Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pass til barn?

#1

Gerbera sa for siden:

Med fare for å avsløre hvor aldeles lite reisevant jeg er, må jeg alikevel stille spørsmålet:

Vi skal til Mallorca, trenger jeg da pass til barna?

Sist vi skulle til det store utland, kalt syden, ordnet vi i hui og hast nødpass til mannen, siden han selvfølgelig ikke fant sitt ordinære.
Han viste det aldri frem, og noen mente at man ikke trengte pass på en sånn tur, siden det var innen europa.
(vi fant selvfølgelig passet et par uker etter vi kom hjem :rolleyes:

Nå må jeg sjekke at mitt eget pass ikke har gått ut, og mulig at det vi har til mannen har gått ut og...

Som dere skjønner, reiser vi mye :o :iråni:


#2

Pelen sa for siden:

Ja, alle trenger pass.



#4

Tjorven sa for siden:

Jeg mener ganske bestemt at man må ha pass selv til nyfødte når man skal reise utenlands nå til dags.

Snuppa er i hvert fall nå på pass nr 2.

Den gode nyheten er at det er VELDIG fort gjort å ordne. Alle gangene har passene ligget i postkassa tre dager etter besøket på politistasjonen.


#5

Che sa for siden:

Ja, de sier man må ha det. (ikke til danmark og sverige nei) Vi har vært på Tenerife med prinsen, og der måtte vi ha med pass. Jeg er ikke helt sikker på om vi viste det fram, men dog...Regelverket er vel klar på dette punktet.


#6

Miss Norway sa for siden:

Når jeg reiser for tiden synes jeg ikke at jeg GJØR annet enn å vise frem det passet! Det er jo så mye sikkerhetskontroller etterhvert.



#8

GinaK sa for siden:

Vi viste da frem passet hele 3 ganger bare på Gardermoen når vi skulle dra til Kypros på morgenkvisten!! :eek: Synes det var drøyt men det er nok bra med sikkerhet da.
Først ved innsjekking av bagasje, så ved sikkerhetskontrollen og så for å komme inn på utenlandsavdelingen.
INgen kontroll ved ankomst til Kypros men da vi skulle hjem var det 2 ganger der. Og en siste gang når vi skulle inn på flyplassen på Gardermoen.

Samtlige åpnet hvert enkelt pass og tittet i det og så på oss... vi måtte tom. holde opp lillebror sånn at de så at det var han.


#9

Kaprifol sa for siden:

Da vi skaffet pass til snuppa vår måtte jeg skrive en erklæring om at mannen min kunne få skaffe pass til henne. (Vi er gift og har vel foreldrerett til henne begge to automatisk). Jeg skrev omtrentlig "Jeg samtykker i at X skal få utstedt pass" og signerte.

Sakset dette fra politiets sider:
Må barna være med når de skal ha pass?
Ja. Dette gjelder også spedbarn. Passøknaden/passet skal undertegnes av søkeren. Dette gjelder ikke den som ikke kan skrive sitt navn. Det samme gjelder søkere under 10 år. Det vil i slike tilfelle angis "Not able to sign" i signaturfeltet. Foreldre skal altså ikke skrive under på vegne av sine barn. Foreldre med foreldreansvar må likevel være med fordi de skal gi sitt samtykke til passutstedelsen ved å underskrive på passøknaden. Har både far og mor foreldreansvar, må begge samtykke i at barnet får utstedt pass.


#10

Gerbera sa for siden:

Tusen takk for svar alle sammen!

Ja, sikkert mye nytt siden vi var ute og reiste sist (tre år siden :o ) så da blir det vel nye pass på hele gjengen her da.

Innen vi skal på tur igjen neste gang, må vel alle ha nytt igjen :knegg:


#11

Candy Darling sa for siden:

Man TRENGER ikke pass i seg selv innen Schengen. Men man trenger gyldig ID, og så lenge vi ikke er EU-medlemmer er det vel bare pass man kan være sikker på at alle godkjenner. Dessuten har vel ikke småbarna førerkort eller bankkort med bilde. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.