smak synes jeg.
det må testes forstår jeg. Vi har en bit og gå til grillen (høres ut som at vi bor på en store eiendommen.) Jeg tror kanskje jeg prøver meg på å forsteke bunnene inne en annen dag, fryse dem ned og så er det greiere å få de over på grillen.
Dette er typisk noe jeg ønsker å lage hvis vi har gjester, og da blir det mange runder med pizzaer.
Aha, dere har stenen ute på pizzaen, og så har dere den blekkplata på kjøkkenet og legger den på grillen? Da blir det litt mindre styr, og plass til større pizza på den der stenen enn den jeg har.
Riktig:)
Stenen legges på grillen når du fyrer den opp, så steinen får en god temp. til du legger på pizzaen.
Når man steker pizza i ovn får bunnen vanligvis en bløt konsistens under fyllet. Når man steker på sten blir den sprø :) Kan også bruke stenen i vanlig ovn!
Ryktene gikk allerede dagen etter (fruen i huset skrøyt vist voldsomt om pizzaen til venniner) om denne fantastiske oppfinnelsen, så på lørdag kom folk på 'pizza-vors':) Lagde en hau med små bunner, og skåler med diverste fyll. Så fikk folk mekke selv. Pizzaen stekes veldig fort også. Tror vi var nede i 8-9 min når stenen var på det varmeste:)
Da ble det pizzasten her også. Kjøpte den på Kitchn til 99 kr. Kjevlet ut bunnen på papir og la det på stenen og fjernet etter ett min, funket kjempebra! Fyll i dag var pepperoni, skinke, mais, ananas og kjøttboller. Neste gang blir det hvit pizza, elsker pizza med CF iblandet hvitløk, ost, kyllingfilet i biter, spekeskinke og ruccola.
Jeg anbefaler i tillegg en skikkelig innvendig rengjøring av grillen. Det var en stund siden vi hadde gjort det og pizza med eim og ettersmak av grillfett er ikke særlig godt.
Hmm.
Men hvordan funker dette med kullgrill mon tro? Vi bruker i tilegg sånn grillstarter (rør) for å få jevn temperatur på kullet før vi heller oppi, men det blir jo vrient å gradvis varme opp steinen når vi gjør det sånn...
Evt kunne vi ha varmet steinen i stekeovnen og flyttet den over. :gruble:
Hvorfor leste jeg denne ETTER å ha griset ned pizzasteinen med deig og fyll. Naboene har lært seg noen parfymerte gloser. :gaah: Pizzaen var himmelsk god, men så "litt" krasjet ut.
Jeg tenkte jeg skulle gjøre som de gjør på italienske pizzarestauranter - skyfle den svære stekespaden under og Voila over på grillen, men det ble ikke noe Voila! For når jeg skyflet bare skyflet alt fyllet seg av pizzaen og Voila deigen var en crønsh. Duste skyffel!
4 pizzaer ble kræsj!
Men kjevle ut på bakepapir og la det steke et par minutter var lurt!