Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Finnes denne bilen?

#1

Katta sa for siden:

7-seter (6 holder, men det er sjelden et alternativ)
Bakerste seterad må ha skikkelige seter som kan ha plass til store unger og brukes i det daglige.
Helst skyvedører

?


#2

Matilda sa for siden:

Den har ikke skyvedører, men du får skikkelige seter og full takhøyde på 3. rad i Ford Galaxy. :elsker bilen min:


#3

Katta sa for siden:

Jeg kan ofre skyvedører dersom setene på 3. seterad er skikkelige.


#4

Odelia sa for siden:

VW Sharan, alt etter 2010 eller 2011 har skyvedører. Alle setene skal være fullverdige.


#5

Matilda sa for siden:

Det er de. Man sitter litt høyere med føttene og selene kommer liksom ned fra taket, men setene er gode å sitte i og kan justeres som dem på første og andre rad. Lette å legge ned og ta opp er de også.

Bilselgersvogeren min mente Galaxy er et bedre kjøp en Sharan. Skyvedører hadde vært noe, da, jeg kunne godt ha tenkt meg det.


#6

Katta sa for siden:

Sharan er jo det som ligger nærmest oss i og med at vi har Touran nå. Som er i ferd med å gå ut på dato. Og den neste bør være litt større.


#7

Odelia sa for siden:

Du vil ikke gå for en Caravelle da, Katta? :knegg: Mannen her har sverget på at vi aldri skal ha større enn en 7-seter, men da vi stuet vogn, reiseseng, madrass, 4 kofferter, flere bager med utetøy og 4 unger med dyner inn i bilen til vår 4. langtur i år glapp det faktisk ut av ham om vi ikke burde gå for en Caravelle i stedet :humre: Uansett er det jo en romslig bil (både Sharan og Galaxy som jo er nokså lik) når man får med seg alt pikkpakket til en baby + både babyen, 3 søsken og foreldrene i bilen. Dog er savnet etter skyvedør så stort at vi ganske bestemt går for enda en Sharan når vi skal fornye bilen nå. Ellers hadde Galaxyen vært veldig aktuell (syns motorene til VW bråker mye kontra Ford, men det kan jo tenkes at min erfaring er snever).


#8

Cuyahoga sa for siden:

Sharan oppfyller kriteriene. Skyvedører og skikkelige seter på tredje rad. Bagasjeplass nok til at seks stykker kan dra på tre ukers ferietur uten takboks.


#9

Odelia sa for siden:

Whaaaat? Hvordan gjør dere det? Her settes setene 2 - 2 (tar bort midterste setet på midterste rad fordi der kun er 2-punktssele (alternativt isofix så det brukes til bakovervendt sete når vi ikke har ferieløsningen i bilen) - 2, og så plasseres de tyngste tingene i bagasjerommet bak de bakerste setene, understellet til vogna i takboksen + reiseseng og semitunge ting (som ikke er for tunge å ha i takboks) og alt av myke ting inne i "cockpiten". Men vi hadde ikke greid oss uten takboks (med mindre vi hadde reist uten vogn og reiseseng).


#10

Katta sa for siden:

Er det bare topunktssele i midten bak???

Vi er i grunnen ferdige med å farte med vogn og reiseseng. Har takboks nå og vogna tar ca all bagasjeplass. :) Men neste år er vi vognfrie.


#11

Cuyahoga sa for siden:

Jeg driver ikke med vogn og reiseseng lenger. :knegg: / :puh:

Men vi har tatt ut det ene bakerste setet og plassert bagasje der i stedet, behørig fastspent med nett, så klart.


#12

Malama sa for siden:

Det finnes familier som er over vogn og reiseseng-alderen ja. Det er veldig greit

Vi er bare fire, så vi har egentlig goooood plass i vår smax, men vi måtte ha takboks. Pga hund som tar svært mye av baggasjeplassen.


#13

Cuyahoga sa for siden:

Det er fempunktseler på alle seter i vår 2013-modell. (Mener 2003-modellen også hadde det. :gruble: )


#14

Katta sa for siden:

Møller-mannen sa at det snart kommer ny utgave. Lurer på om det er riktig. :gruble: Vi skal ikke ha ny bil riktig ennå (vi har på et vis just kjøpt en og må spare litt før vi kjøper en til), men jeg planlegger ny til neste sommer tror jeg. Eller noe sånt.


