Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forskjell på Patapum og Ergo?

#1

Left sa for siden:

Vi har Patapum, og synes den er ok - men er Ergo enda bedre?
Etter prisen skulle man kanskje tro det, eller?


#2

Blondie06 sa for siden:

Vi hadde ergo først men har nå patapum.Synes den er bedre faktisk.Snuppa sitter bedre,mannen syns den er bedre å bære med og jeg synes den er finere;)


#3

jolie sa for siden:

Vi hadde Patapum, men den passet ikke meg. Maia havna mellom meg og magebeltet når jeg skulle bære på ryggen. Har nok med min kroppsform å gjøre. Har kun prøvd Ergo, men ønsker meg veldig. Den er litt mer formsydd der barnerumpa skal være enn Patapumen, og for oss var det perfekt.

Patapumen ble kjøpt for pappabæring, men han likte den ikke i det hele tatt og foretrakk heller MT.


#4

Bergensis sa for siden:

Me har begge (ein lånt og ein kjøpt).

Me har Patapum baby, og Gryntaren på 3mnd. sitter betre i denne enn i Ergoen. Eg synes også at Patapumen har betre bærekomfort. Det er feks. vanskelig å få igjen bryststroppen når du bærer barnet på magen. Ergoen har breidare panel enn Patapum Baby. Ikkje sikker på korleis den er i forhold til Patapum Todler.

Gryntaren er litt liten til begge selane, men med sovehetta sitter han fint og stødig og han er rimelig sterk i rygg og nakke.

Mulig Ergoen kjem meir til sin rett seinare. Da kan me jo bære Gryntaren på ryggen også, og da vil ikkje bryststroppen bli problematisk. No foretrekker eg Patapum.


#5

My sa for siden:

Nøyaktig motsatt her :knegg:

Som jolie opplever jeg også at magebeltet blir stående litt ut fra ryggen bak, slik at jenta synker ned der. Ergoens magebelte er delt av med sømmer og følger ryggen mye bedre. Ergoen er litt bredere og sitter bedre rundt rompa til ungen, og stoffet er kraftigere og stødigere. På patapumen irriterer jeg meg over at reima som spennes over brystet mitt hele tiden glir ned når jeg ikke har den på, og at jeg hver gang må lete den opp nederst, trekke den opp og plassere den der den skal være, mens den på ergoen kan strammes rundt skulderreimene slik at den sitter på samme sted hele tiden. Synes dessuten det er praktisk med lomma på ergoen, og at systemet med sovehetta er uendelig mye bedre. Tungvint strammesystem på snorene på patapumen. Jeg har sekken som hører til, som festes bakpå, den er genial på tur. Så her er ergoen en soleklar vinner, og skulle jeg bare hatt en hadde den helt klart vært verdt de ekstra kronene. Jeg har begge deler, fordi jeg kjøpte patapum for å ha en i reserve (måtte vaske ergoen en del sist sommer fordi jeg svetta så mye i den), men patapumen brukes nesten ikke lengre.

(Å feste bryststroppen bak med ergo er forresten ikke noe problem hvis man fester den mens man har skulderreimene slakke, og strammer dem etterpå ;) )


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.