Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til fingermat, småretter?

#1

Heiko sa for siden:

Skal ha en 10-12 damer på terrassevin og vil servere dem litt mat. Jeg har noen timer jeg kan bruke til matlaging, men ikke hele dagen.

Er det noen som har noen forslag til hva jeg kan lage? Jeg begynner nemlig og bli lei av mine egne begrensede ideer og faste retter.

:vilha:


#2

Syrinx sa for siden:

Kjevle ut butterdeig, pensle med egg og strø over ost, salt, pepper, urter. Brett sammen, kjevle litt så det henger sammen, skjær i cm-breie strimler som du vrir/snurrer etpar ganger. Pensle med egg og strø litt ost over.
Stekes på 200 grader til de er gyldne.


#3

Myria sa for siden:

  • Grissini (gjerne hjemmelagede hvis du har tid og lyst) som du snurrer en skive spekeskinke rundt, med en enkel dip av kremost blandet med pesto.

  • Saltkokte småpoteter som dyppes i hjemmelaget aïoli.

  • Butterdeigsnurrer: Butterdeig kjevles ut og smøres kremost som er blandet med presset hvitløk og urter. Rull sammen og skjær i skiver. Stekes ved 200 grader i 10 min.

  • Kylling "sausage rolls": Lag fyll av kyllingfilet, bacon, hvitløk, soltørkede tomater, basilikum, salt og pepper som kjøres sammen i food processor. Kjevle ut butterdeig som skjæres i lange, litt brede strimler. Legg på fyll og rull sammen. Legg på stekebrett, pensle med vispet egg og stek ved 200 grader i ca 20 minutter.

  • Paprika- og fetaostruller: Grill rød paprika i ovnen til skinnet er svart. La hvile innpakket i plast 10 minutter. Dra av skinnet og fjern frøene. Skjær paprikakjøttet i lange brede strimler. Lag fyll av fetaost som moses og blandes med et par skjeer gresk yoghurt eller matyoghurt, olivenolje, salt, pepper og gjerne finhakkede urter. Legg litt fyll på hver paprikastrimmel og rull sammen.


#4

Fadese sa for siden:

Reker marinert i olje, hvitløk og chili, kjapp oppvarming i kasserolle.
Stekt Chorizo.
Hvis diu baker grissini, bil jeg anbefale røkelakskrem til. Kan finne oppskrift om det er aktuelt.


#5

Heiko sa for siden:

Takk for tips! :blomst:

Jeg har en aldeles vidunderlig røkelaks som min far har fisket og røket, så oppskrift på røkelakskrem vil jeg gjerne ha.


#6

IzziCreo sa for siden:

Dadler surret i bacon. Enkelt og ikke minst himmelsk :D


#7

Bloppy sa for siden:

Lefseruller!
Smør Philadelphia ost på lefsa. Ha på spekeskinke eller røkelaks og salt, pepper og hakkete urter som passer til. Rull sammen, del opp i biter på ca 3 cm og legg på fat. Veldig enkelt og veldig godt.


#8

IzziCreo sa for siden:

Loffskive (lefse går sikkert også greit) med Snøfrisk, røket laks, tynn skive med pære og frisk kvernet pepper. Nydelig! Disse kan jo lages i passe fingermat-størrelse om servres med tannpriker :jupp:


#9

Eia sa for siden:

Ristet godt brød, delt i passe kanapélignende biter.

Pålegg:

  • serrano og manchego
  • røkelaks, avocado, litt olje og litt pepper
  • brie, valnøtt, honning og bringebær

#10

Bloppy sa for siden:

Bananer i biter dyppet i smeltet kokesjokolade og rullet i hakkede peanøtter.:nam:


#11

Fadese sa for siden:

Denne gir ganske mye, altså. Til 12-15 personer:

Ingredienser:

  • 2 pakker Philadelphia
  • 1 dl melk
  • saften av 1/2 sitron
  • 6 ss olivenolje
  • 200 gram skivet røkelaks
  • 3 ss hakket gressløk
  • 1 god ss hakket timian
  • 1/2 ts salt (forsiktig!)
  • 5 runder med pepperkverna

Ha osten over i en miksebolle med melk, sitron og olje.
Bland i mikser (med knivblad i bunnen) til jevn masse.
Grovhakk røkelaks og ha i ostekrem-massen.
Ha i gressløk og timian, og kjør ingrediensene i mikseren i 10 sek.
Ha på salt og pepper.
Legg kremen i små shot-glass. Topp med ekstra olivenolje.
Brekk grissini i to, og bruk den som skje.

Henter fra Øyvind Hjelles "Gourmet for begynnere".



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.