Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal jeg gjøre med alle solbærene og ripsbærene i hagen?

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har to solbærbusker og en stor ripsbusk i hagen, som har produsert noe så vanvittig med bær. Jeg stolte på at fuglene skulle ta det, men dengang ei. (De tok bare alle morellene og stikkelsbærene. ALLE!) Bærene er modne nå, og er kjempegode. Hva bør jeg gjøre med dem? Jeg har ikke spesialutstyr of any kind.



#3

Anda sa for siden:

Ripsgele og solbærgele.


#4

Rug sa for siden:

Saft, selvfølgelig. Behøver ikke noe utstyr ut over tomme glassflasker (evt ekstra korker, det har de på matbutikken), en stor gryte og en ren klut.


#5

Esme sa for siden:

Du kan jo følge mitt opplegg som jeg har fulgt i mange år med god suksess:

  1. Samle sammen en god del bær og fryse hele mens man tenker "Guri så greit å ha klart til smoothie, kakepymt og desslike! :jupp:"

  2. La det deretter ligge et års tid og så kan du kaste det.

  3. Gjenta.


#6

frukt sa for siden:

:hehehe:

Likør burde gå an. Trenger ikke mye utstyr til det.
Hjemmelaget bærlikør
40 oppskrifter med rips
Solbærsyltetøy er jo godt da.


#7

Anda sa for siden:

Evt lage gele som punkt 1, deretter gå for punkt 2) og 3).


#8

frukt sa for siden:

Hah! Jeg kom nettopp på at jeg plukket en stor boks med kirsebær for over en uke siden. De står fortsatt i kjøleskapet, og er sikkert hårete og fine nå ... :grøsser: Mye lurere å putte de i fryseren, jah ...


#9

polarjenta sa for siden:

Men jeg tenker praktisk, når man likevel kommer til å gå for punkt 2 og 3, så er det jo ingen vits å legge arbeid i forkant.:knegg:


#10

Esme sa for siden:

Det synes jeg ikke er et fullgodt alternativ. :skuffet:


#11

Hyacinth sa for siden:

Jeg har jo reklamert hardnakket for ripschutney i årevis, men aldri fått noe gjennomslag for dette fantastiske produktet. Jeg skjønner ikke hvorfor, det er jo dritenkelt å lage, og det kan brukes til omtrent alt. Det er knapt en middag som ikke blir løftet av dette tilbehøret. Jeg bruker det på skiva også.


#12

frukt sa for siden:

Har ikke rips. :( Dvs jeg har en ripsbusk, men den var det bare ett bær på i år ... :skuffet:

Kan man lage kirsebærchutney tro? :gruble:


#13

polarjenta sa for siden:

Ehh, jeg er jo enig med deg. Like greit å fryse dem hele, istedet for å bruke tid på gele.:knegg:


#14

maggypop sa for siden:

Saft. :nemlig:
Noen av mine beste barndoms-/sommerminner er forbundet med mormors rips-og solbærsaft. Det er smaken av sommer!


#15

Input sa for siden:

Ripsgelé er så fantastisk godt på vafler!


#16

Carrera sa for siden:

Åh, rips og solbærgele, og saft!! Gode og søte barndomsminner!!


#17

Fløyel sa for siden:

Rips blandet med bringebær blir fantastisk god saft.


#18

Lyppa sa for siden:

Jeg ville laget ripssaft. Kan fryses på tomme brusflasker. Ellers liker jeg å fryse rips hele, det er nydelig sammen med vaniljeis eller vaniljesaus.


#19

Teofelia sa for siden:

Saft av rips og solbær i blanding er fantastisk godt. Så min Esme-variant er å lage det som punkt 1. :knegg:


#20

celebelen sa for siden:

Plukk dem, frys dem, og gi dem bort.

Jeg har én busk av hver sort, og skulle gjerne hatt mer - det er jo så godt!


#21

Molly sa for siden:

Jeg har sånn saftkokedings som man bruker oppå en vanlig stor kjele. Du kan låne den hvis du vil. Rips- og solbærsaft er kjempegodt, særlig ripssaft.


#22

Erica sa for siden:

Ripsgele er enkelt, og veldig godt. Og ikke trenger man å renske bæra heller. Men bæra bør ikke være for moden, da stivner ikke geleen.


#23

Lyppa sa for siden:

Jeg lager saft uten saftkoker, men har ikke oppskriften for hånden nå i kveld. Den består av bær, sukker, vann og… sitronsyre? Skal stå i tre dager med litt omrøring før safta siles og fryses.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.