Kjevle ut butterdeig, pensle med egg og strø over ost, salt, pepper, urter. Brett sammen, kjevle litt så det henger sammen, skjær i cm-breie strimler som du vrir/snurrer etpar ganger. Pensle med egg og strø litt ost over.
Stekes på 200 grader til de er gyldne.
Grissini (gjerne hjemmelagede hvis du har tid og lyst) som du snurrer en skive spekeskinke rundt, med en enkel dip av kremost blandet med pesto.
Saltkokte småpoteter som dyppes i hjemmelaget aïoli.
Butterdeigsnurrer: Butterdeig kjevles ut og smøres kremost som er blandet med presset hvitløk og urter. Rull sammen og skjær i skiver. Stekes ved 200 grader i 10 min.
Kylling "sausage rolls": Lag fyll av kyllingfilet, bacon, hvitløk, soltørkede tomater, basilikum, salt og pepper som kjøres sammen i food processor. Kjevle ut butterdeig som skjæres i lange, litt brede strimler. Legg på fyll og rull sammen. Legg på stekebrett, pensle med vispet egg og stek ved 200 grader i ca 20 minutter.
Paprika- og fetaostruller: Grill rød paprika i ovnen til skinnet er svart. La hvile innpakket i plast 10 minutter. Dra av skinnet og fjern frøene. Skjær paprikakjøttet i lange brede strimler. Lag fyll av fetaost som moses og blandes med et par skjeer gresk yoghurt eller matyoghurt, olivenolje, salt, pepper og gjerne finhakkede urter. Legg litt fyll på hver paprikastrimmel og rull sammen.
Reker marinert i olje, hvitløk og chili, kjapp oppvarming i kasserolle.
Stekt Chorizo.
Hvis diu baker grissini, bil jeg anbefale røkelakskrem til. Kan finne oppskrift om det er aktuelt.
Lefseruller!
Smør Philadelphia ost på lefsa. Ha på spekeskinke eller røkelaks og salt, pepper og hakkete urter som passer til. Rull sammen, del opp i biter på ca 3 cm og legg på fat. Veldig enkelt og veldig godt.
Loffskive (lefse går sikkert også greit) med Snøfrisk, røket laks, tynn skive med pære og frisk kvernet pepper. Nydelig! Disse kan jo lages i passe fingermat-størrelse om servres med tannpriker :jupp:
Ha osten over i en miksebolle med melk, sitron og olje.
Bland i mikser (med knivblad i bunnen) til jevn masse.
Grovhakk røkelaks og ha i ostekrem-massen.
Ha i gressløk og timian, og kjør ingrediensene i mikseren i 10 sek.
Ha på salt og pepper.
Legg kremen i små shot-glass. Topp med ekstra olivenolje.
Brekk grissini i to, og bruk den som skje.
Henter fra Øyvind Hjelles "Gourmet for begynnere".