#15

Odelia sa for siden:

Nei, i de nyere modellene er det 5-punktssele på alle (og isofix på alle om jeg ikke husker helt feil). Vår er 02-modell og har kun isofix på 2 av setene, og altså kun 2-punktssele i midten.

Ahh, følte du nesten nettopp fikk de to minste, men tiden går visst litt fortere enn meg på enkelte områder. Her er 3 som til stadighet skal tisse så derfor måtte vi lage fri passasje inne i kupéen. Heldigvis kan vi telle langt færre tissepauser på turene i år enn i fjor (siste langturen, for et par dager siden, var på over 400 km og vi hadde ingen ekstra tissepauser - hurra!).

Oi, så spennende! Vi får satse på den på vår neste oppgradering etter neste : knegg: Her sparer vi til ny, men det blir nok ikke nyere enn 2-3 år gammel, og den vi har nå varer neppe så lenge uten dyrere reperasjoner. Ble det sagt noe mer om hva som var nytt?


#16

Fløyel sa for siden:

Ja, det gjør den! Vi kjører en slik bil i disse dager, den har alt du ber om, eneste er at du må ha førerkort som gjør at du kan kjøre over 3.500 kg, da denne blir registrert som lastebil.. Men for en kjørekomfort!

Og det er bare å måke inn alt du vil ha med av ting, solstoler, parasoll, stor kjølebag, badeleker (ferdig oppblåst), barnevogner. Ingen problem med barneseter heller, de kan være så store de bare vil, ungene har hvert sitt sete, du kan få 3 seterader med flystoler! Eneste den har ikke skyvedører...

Jeg tror du får en ny for 1.500.000,- i Norge...


#17

kokosbolle sa for siden:

Vi vil ha med firehjulstrekk også, og kikker på Landrover Discovery. :jupp: Ikke skyvedører da.


#18

Daisy sa for siden:

Vi har også Touran, og leide Sharan sin litt biligere kopi, Seat Alhambra i ferien. Plassmessig var den helt super, og en god oppgradering fra Touran. Skyvedører er ELSK!

Hva med WV Multivan?


#19

Katta sa for siden:

Googler seat og Multivan. Jeg er åpen for alle forslag. Men jeg tror ikke vi vil ha caravelle selv om jeg definitivt ser den kan være praktisk.

Fløyel: :hehehe:


#20

Pasta sa for siden:

Jeg ser at noen knegger, men jeg elsket vår tidligere Caravelle. 4wd og tdi.
Det finnes ingen begrensninger for hva man kan ha med av bagasje. Plass for hele familien + venner.
Etter våte fjellturer kunne vil til og med stå under tak og "i hus" og bytte til tørre klær.
Fantastisk bil!


#21

Matilda sa for siden:

Så med andre ord har den samme fordeler som en Galaxy, bare at man må koste på førerkortet sitt, i tillegg til at bilen koster godt over tre ganger så mye... :knegg:

Jeg hadde spart penger og kjøpt Galaxy, eller valgt Sharan om skyvedørene betydde mye. (Akkurat det skulle jeg altså gjerne hatt sjøl...) Ny Sharan starter på 20 000 mer enn vi ga for vår Galaxy Ghia, som er den mest påkostede modellen, pluss enda noen tilvalg. Går ut fra at det gjenspeiles i bruktprisene også.


#22

Java sa for siden:

Sjekk Citroen C8, husker ikke om den har skyvedører, men de bakerste setene er ordentlige seter. På de aller fleste 7-setere er den bakereste rekken kun for mennesker med korte bein.


#23

Miss Norway sa for siden:

Du kan jo kjøpe Scully sin Sharan 4WD?


#24

Engasjert sa for siden:

Vi skal bytte ut vår Touran i løpet av de neste ukene, og jeg skulle gjerne hatt Sharan sine skyvedører. Vi hadde Sharan (2001-mod - skrekk!) før Touranen, og trodde ikke vi skulle gå opp i størrelse på bil igjen. Men plutselig er alle ungene så lange i beina at de bakerste setene er ubrukelige, og dermed er vi nå på utkikk igjen. Opprinnnelig var 4WD et krav, men nå tror jeg det blir en Galaxy. Størrelsen teller mest (og pris). Bil med 7 fullverdige seter har langt færre valg enn 5+2 seter.

