Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Liten bil med plass til 3 barn?

#1

Trixie sa for siden:

Vi, eller jeg, skal bytte bil.
Har en passat som skal byttes i en mindre bil. 3 barn, ett uten sete, ett med pute og ett med beltestol.
Prøvde en helt ny golf nå, og det blir litt trangt, men det går egentlig, sjelden vi er alle 5 på tur i hverdagen.
Er det noen andre småbiler det er plass til 3 barn i baksetet i?


#2

Sissel sa for siden:

Tror Golf er blandt de største småbilene. Fordelen med Golf er at det også er god bagasjeplass. Jeg hadde gått for det.


#3

Simone sa for siden:

Eg får fint plass til tre i min Nissan Leaf! Men det er kanskje ikkje EL-bil du er ute etter.
Toyota Auris har også grei plass i baksetet til tre barn, og den kan du få som hybrid. Eg hadde eigentlig tenkt å kjøpe den, men ombestemte meg i siste liten og kjøpte ein Leaf i staden for. Men dersom eg ikkje hadde hatt muligheit til å velge el-bil hadde det blitt Toyota Auris Hybrid.


#4

mrc sa for siden:

Touran blir jo på sett og vis en mindre bil en Passat - svært god plassutnyttelse. I tillegg har man jo nye Golf Sportsvan, som blir en mellomting av Golf og Touran. Vet ikke helt baksetebredden her, men mottakelsen fra motorpressen har vært særdeles god i hvert fall, f.eks: www.dagbladet.no/2014/05/28/tema/bil/motor/aller/dinside/33506040/

Golf vil jeg i utgangspunktet heller ikke si er en småbil, men en kompaktklassebil. Polo blir med VW sitt småbilalternativ. I kompaktklassen ellers da vil man finne f.eks. Ford Focus, Mazda 3, Volvo V40, Astra, 308 o.l. V40 kan jo kanskje være verdt å se på, men blir jo liggende en del over Golf i pris.

Bagasjeromsmessig blir jo ellers Golf stasjonsvogn og Octavia stasjonsvogn mer på linje med Passat, men blir ellers en litt mindre og mer kompakt bil - regnes som større biler i kompaktklassen.

I tillegg har man jo "små-SUV-ene" som egentlig blir kompaktklassebiler. Her har man jo modeller uten firehjulstrekk som har omtrent samme pris som kompaktklassebilene. Med man får gjerne en litt mindre bil enn de største kompakklassebilene. Mitsubishi ASX er her et eksempel. SUV-ene med tohjulstrekk har gjerne ikke gjort det så bra på bruktmarkedet - et potensielt problem når man skal selge, men samtidig noe som kan være en fordel hvis man skal kjøpe en nyere brukt bil og ha regner med å ha den ganske lenge.


#5

Trixie sa for siden:

Vi har vurdert Leaf, men er usikker. Vært veldig misfornøyd med vår lokale Nissan forhandler dessverre.

Sissel: prøver 2014 modellen av Golf (ikke stasjonsvogn altså) og synes den har lite bagasjeplass, men når det er sagt, alt er jo lite i forhold til passsaten, men vi har heller ikke det behovet lenger. Vi fyller opp bilen få ganger i året, nå har vi 2 stasjonsvogner noe som er helt unødvendig.
Er glad i tyske biler da. Noen som vet plassen for 3 barn i a3 sportsback eller a4?


#6

Dixie Diner sa for siden:

Liten og liten, men vi kjøpte ny bil i februar da vi ville (måtte) ha god plass til tre barn. Vi landet på en 2013 Toyota Prius+ med syv seter. Altså, de to bakerste setene ligger som regel flatt slik at bagasjerommet er større, men det er deilig å ha de to ekstra setene om vi feks. skal ha med oss ekstra barn, min mor på handletur osv. Er så kjipt å alltid ha full bil og aldri plass til flere. Er liksom alltid noen som skal eller vil bli med oss.
Dessuten er den hybrid og svitsjer over på kun strøm ved lave fartsgrenser og på tomgang,og den er helt stillegående. Automatgir. :hjerter:
Elsker også at mobilen kan kobles opp mot musikkanlegget så man kan spille av Spotify-listene sine i bilen (og snakke i telefonen ved å bare snakke rett ut i "rommet"). Men det er kanskje standard på alle nye biler nå.
Den er faktisk ikke veldig stor, men virker ganske stor inni. Kanongod plass! Men jeg er vant med min lille 3-dørs konebil så jeg sliter litt med rygging og parkering på denne, men det er jo bare en vanesak.


#7

mrc sa for siden:

A3 blir jo nok så identisk med Golf på dette området. Men for tidligere generasjon, var det tildels bedre plass i baksetet på A3 enn A4 på sett og vis! Litt av problemet her har vært utformingen lengre opp - på setebredde er det cirka det samme, men i hodehøyde ble det smalere. Vi klarte med skoskje og litt makt å få to beltestoler og en bakovervendt stol inn i A3. Det gikk ikke i en A4 - dørene gikk ikke igjen pga. den var smalere lengre opp, så toppen av stolen var på utsiden av bilen hvis man så den rett forfra.

A4 er egentlig en veldig liten bil i praksis sånn sett...

Sjekk også nye BMW 2-serie Tourer. Er vel bare noen uker siden denne ble tilgjengelig. Ganske så forskjellig i forhold til hva BMW har levert tidligere. Forhjulstrekk i stedet for bakhjulstrekk også, hvilken kan ha sine fordeler også i praksis selv om en del innbarka BMW-fans river seg i håret over at BMW har kommet med en bil med forhjulstrekk...


#8

Blondie sa for siden:

Jeg er storfornøyd med min Peugeot 307, den rommer tre barn og bagasje hvis den må. Siden vi har en større 7-seter er det mest bykjøring min blir brukt til og da er smidigheten genial. Jeg ønsker meg e-Golf etterhvert.


#9

LilleLeo sa for siden:

Samme her (før feil etter feil etter feil oppsto). Jeg ønsker meg veldig en e-Golf jeg også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.