Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan lykkes med hortensia?

#1

Carpe Diem sa for siden:

Har endel store hage Hortensia i krukker. Tenkte å plante dem ut i et bed, og håper på blomstring neste år. Har en busk som forrige eier har plantet. Den har kun fått en EN blomst dette året... Noen som har tips som gjør underverket? :blomster:


#2

Ru sa for siden:

Ikke plukk av gamle blomster, la den få fred og voila! (Den blomstrer på fjorårets grener, så ikke ta vekk gamle kvister/greiner selv om de ser død ut og knekker tvers av om du tar i dem.)
Jeg har flere store i hagen, jeg gjør ingenting med dem. :filer:


#3

Pepper Lemon sa for siden:

De bør også plasseres slik at de ikke får for mye sol. Det tåler de ikke. Og huske å ha sur jord hvis de skal være blå!


#4

Carpe Diem sa for siden:

Takk for gode råd! Da vet jeg hvorfor ikke den gamle busken blomstret. De tidligere eierne hadde klippet den helt ned.

Da har jeg et perfekt bed jeg kan plante dem i, kun kveldssol :jupp:

Hvis de i utgangspunktet er hvite, da vil de forbli hvite uansett jord?
Hva gjør man hvis man har lilla, og vil las dem forbli lilla (og ikke bli blå...) :hmm:


#5

Malama sa for siden:

Dette gjelder slike helt vanlige som man får i en potte som er litt for stor til å ha inne så man antar den er til å sette på trappa/verandaen, ja?

Jeg kan plante den ute?

Potte er hakket tryggere med tanke på hjorten som varndrer omkring, de går ikke SÅÅÅ tett på huset, men der overlever de ikke vinteren er min erfaring. Vi fikk en ny i gave i år, det er jo kjekt siden de fra i fjor ikke overlevde (ja, jeg tok pottene inn altså, men det ble så som så med vann. Og myyyyyye lus :( )


#6

Polyanna sa for siden:

Åh, jeg klippet mine helt ned, jeg! De så helt visne ut. :blond:

Ikke rart de har vært pjuske. :knegg:


#7

frukt sa for siden:

:værsågod:Slik lykkes du med Hagehortensia

Gjør ikke så mye med mine annet enn å vanne når det ikke har regnet på en stund. Men nå har vi jo knapt nok vinter her så det gjør jo ting enklere.


#8

Ru sa for siden:

De tørker helt inn på høsten, før de plutselig vekkes til live igjen utpå våren. Eller i januar slik den jeg hadde i potte gjorde.

For øvrig en gladsak: Kjøpte billig hortensia på Ikea (jupp!), ikke type hage. Hadde den i potte på trappen, og så døde den etterhvert. Gadd ikke tømme potten, så den satt jeg i en krok ute. I januar (mild vinter vestpå), var det pinadø små grønne spirer. Og det altså på en plante jeg egentlig drepte med vannmangel.

Ad farge: De forandrer farge basert på jordens surhetsgrad. Her er det surt, så jeg har bare blå ...


#9

Teofelia sa for siden:

:dulte: :flau:

#10

GinaK sa for siden:

Jeg synes Hortensia er vanskelig. :o
For flere år siden plantet jeg en i hagen og klippet den ned på høsten, som jo var helt feil. Den kommer hvert år, kun med masse grønne blader. Fin nok.

Rundt 17-mai kjøpte jeg en rimelig Hortensia på Rema1000. Mest på trass for å prøve på nytt siden den kun kostet 79,- Plantet den i en stor krukke. Det stod på plasten rundt at det var hagehortensia.
Den har stått i strålende sol fra tidlig morgen til solen runder hushjørnet ved 16-tiden og har stått i fin blomstring til begynnelsen av juli. Da burde jeg ha kastet den men lot den stå før vi dro på ferie. Klippet av de vissne blomstene ned til neste ledd. Litt sånn som man gjør med Orkide.

Og nå har det kommet opp en ny blomst + mange nye grønne skudd. :)
Usikker om det blir blomst av de da men gøy at den fortsatt lever. :jupp:
Skal ta bilde av den i morgen.


#11

Polyanna sa for siden:

Hva betyr egentlig "klippe til siste ledd"? Teskje, takk? :blond:

("Som orkideer" hjelper ikke. :knegg: )


#12

GinaK sa for siden:

Altså, jeg klippet stilken av rett før første leddet/øyet kalles det kanskje på orkideer....?? der bladverket kommer opp på stilken,Kan ta bilde av min i morgen så ser du hva jeg mener. :jupp:


#13

Polyanna sa for siden:

Nedenfor første "klump" altså? Første fra hvilken retning, er det vel jeg spør om. :p


#14

Miss Norway sa for siden:

Fra toppen, dvs motsatt av roten.


#15

GinaK sa for siden:

Her er min Hortensia etter avblomstring med en ny blomst nå og nye skudd. Jeg klippet av de vissne blomstene ned på stilkene til der hvor skuddet har kommet frem så får vi se hvordan det går fremover og om det kommer opp noen flere blomster. :)
Mulig det bare blir blader av dette....
Litt morsomt at den fortsatt lever. :)


#16

Carpe Diem sa for siden:

Plantasjen har flotte Hagehortensia til kun 99,- nå. Kjøpte to nye til krukkene, og planter de gamle ut i bedet. Krysser fingrene for masse blomster på dem neste sommer :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.