Vi har også sett på VW Caddy Maxi, men etter å ha lest anmeldelser av den, har jeg ikke lyst på den lenger. Hvis kun størrelse og pris er på pluss, og alt annet på minus, er det ikke noen god familiebil, spør du meg!


#25

Kaija sa for siden:

Vi endte opp med denne, nettopp fordi bakerste seterad har skikkelige, gode seter, med plass til lange slampebein. I sommer var firebarnsfamilien vår på toukers ferie med kofferter, trille og pikkpakk, og klarte oss uten takboks. Det skal innrømmes at det ble bittelitt trangt for enkelte, men ikke trangere enna t alle hadde det bra. :)


#26

Odelia sa for siden:

Vi kikket også litt på den, men ble frarådet den (av en kompis) fordi det hadde vært mye kluss med den. Nå er han ikke bilmekaniker, men bruker å ha greie på det han uttaler seg om.

Jeg skulle gjerne hatt en så stor bil (når jeg ikke må parkere i trange gater vel å merke), men det har liksom vært siste skanse for min mann som fortsatt lever under inntrykk av at vi er en liten familie :knegg:

Jeg mener det var denne vi hadde som leiebil en gang (eller var det grand scenic), og da hadde jeg problemer med å bruke solskjermen som sjåfør fordi frontruten gikk så langt bak at jeg fikk solskjermen i bakhodet :humre:


#27

Katta sa for siden:

Citroën :skremt:, er det ikke de som står i annenhver sving og venter på Falken? :flau:

Hvordan er de største Peugotene, har de fullverdige seter bak?


#28

Java sa for siden:

Citroen er betydelig bedre enn sitt rykte. Vi var strålende fornøyd med vår C4.


#29

Daisy sa for siden:

Odelia; jeg har ikke hørt annet enn godord, har ihvertfall to venner med denne bilen, ene paret er på sin andre, da de ville ha større motorkraft til campingvogn. Begge har hatt den i over tre år.


#30

Daisy sa for siden:

Jeg kjørte en helt fantastisk bil i Usa i fjor, Dodge Journey tror jeg det er etter googling, den har alt du ønsker deg, og bare 20 000 dollar!! :knegg: Blir vel litt mer hvis man importerer den..


#31

kamp sa for siden:

806 hadde like seter og jeg mener ganske sikkert 807 også har det.


#32

Erica sa for siden:

Vi har hatt renault grand espace. Den har ikke skyvedører, ellers har den gooood plass og gode seter på alle rader. Og bagasjeromplass selv med 7 seter i.


#33

Daisy sa for siden:

Nei! Dodge Grand Caravan. :hjerter:


#34

Lille meg sa for siden:

Vi leide en Fiat Doblò i sommer, og syns det var en virkelig flott bil. Men med alle 7 setene slått opp er det ikke mye bagasjeplass ...


#35

IzziCreo sa for siden:

Peugeot 5008. Fullverdig og fullverdig. Vi valgte ihvertfall den av de bilene som var i samme klasse, en god del med tanke på bruken av 3. seterad. Enkelte vi testet kunne kun brukes av de under 150 cm. Jeg med mine 167 cm kan fint sitte i 3.seterad. Nydelig kjørekomfort. Full setebredde på alle tre setene i 2.seterad. Ikke spesielt med bagasjeplass om alle setene brukes, men kan man nøye seg med 6 seter, så får man plutselig greit med plass.

Men jeg vil tro at Galaxy er mer up your alley når dere skal bruke 3. seterad fast. Den er jo hakket større igjen enn 5008, Ford S-Max, Citroen Grand C4 Picasso, Toyota Verso, VW Safira, Renault Grand Scenic o.l. Dere er 4 barn, ikke sant? Da hadde ihvertfall jeg gått for en str større, selv om jeg elsker vår 5008.

Citroen er bedre enn sitt (gamle) rykte, ja. Så det hadde jeg ikke tenkt på om jeg var dere.


