Forum for diskusjoner av nyheter og artikler. Husk å lenke til aktuell artikkel i første innlegg, så meddebattantene får mulighet til å sette seg inn i temaet.
I dag kan VG melde at naboer raser mot Øyafestivalen, mener de har fått dårlig info og det blir helt forferdelig de dagene festivalen pågår.
Selv om jeg selvsagt forstår at det kan være belastende å ha en festival 10 meter fra vinduene sine i fire dager hvert år, så må jeg fnise litt av denne kommentaren:
Hva tenker dere, er det slikt man må finne seg i når man bor i en by, eller burde man slippe bråkete aktiviteter?
Jeg bodde rett ved Valle Hovin i flere år, og syntes definitivt arenakonsertene var noe jeg måtte finne meg i. (Akkurat som jeg synes folk på Tjuvholmen må finne seg i at badeanlegget blir brukt etter kl. 20.)
Hotellopphold er å trekke det langt, men jeg synes fint Øyafestivalen kunne tilbudt endagsbilletter, evt. half off, for de i den nærmeste sirkelen. Det er ikke kult å høre på stålhamring og brølende scenebyggere i halvannen uke. Det er ikke direkte slik at de har kapasitetsproblemer i den nye lekegården sin.
(EGENTLIG synes jeg jo at man må regne med slikt når man bor i by, og at Tøyen definitivt bør omfavne at Øyafestivalen flytter inn, men jeg synes også Øyafestivalen som knutepunktfestival bør sette en høy standard for å skape gode naboforhold.)
Jeg hadde mest sannsynlig ikke brydd meg, det er snakk om noen få dager og man vet om det. Om det hadde plaget meg mye hadde jeg lagt det opp slik at jeg kunne reist vekk noen dager.
Så vidt jeg vet tilbyr Roskilde gratis inngang for beboere i byen siste dagen, faktisk.
Det minner meg om en annen sak fra Drammen. De har jo bygget ut mange nye leiligheter i sentrum de siste årene, og i dem er det svært mange eldre som har flyttet inn etter å ha solgt større eneboliger. Og da kom det en enorm klagestorm mot utestedene i byen, og bl.a. Picasso måtte slutte med en liten årlig hiphop-greie de hadde hatt i bakgården. Da var det også mange som mente at om man flyttet til et boligstrøk måtte man ta det som var der på kjøpet.
Jeg syns jo også at folk må finne seg i Øya, men ser at det er veldig nærme bolighus i Tøyenparken.
Jeg hadde blitt fullstendig gal og kanskje engasjert meg i lokalpolitikk i håp om å få den vekk. Dundremusikk når man ikke egentlig hører på det er ganske slitsomt. Kanskje må man finne seg i sånt i by, men her har vel festivalen flyttet dit de bor og ikke motsatt? Jeg tenker at festivalen gjør lurt i å tilby gratisbilletter eller kraftig rabatterte billetter til de i den verste støysonen for å snu det til noe positivt.
Andre festivaler jeg kjenner ( :filer: ) sørger for å gå naborunde og sende ut CD-er med musikken og tilby gratisbilletter når de starter opp i nærheten av boliger.
Jeg syns det er slik man må leve med når man bosetter seg på Tøyen eller lignende sentrale boligstrøk. Og særlig når det gjelder ting som varer kun fire dager. (Prøv å bo like ved en nattklubb i noen år, til sammenligning.)
Men jeg syns også godt at Øya kunne delt ut noen billetter til de nærmeste beboerne. Det hadde vært smart av dem, både for å bygge opp et godt forhold til naboene og for å unngå oppslag som det i VG.
Litt usikker på om det oppslaget kommer på pluss- eller minussiden for Øya, dog. Jeg heller nok til å tenke at det er mer god enn dårlig pressedekning, egentlig. Men gratisbilletter hadde nå vært på sin plass uansett. Dog ikke hotellopphold. :hehehe: (Og hvorfor måtte damen ta fri uten lønn for å ta med ungene på hytta i riggeperioden? Jeg mener, anleggsarbeid er vel ikke akkurat uhørt i sentrum av en stor by uansett?)
Det har du helt rett i, men det er jo alltid en fare for at parker kan brukes til slikt. Og det har vært kjent i hvertfall halvannet år at de skulle flytte dit, så man har hatt ganske god tid til å legge alternative planer.
Men er helt enig i at Øya bør være i forkant og skape gode nabolagsrelasjoner. :nikker:
Jeg synes det er forskjell på å bosette seg frivillig i nærheten av en kjent konsertarena og at en festival "flytter" til et boligstrøk. Disse folkene har jo ikke hatt mulighet til å velge bort å bo rett ved der festivalen arrangeres. Da synes jeg Øya-festivalen bør gjøre hva de kan for å etablere et godt naboskap og kanskje strekke seg lengre enn det som er vanlig.
Phø, festivalbråk?! De kunne forsøkt å bo 50 meter fra en vgs, HELE perioden russetiden pågår. Gi meg fire dager med bråk, som faktisk avtar kraftig kl 23.00, anyday i bytte! :knegg:
Det er mange som har sagt at det ikke egentlig er festivaldagene som er problemet, men opp- og nedrigg. (Det vil si, nå har de jo ikke engang hørt og sett hvordan nedriggen tar seg ut ennå, stakkars.)
Ja, man har valgt å bo i en by, hvor det er bråkete og støyete og man ikke kan forvente samme ro som hvis man bor i en enebolig med stor tomt ute på bygda. Men jeg tror at Øyafestivalen hadde gjort lurt i å tenke litt mer på kompenasjon og ikke bare satse massivt på informasjon i forkant av arrangementet. For hvis man leser hva beboerne faktisk klager på så er det ikke så mye festivalen i seg selv, men at byggearbeidene foregår fra tidlig om morgenen til sent på kvelden i ganske lang tid i forkant. Og da kunne litt smøring med en gratis inngangsbillett hjulpet litt for noen.
