Broren min fyller år, og vi skal arrangere en liten feiring sammen med hans datter på 6. Jeg har bakt langpannesjokoladekake (den ble tatt ut fra ovnen i dette sekund!) og tenkte å dekorere den som en fotballbane med 22 seigmenn som spillere. I utgangspunktet har jeg planer om å bruke vanlig sjokoladeglasur, og så skal jeg tegne inn fotballbanens krittstreker på en eller annen måte.
Går det an å smelte hvit sjokolade og bruke til dette, tro? Det vil vel kanskje sitte bedre enn vanlig hvit glasur (med eggehvite)? Må jeg ha en egen sprøyte, eller finnes det noen triks? Jeg kjenner bare til "klippe hjørnet av en frysepose"-trikset.
Og for oss som ikke liker kokos går det helt fint å farge smeltet hvit sjokolade grønn, for så å rive den på et rivjern når den har stivnet igjen. Det blir finfint gress. :nikker:
Jeg har laget gulrotkake hvor jeg farget glasuren (laget av Philadelphiaost og melis, i hovedsak) grønn og bare brukte av ufarget hvit glasur (plastposetrikset ja) til streker.
Det var også lurt, SmarteSmelt! Jeg elsker gulrotkake.
Fotballbanen ble laget litt i hui og hast, så den ble ikke så veldig imponerende. Jeg har en del å gå på før den er perfeksjonert, men jeg tror jeg vil få mye moro med kaker i åra som kommer. :knegg: Blant annet erfarte jeg at den smelta hvite sjokoladen ble veldig tykk og uhåndterlig med det samme jeg begynte å ha i konditorfarge. Derfor ble gresset litt mintgrønt. :o Ved en senere anledning får jeg prøve å ha sjokoladen enda litt varmere, samt å ha litt gul konditorfarge i. Seigmennene ble liggende i denne omgang - det går det også an å gjøre bedre seinere. Videre hadde posen med glasur for stort hull.
Likte tipset med grønn sjokolade som gress, det var smart. Et tips for å få seigmennene til å stå er å bruke tannpirkere, som man spidder seigmennene med og stikker ned i kaka.
Denne er laget med en langpannekake som basis. "Vannet" er blåbærgele, med seigmenn som svømmer i, og kremen er en utrolig god sjokoladekrem med bla smør og kokesjokolade.
Kjempefin kake. Det er ikke så lett å få til sånne fine kaker som man ser i blader/bøker osv. og det viktigste er igrunnen at du prøver for de fleste barn er strålende fornøyd uansett... :ja:
Jeg liker oppskriftene på Cacas sine sider og som oftest blir resultatet veldig bra.
Hvis man skal ha langt gress (altså ikke gressbane), så fungerer det kjempefint å farge marsipan grønn og klemme den gjennom en (godt rengjort ;)) hvitløkspresse. Kanskje tykk glasur kan klemmes gjennom en slik en også.