Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ferie hjemme (Oslo)

#1

Pappalille sa for siden:

Neste uke skal vi være hjemme, og planlegger litt aktiviteter, men jeg aner ikke noe om hvor fullt man må regne med at Oslo er i fellesferien. Frognerbadet, Tusenfryd, Ekeberg. Vi vet ikke hva vi vil. Vi har ei på fem og en på to, og han minste er ikke den tålmodige typen. :knegg: Er det fullt overalt?


#2

Input sa for siden:

Drammensbadet!


#3

Pappalille sa for siden:

Jammen, da må vi jo til Drammen! (Jeg er en stor poet.)

Skal sjekkes ut, Input. Takk. :-)


#4

Skilpadda sa for siden:

Det har vært veldig god plass de stedene vi har vært den siste uken. :jupp: Ekeberg, Gressholmen, Henie-Onstad, sentrum. I dag tenker vi oss til Teknisk Museum, og så kanskje Hovedøya i morgen, og så tenker jeg å prøve Drammensbadet en av dagene.

De naturhistoriske museene på Tøyen pleier ellers å være bankers for barn i den alderen deres er. Og Botanisk Hage er veldig pen og hyggelig, og fin å løpe rundt i for aktive toåringer.


#5

amylin sa for siden:

Frognerbadet er fullt, og det er mye kø for å komme inn. Det er veldig fullt i det lille bassenget og rundt det, men bedre i det største bassenget og på gresset.


#6

Input sa for siden:

Vi kombinerer det med togtur, som ikke er fullt så stas for min pode (3 år) men veldig stas for kjærestens barn (7 år, mindre togvant). Begge synes bølgebassenget og utebassengene i Drammensbadet er veldig stas.


#7

Pappalille sa for siden:

Da droppes herved Frognerbadet som en varm potet, Tøyen settes opp på lista. Vi har likt oss i Botanisk Have før, og når jeg tenker meg om er den perfekt! Masse skygge óg for en mann med store flekker helt uten pigment. At jeg kunne glemme det.

Vi skal definitivt til Ekeberg etter å ha tittet i bloggen din, Skilpadda. :-)


#8

Pappalille sa for siden:

Toåringen vår har et fanatisk kjærlighetsforhold til fly, buss og tog, så det blir kun et problem når vi skal av. :knegg:


#9

apan sa for siden:

Jeg er nå på Leos lekeland og her er det ikke altfor fullt...


#10

Pappalille sa for siden:

Ulsrud? Det er jo gåavstand for oss. Fint å vite. :-)


#11

Hyacinth sa for siden:

Kan jeg snike inn et spørsmål i tråden? Er det noen av disse stedene man kan ha med hund? Botanisk hage?


#12

apan sa for siden:

Ulsrud ja. Ble litt mer folk utover dagen. Lurt med tidlig start.


#13

Fibi sa for siden:

Vi oppdagde (dog i Stavanger) at innendørs lekeland er et flott sted å være når det er strålende sol og høye temperaturer. Alle andre er på stranden, og man får lekeland nesten helt for seg selv. Helt ypperlig, synes vi! :D


#14

Pappalille sa for siden:

Det var lov i 2012 i alle fall, men det ble vurdert å forby hunder siden det jo er et område for bevaring først og fremst. :-)


#15

Primrose sa for siden:

Vi skal også ha noe hjemmeferie og tenkte bl.a. å teste ut aktivitetspark ved Tryvann. Kanskje det er noe dere også vil like?


#16

Pappalille sa for siden:

Har jeg aldri hørt om engang. Takk, Primrose, det skal sjekkes ut. :-)


#17

Pappalille sa for siden:

Det er neppe noe for toåringen, men den er satt på lista over Ting Som Skal Gjøres. :-)


#18

apan sa for siden:

Jeg har ikke vært der selv, men det er verdt å sjekke litt i forkant hvor mye det egentlig er for femåringen der også. Man må gå gjennom en "test" først for å få lov å klatre i det hele tatt, og den går på om man klarer å sikre seg selv. Min fireåring hadde garantert ikke bestått. Jeg tror jeg ville ringt og hørt om de har noe lavterskel i det hele tatt, som ikke krever en sånn test. Uansett blir det ganske dyrt hvis det ikke er så mye man kan gjøre.


#19

Pappalille sa for siden:

Ja, vi blir å vente til ungene er større, eller vi kan dra bare mor og far og leke apekatter. B-)


#20

apan sa for siden:

Ja, det virker kjempegøy for voksne, om man ikke har høydeskrekk.


#21

pippo sa for siden:

Hvis man har bil så er Nebbursvollen friluftsbad på Lillestrøm et supert alternativ. God plass, flotte bassenger og lekeplass. Ikke mye folk (sammenlignet med Frognerbadet).


#22

Pappalille sa for siden:

Bil har vi tilgang til via Bilkollektivet så det er en mulighet. Moren min er fra Lillestrøm så jeg har vært på Nebbursvollen, det var også en idè. :-) Takker og bukker, vi får fint fylt uken vår med deres hjelp.


#23

apan sa for siden:

Dere vet jo sikkert om Ulsrudvann og slikt?


#24

Pelle sa for siden:

Vi var på Teknisk museum i dag kl 10. Hadde hele underetasjen for oss selv lenge før folk kom. Morro!


#25

Pappalille sa for siden:

Jepp, men er vettaskremt for klegg etter en heller kleggete opplevelse her nordpå. :skremt:

Men ville en lettere utålmodig toåring ha det gøy der? Jenta mi hadde elsket det, men vi vil jo gjerne finne på ting sammen. :-)


#26

Input sa for siden:

Teknisk Museum er supert for to-åringer. Kom tidlig, ha hele underetasjen for dere selv og bare la de andre være. Jeg går på TM alene for å se på alt som ikke er i kjelleren. :knegg: I kjelleren er det masse å trykke på, teste, leke med osv.


#27

apan sa for siden:

Hehe ok. Man kan dra til Hvervenbukta også?

Teknisk museum er kjempefint for toåringer, et veldig bra museum for små barn, også fordi det er så god plass der og oversiktlig. Og så er jo underetasjen stor stas, som Input sier, men også avdelingen med biler og fly og slikt.


#28

Pappalille sa for siden:

Hvervenbukta er alt planlagt, må bare skaffe skygge siden mannen har vitiligo og må ha mest skygge. :-) Er det noen her som vet om strandtelt som jeg får kjøpt i butikk og ikke bare på nett?

Da må vi jo sjekke TM en gang og. :-)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.