#36

carmenzita sa for siden:

Vi har nettopp kjøpt oss en Renault Grand Espace, den har 7 fullverdige seter med isofix i alle stolene bak. Vår er en 2003 mod,men de som selger Renault her i byen sa det kommer ny modell til neste år.

Den har ikke skyvedører da.


#37

Katta sa for siden:

Renault grand espace ja, den har altså 7 fullverdige seter? Kan de klappes ned?


#38

carmenzita sa for siden:

Ryggen kan legges ned,eller så kan du ta ut hele stolen.


#39

Siritk sa for siden:

Tesla Model X. :hyper:


#40

mrc sa for siden:

Vel. Peugeot og Citroën er stort sett det samme - konsernet bak heter PSA. C8 som nevnes her er samme bilen som 807. Citroën og Peugeot-modellene i dag er stort sett basert på samme grunnplattform, samme elsyste,. samme motorene osv - omtrent slik som f.eks. Audi/VW/Skoda.

Er noen år siden nå disse modellene forsvant fra det norske markedet. I likhet med forrige generasjon Sharan og Galaxy er den biler kjent for å ha en haug problemer. Forrige generasjon Sharan og Galaxy var et samarbeidsprosjekt der man hadde noen små kosmetiske endringer avhengig om det skulle være solgt som Ford eller VW. Bilene var satt sammen av produkter fra begge produsentene og i tillegg vel produsert på en eldre Seat-fabrikk i Spania (Seat hadde en versjon også av bilen, kalt Alhambra)


#41

Katta sa for siden:

Men er sharan og galaxy nå to helt unike biler? Jeg synes det ser ut som om galaxy er noe billigere. Jeg liker VW-biler, men jeg kan kjøre fordi også hvis jeg sparer penger på det.


#42

mrc sa for siden:

I dag er de det. For de gamle utgavene ser man ganske tydelig at det kun er front som skiller dem designmessig:

Dagens generasjon av Ford Galaxy kom på markedet i 2007. Dagens generasjon av Sharan kom i 2010. Og er også samme bilen som siste generasjon Seat Alhambra, men denne selges ikke i Norge.


#43

Katta sa for siden:

:gruble: Mao har muligens sharanen nyere teknologi enn galaxy.


#44

Dragen sa for siden:

Mulitivan har en helt annen komfort enn Caravelle.

Langt lavere støynivå inni bilen. Dessuten mulighet for å ha seter som står baklengs, slik at man kan ha barna bakovervendt lenge. I tillegg mulighet for så lang avstand mellom setene at barna ikke kan nå hverandre.


#45

Milfrid sa for siden:

En Toyota Sienna. Den har syv seter, skyvedør og et gedigent bagasjerom. Men jeg vet ikke om den er løselig med norske avgifter. Kjørte en sånn en i tre år i USA, og den er ufattelig praktisk. Man kan gå inne i den og den svinger på en femøring. Men jeg har bare sett en av dem på finn noen gang, noensinne. Og da til rett under millionen.


#46

Milfrid sa for siden:

Hm. Ingen sjekket førerkortet mitt i USA i påsken da jeg leide et slikt monster. Jeg tror ikke jeg hadde trivdes med noe sånn i Norge - hvordan finner man p-plass?? Eller rettere sagt, hvordan kommer man ut når kantar parkert - kryper ut bagasjerommet? :knegg:

Kjæresten hadde en Galaxy. Den har jo plass til syv, men da var et ikke mye baggasjeplass igjen når de to siste setene var i bruk. Men jeg er nok bare bortskjemt etter å ha kjørt Sienna...


#47

Acsa sa for siden:

Problemet med Toyota Sienna er reklamen. "Mommy like"!?! WTF?


#48

mrc sa for siden:

Er vel ikke de samme reglene i USA i henhold til vekt og førerkortklasser. Tok man lappen i 1995 eller tidligere (husker ikke helt tidspunktet nøyaktig), og har passet på å holde førerkortet oppdatert, vil man også i Norge ha muligheten til å kjøre med opptil 7500 kg.


#49

Milfrid sa for siden:

Jeg aner ikke. Og oppdaterte ikke førerkortet den gang da det var en god ide.



