Hannamoren sa for siden:
Har laget en bolledeig, og nå skulle jeg se hvor godt den hadde hevet. Det hadde den jo ikke. Da kom jeg på at jeg ikke har tatt gjær i :p . Må deigen kastes, eller kan jeg ta det i nå? Jeg har tørrgjær.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Hannamoren sa for siden:
Har laget en bolledeig, og nå skulle jeg se hvor godt den hadde hevet. Det hadde den jo ikke. Da kom jeg på at jeg ikke har tatt gjær i :p . Må deigen kastes, eller kan jeg ta det i nå? Jeg har tørrgjær.
annemede sa for siden:
Evt ha i bakepulver og lage scones ...
Cuyahoga sa for siden:
Jeg har gjort det samme, og reddet deigen ved å hive den og gjær i kjøkkenmaskina en liten runde til. Den hevet som vanlig.
Hannamoren sa for siden:
Ja, det var det jeg gjorde nå. Hev bare gjæren oppi og lot den gå noen minutter til i eltemaskinen. Den har hevet seg til dobbelt, men jeg synes likevel deigen virket mindre "spenstig" enn ellers. Men får kjenne på smaken. Første brett er i ovnen :riktig: Takk for svar!
Hannamoren sa for siden:
Det funket som bare det. Bollene ble like gode.
Einhyrningur sa for siden:
Alt man lærer her inne!
Glemte gjær i kanelsnurrene, men hadde i gjær nå og lot maskinen gå noen minutter til. Håper det fungerer for meg og.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.