Max 40 personer, hvorav 8 unger, og 8 av de store er uvisse. (muligens fyller vi dog da de plassene med andre om de ikke kommer, så vi regner 35-40 personer, men da altså 8 unger.
Maten skal passe for folk fra 1 til 87, og vi må hensynta en vegetarianer (har den under kontroll, det er kjøpt inn i samråd med henne) og et par "rent kjøtt og minimalt med krydder", og altså min bestemor på 87, og alle andre :)
Vi tenker noe pølser og burgere, for det "spiser de fleste, og i alle fall er det greit for barna", vi har en som skal ha pølse rett fra kjøleskapet, og et par som vil ha dem "ikke så varme" :)
Og noe kjøtt, kylling eller svin antagelig. Men hvor mye mat???
Og tilbehør?
Salat, potetsalat, brød av noe slag.
pølsebrød, burgerbrød og lomper, selvsagt, og ris.Ketshup, senep og dressing. Muligens poteter lagt nedi grillen? Grillede grønnsake er godt, men med mat til så mange kan det fort bli litt mye å få plass til, og holde styr på at er klart.
vi har vår ganske store gassgrill, og et par tønnegriller min bror har sagt han kan skaffe. Tenker "familieorientert" ikke "fyllefest", som sagt 8 unger fra 1-7 år, og vi starter allerede sånn i 4 tiden. (Det hele er min og mannens felles bursdagsfeiring, vi blir 35 begge to.)
Tenker eggefri sjokoladekake (så jeg ikke en oppskrift til en kefirbasert en her inne i fjor?) og is til "dessert" (Knerten anser det ikke som bursdag om det ikke er kake!), noe frukt til dem som ikke kan spise kake kanskje, og ellers selvplukk av rips i hagen for den som vil.
Og potetgull, pledd og mygglys utover kvelden.
Hva har jeg glemt?
Og hvor mye pølser, burgere og kjøtt må jeg skaffe?
Kjøp noe godt brød (loff) og lag tzatziki, det pleier gå unna.
Kyllinglår. rimelig, godt og blir ikke tørt på grillen. De har 2 kg-poser i frysediskene. Jeg hadde kjøpt 2-3 poser.
Nakkekoteletter er også takknemlig grillmat, holder seg saftig. Jeg deler de gjerne i to, så slipper man å måtte forsyne seg med store stykker. (12-15 store koteletter til dette selskapet?)
tzatziki har jeg aldri laget, ettersom det inneholder ca utelukkende ingredienser jeg selv ikke spiser, men jeg skal nok klare å lage det, og kanskje halvparten av selskapet spiser det sikkert også (andre halvdel er mer lik meg) så det kan jeg prøve på. Det ser jo ikke vanskelig ut.
Har spist grillede sommerkoteletter i dag, marinert, og annen type koteletter mandag. Koteletter er greit å grille. Ville kjøpt et par store pakker med det samt kyllingfilet og pølser evt burgere. Potetsalat. Kjøpte akkurat en god en på Rema 1000, laget med creme fraiche. Grønn salat.
sommerkoteletter fikk jeg overdose av for 15 år siden eller noe sånn, og min mann er ikke så glad i røkt mat, så det har vi egentlig aldri, men jeg kan jo ha noe nakke og noe sommerkoteletter.
Ja, også er det fremkommet at mannen hadde tenkt en noe mer alkoholbasert fest enn jeg hadde, og kompromisset er "brus og øl til maten" og evt noe mer etter at ungene er i seng. Jeg vil ikke ha fyllefest med småunger løpende omkring, også har vi mindreårige tenåringer å ta hensyn til, jeg godtar ikke at disse drikker hos oss. Av prinsipp.
Jeg ville gjort det enkelt og kjøpt inn gode pølser og hamburgere/sliders. Pluss eventuelt noen kyllingspyd til de som ikke kunne spise fett. Tilbehør:godt brød, coleslaw, potetsalat og vanlig salat. Mengder er vanskelig synes jeg, kommer også an på str på hamburgerne/pølsene. Jeg ville regnet 200 g kjøtt per voksen, mindre til barna. Rødvin, hvitvin, øl (også alkoholfri), brus, farris og saft til drikke.
Spyd orker jeg ikke, det blir så MYYYYYYYYE å lage til, og så ulike preferanser at jeg blir tullerusk.
Bare kylling synes jeg blir for kjedelig.
Pølser, både vanlige grillpølser og andre pølser med mer smak, evt burgere, det avgjøres også litt av hvor mange av disse tenåringene som kommer, hittil bare en bekreftet.
Kylling, muligens lår og filet
nakke, og muligens sommerkoteletter.
Pluss vegetar (filet og pølser, tror jeg. )
Og jeg har lyst å grille sopp som minimum, det er vegetarianeren glad i. Og evt med paprika og eller løk? Helst i hver sin form så de som ikke tåler eller vil ha.... men da gjerne blomkål eller brokkoli eller begge deler og så, og da blir det fort dette med "for mye plaskrevende og å passe på når det er ferdig"....
Tror ikke vi går for vin til maten, men øl og brus (og vann og saft, ja) Det er litt basert på hvem som kommer, og litt basert på ønsket om ikke "synlig beruset" rundt ungene.
Også er jo jeg 100% avholds selv, og har ikke egentlig hatt "alkoholfest" mer enn en eneste gang i mitt liv, bryllupet vårt, så det forventes ikke egentlig det i bursdagen vår heller. Som altså er "oppmøte kl 15-16", så maten inntas ganske tidlig på ettermiddag.
Personlig ville jeg blitt skuffet dersom det bare ble servert øl og ikke vin (Da ville jeg heller gått for alkoholfritt), men du vet jo best preferansene til gjestene! Grillede grønnsaker er kjempegodt, men igjen ville jeg gjort det enkelt og ikke hatt for mye tilbehør. Tross alt skal dere grille mat til ca 30 stk (om du ikke regner med barna).