Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfrie kjeks?

#1

frukt sa for siden:

Det vil jeg gjerne ha oppskrift på. :vilha:


#2

Kanina sa for siden:

Jeg har en oppskrift på fantastiske cookies som du kan få om et par dager! :D


#3

frukt sa for siden:

:jippi:


#4

ingling sa for siden:

Jeg vil også ha oppskrift!


#5

Kanina sa for siden:

Oi, dette hadde jeg jo helt glemt!

Cookies:

110 g smør
1,5 dl sukker
1 dl brunt sukker (jeg bruker den klissete/seige varianten brunt farin, kanskje? Gir litt ekstra karamellisert smak)
1 egg
1 ts vaniljesukker
3,5 dl glutenfritt mel
1 ts bakepulver eller natron
1 plate kokesjokolade, evt annet digg!

Rør sammen smør og sukker/brunt sukker, bland inn egget og tilslutt alt det tørre.

Sett klatter med en skje på bakepapir (husk å beregne god avstand).
Stekes ved 180-200 grader i ca 12 minutter, til gylne. La dem stå på brettet til de er kalde.


#6

ingling sa for siden:

Takker! :blomst:


#7

frukt sa for siden:

Skal prøve den oppskriften. :ja:


#8

frukt sa for siden:

Hvis jeg nå bare kunne ha funnet den glutenfrie kokeboka mi hadde jeg sikkert hatt noen oppskrifter å dele. Men den har vært bortevekk i over en måned! :(


#9

Teflona sa for siden:

Laget dobbel porsjon av de kjeksene i dag, de er jo farlig gode! Takk Kanina!


#10

Teflona sa for siden:

Tok i valnøtter og en liten ts fiberhusk også.


#11

Teflona sa for siden:

Jeg har spist ett brett på egenhånd og har sikkert blodsukker på 50 nå. :knegg: Lurer på om de kan lages med mindre sukker eller med noe annet søtningsmiddel.


#12

Taien sa for siden:

Åh, disse må lages når vennene våre kommer fra ferie. Man kan bruke melkefritt smør og melkefri sjokolade, ikke sant? Hvilket mel brukte du Teflona?


#13

Teflona sa for siden:

Vanlig lys melblanding.


#14

ingling sa for siden:

Jeg tenkte å teste med kokossukker, Teflona. Skal rapportere. :jupp:


#15

frukt sa for siden:

Jeg bruker som regel halvparten så mye sukker som oppskriften sier når jeg lager kaker og slikt, og det blir stort sett søtt nok det.


#16

Kanina sa for siden:

Men vil ikke det ødelegge konsistensen på cookiene?


#17

frukt sa for siden:

Tja, tror ikke det. Jeg kan prøve, og komme tilbake og fortelle hvordan det gikk.



#19

frukt sa for siden:

Jeg har nettopp laget en deig/røre(?), og jeg brukte ca halvparten så mye sukker, kokosolje og Lindt 85% sjokolade. Skal melde fra om hvordan resultatet blir når jeg har fått stekt de.


#20

Taien sa for siden:

:hyper:


#21

Teflona sa for siden:

Eksploderte de? :hyper:


#22

frukt sa for siden:

Jepp, og huset med!

:knegg:

Neida, de ble gode om enn noget myke. Jeg skylder på melet jeg brukte. Alt jeg har laget med det melet blir tørt og smulete. Det suger liksom til seg alt av væske. :sur: Hadde i to egg, men røra var fortsatt veldig fast.

Hva slags mel bruker dere andre? Det er ikke så mange typer å få fatt i hos supermarkedene her så jeg må nok prøve å bestille på nett.


#23

Teflona sa for siden:

Bruker Semper. Hvis de ble myke, hjelper det kanskje med fiberhusk? Jeg hadde litt i røra selv med alt sukkeret i oppskrifta.


#24

frukt sa for siden:

Ser ut som om det er melk i Semper?
Fiberhusk ja, det kan jeg jo prøve. :jupp:


#25

Teflona sa for siden:

Nei, jeg rører, jeg brukte selvsagt Toro.


#26

frukt sa for siden:

He, he.
Toro får jeg nok ikke tak i her borte, men kanskje Schar. :gruble: Det er visst endel som bruker det har jeg inntrykk av.


#27

Taien sa for siden:

Jeg trodde ikke det var melk i Semper? Jeg mener at mine venner har brukt det noe? Men Shär er muligens det de bruker mest. Toro går ikke her, for det er hvetestivelse i den.


#28

Taien sa for siden:

Nope, ingen melk i Semper Fin Mix.


#29

frukt sa for siden:

Det var i den jeg fant, men det er ikke så godt utvalg av skandinaviske varer her. Bortsett fra hos Ikea selvfølgelig!


#30

Taien sa for siden:

Jeg ser at Mix og noen andre som er merket rødt inneholder noe laktose. Men det meste er basert på havre eller mais, ris og potet f.eks.
Her er oversikten over produkter og fargekodingen.


#31

frukt sa for siden:

Takk!


#32

Taien sa for siden:

Ikke noe problem. :glis: Jeg setter meg inn i mest mulig av produktene (og oppskrifter) så jeg kan lage kaker og middager til omgangsvennene våre. Dessuten reagerer D litt på laktose (og jeg mistenker hvetemel) så vi vil være litt forsiktige når vi kan.


#33

frukt sa for siden:

Flink du. :)

Kjeksene er litt hardere etter en natt i kjøleskapet. :jupp: Jeg laget de veldig tykke så det er nok også litt av grunnen til at de ble så myke med en gang. Ikke noe å si på smaken da. Mer enn søtt nok for meg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.