#51

Milfrid sa for siden:

Og "Mommy Carpool experience". :gal: Men det er imaget til bilen i USA - konebil. Hakket støttre ennå et som kalles konebil i Norge. :knegg:


#52

Fløyel sa for siden:

I USA trenger du bare vanlig førerkort, men i Norge blir de registrert som lastebiler pga avgiftene (du får kjøpt personbil-varianter også til en annen pris). Jeg kan heller ikke se for meg hvor man skal kunne parkere på ett kjøpesenter med ett slikt monster. :knegg: Men jeg svarte på spørsmålet til Katta - en slik bil finnes.


#53

Sir Limpalot sa for siden:

Enellerannen gang i 1992, jeg rakk det nemlig akkurat ikke og fikk altså bare opp til 3500kg.


#54

Snippa sa for siden:

Eneste vi fant som tilfredsstilte kravet om fullverdig 3. seterad av de vanlige 7-seterme, er mazda 6. Vi prøvesatt ALT av biler, og gikk ut og inn av alle rader. I mazdaen kan min mann (192 cm, 108 kg) sitte på bakerste rad. Bilen har skyvedører.
Det eneste minuset er bagasjeplassen. Veldig liten plass hvis du har alle seter oppe.


#55

Katta sa for siden:

Mazda 6? google


#56

Neket sa for siden:

Mazda 5 vil jeg tro. Sekseren er stasjonsvogn.


#57

mrc sa for siden:

Mazda 5 blir blant de minste "5+2" flerbruksbilene, og vel av dem med det smaleste baksetet. I likhet med Touran, Zafira etc. Den bakre seteraden er "for nødbruk", og ikke mer vanlig bruk slik som på f.eks. Galaxy, Sharan.


#58

IzziCreo sa for siden:

Ja, Mazda 5 utgikk for oss, siden det ikke er full setebredde på alle tre setene i 2. seterad. For vår del var det utrolig viktig, da vi har tre barn og det er de setene som brukes i det daglige.


#59

Hannah sa for siden:

Vi gikk for Ford Galaxy da vi trengte 6 seter. Vurderte Sharan også, men gikk bort fra den siden 3. seterad ikke kan skyves på, og den er dyrere enn Galaxy.

Vi har fått plass til 4 store kofferter bak i bagasjerommet når alle setene var i bruk. Med takboks får vi med oss absolutt alt vi trenger på ferieturer inkl vogn og reiseseng. Jeg er ikke kjent for å pakke lett.


#60

Hannah sa for siden:

Min mann er forresten stor, 192 høy, og han sitter greit i de bakerste setene. Han er lang i ryggen, og har tidvis problemer med at nakkestøttene blir for korte, men her er de høye nok.


#61

Engasjert sa for siden:

Vi er i ferd med å kjøpe en 4 år gammel Ford Galaxy nå :jupp: Gleder meg veldig til større bil (enn Touran)!

Jeg kan forøvrig ikke skjønne at din 192 cm høye mann kan sitte behagelig bak, Gimmer, for jeg på 162 syntes det var bare akkurat greit nok.


#62

Katta sa for siden:

Jeg må bare spørre: ALLE setene, inkludert begge de to bakerste? Hvordan i alle huleste får du plass til 4 kofferter bak der?


#63

Matilda sa for siden:

Det lurte jeg på og, melder går kanskje om man trekker både rad to og tre så langt fram som mulig? Har ikke prøvd det i vår.

Vi skal nok ha en takboks etter hvert, til når vi skal på ferie og kanskje trenger flere enn fem seter.


#64

Odelia sa for siden:

I vår Sharan får vi plass til 1 diger koffert + 3 små og litt dill når begge de bakerste setene er oppe, men vi hadde nok ikke greid å få plass til 4 store. Stuetips tas imot med takk! :)


#65

Hannah sa for siden:

Vi trakk rad to og tre fram noe ja, så det var ikke kjempegod beinplass til alle da, men det gikk helt fint. Eldste hos oss er passert 170 cm nå, og kan regnes som voksen i størrelsen. Mannen hadde neppe sittet behagelig bak på den turen altså.


#66

Hannah sa for siden:

Han sa nå så, at han satt greit der. Jeg har jo bare hans ord på det da. Kan være han bare sa det fordi han hadde lyst på denne bilen. :knegg: (Jeg tror ikke det altså. Han pleier være kresen på bilseter. )


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.