Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kremkake eller sjokoladekake uten melk

#1

shute sa for siden:

Minste tåler ikke melk (melkeprotein) enn så lenge, og fyller ett om en straks. Jeg er ikke spesielt rutinert på allergimat, og vil gjerne ha tips til hvordan jeg lager en god, klassisk bløtkake eller en mild sjokoladekake med glasur uten melkeprodukter.

Gjerne sånn på detaljnivå, altså hva disse merkene med soyarishavrehvadetnåermelk heter og sånn. Om det finnes ferdig kakemiks som kan fungere er jeg helt for det.

:takkerogbukker:


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har drøssevis av melkefrie (og eggefrie) kaker på bloggen min. :)
Her er bløtkaken jeg baker 1-2 ganger i året, og denne sjokoladekaken er min faste kake til barneselskaper og sånt, den er kjempeenkel å lage og såå god! Du trenger ikke å "soake" den altså, den er god uansett.


#3

Hot Lips sa for siden:

Denne er er god og barnevennlig. Jeg bruker Blå Soft margarin og eplejuice.
www.allergikokken.no/oppskrifter/kaker/sjokoladekake2//

Ellers funker det veldig bra å lage pavlova: Kjøp eller lag en marensbunn (kan til og med kjøpes ferdig), og less på med "vaniljeis" (Tofuline) og masse bær. Skikkelig festkake på null komma niks.


#4

shute sa for siden:

Takk skal dere ha!

Pavlova er nok litt for avansert for en "spise selv"-ettåring, hun søler bra som det er. Men skal prøve både sjokoladekake og bløtkake om jeg finner sånn kremting. Er det melk i vanlige sukkerbrød forresten som de har på butikken, forresten? Jeg gidder ikke lage mer selv enn jeg må. :nemlig:


#5

Hot Lips sa for siden:

Hildekaken som du finner i frysedisken er akseptert som et fullgodt alternativ til vanlig langpannesjokolade av mine små. Sleng på noen seigmenn til fest;) Dyr, men verdt hver krone når man ikke gidder å bake.


#6

ingling sa for siden:

Jeg kjører som regel Toro langpannekake i barnebursdag. I stedet for vanlig glasur pleier jeg å bruke sjokoladesmørkrem laget på Blå soft. Har også laget bringebærkrem inni med Vispi havrekrem fra Go green, finnes bl.a. på Rema. Funker som bare det og er ultrakjapt og lett. Særlig hvis en ikke roter seg bort i tøysete pyntegreier sånn som jeg av og til gjør. :humre:


#7

shute sa for siden:

Blå soft, melis og kakao? :detaljnivå:


#8

ingling sa for siden:

En sånn krem, sånn ca. Med blå soft, kakao eller smeltet melkefri sjokolade (men kakao går finfint) og melis, ja. Og litt vann og vaniljeekstrakt eller vaniljesukker. Men vanlig sjokoladeglasur funker jo bra det og.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.