Det kommer kanskje an på når på døgnet de rigger? Jeg vet ikke. Og så er det alltid noen som blir livredde og føler seg tråkka på uansett.
Men jeg skal innrømme at jeg ikke tenker på enhver park som en mulig konsertscene flere dager til ende i grunnen. Men det er kanskje sånn?
Varer festivalen i 4 dager eller halvannen uke? Det er jo også en ikke helt ubetydelig forskjell synes jeg. Og hvor sent det holder på. Får man sove om natta mens det pågår eller ikke?
Første opprigg dag scene var 31. juli, siste nedriggsdag scene er 13. august. Det er da kun scene, det er et par dager arenaarbeid både i forkant og etterkant. Så det er et langt strekk, altså.
Hvis de rigger om natten, så kan jeg jo skjønne klagene, men de gjør vel ikke det? Det står i VG at alle konsertene skal være ferdige til kl. 23, også er det vel minst en time med støy mens folk forlater området. Ikke så ille, synes jeg, selv om jeg selvsagt hadde vært aldeles i harnisk hvis jeg hadde hatt en baby som skulle sove da. ;)
Det er vel fordi de ikke har opplevd selve festivalen ennå, men bare opprigg. Jeg regner med at Øya må forholde seg til vanlige regler for byggestøy, og i Oslo hender det jo svært ofte at det skjer byggearbeider i gatene midt på natten flere dager på rad, og da får man slett ikke vite om det halvannet år i forveien.
Festivalen varer fra onsdag til lørdag, og siste band går av kl 23. Første går på i 14-tiden, også er det sikkert litt soundcheck før det.
Da starter visstnok i sekstiden på morgenen og holder det gående ganske sent. Hadde jeg vært Tøyenbeboer og hatt ferie er det mulig jeg ville vært litt grinete av å bli forstyrret i så lange tidsstrekk.
Jeg skjønner jo at en festival har en litt annen status mhp bråk enn veiarbeid som oppleves som langt mer nødvendig. Så rigging midt på natten i et boligområde skjønner jeg veldig godt at folk blir sure på.
Det er curfew kl. 23, men jeg har skjønt at det flere dager har blitt utført arbeid (forhåpentligvis ikke stål mot stål) etter det også. Og det synes jeg ikke er OK.
Jeg er, som sagt, veldig enig i at bor man midt i byen så er det slikt man må regne med, men Øya har gjort en slett jobb ifht. kompensasjon og goodwillskaping. Det er en arroganse i det hele som ikke er spesielt sjarmerende.
En beboer som ble intervjuet av NRK sa at selve festivalen skulle nok gå greit, det var mest riggingen som foregikk fra tidlig til sent hun reagerte på. Noe sier meg at hun er et b-menneske som foretrekker å få sove litt lenger enn til klokka seks på morgenen.
Og så er det også et problem med at man aldri kan informere nok i slike saker, for det er alltid noen som ikke får det med seg eller ikke får med seg hele essensen. Og man kan lage informasjons- og kommunikasjonsplaner og -tiltak til man blir blå i ansiktet, men informasjonsbehovet er som et sort hull som aldri fylles. Så mens festivalarrangøren sikkert mener at de har informert godt og rikelig og tidlig nok så er det nok ikke slik at de på andre siden føler det sånn.
Ja, det skjønner jeg at folk blir sure over, men igjen: anleggsarbeid er jo ikke akkurat noe nytt og uhørt i tettbygde strøk, så jeg synes jo det skal være lov likevel. (De bygger en tunnel gjennom sentrale deler av Trondheim for tiden, og det har de gjort i årevis, til sammenligning. Men folk blir jo sure, de gjør jo det, og med god grunn, så klart.)
Jeg er enig med deg i at det at folk blir sure ikke nødvendigvis er en god grunn til å ikke gjøre slike ting. Men når situasjonen er som den er så tror jeg at arrangøren kunne gjort mer i forhold til å begrense "skaden" og irritasjonen ved å være litt mer ydmyke og kanskje forsøke å smøre med et festivalpass eller to.
Det er på et vis forskjell på nødvendig veiarbeid som kommer alle til gode og et vanvittig bråk døgnet rundt en lang periode for 4 dagers moro man kanskje ikke er interessert i engang. Det kreves litt goodwillskaping her. Det er ikke sikkert informasjon hjelper engang, jeg blir ikke mindre sur av å få høre halvannet år i forveien at de kommer til å bråke døgnet rundt og umuliggjøre søvn og hygge på terrassen. Det eneste som hjelper er faktisk å begrense arbeidet til tider på døgnet man ikke forsøker å sove.
Ah, hadde ikke fått med meg NRK-intervjuet. Man blir sprø av anleggsarbeid, og jeg har både klaget og skjelt ut arbeidere som har startet for tidlig. Jeg syns Øya har et spesielt ansvar for å holde seg innen tidene siden det de holder på meg ikke er strengt tatt nødvendig.
Samtidig så syns jeg det er veldig bra at Tøyen tas i bruk, og blir åpnet for folk som ikke nødvendigvis drar dit så ofte ellers. Tøyen har et stor behov for å ikke bare være bortgjemt, men bli en levende bydel.
Om man flytter langt ut på bygda er det ingen garantier for å slippe sånt da heller. Festivaler popper jo opp både her og der.
Jeg hadde nok ikke vært overvettes begeistret for fjorten dager bråk fra en slik festival dersom jeg ikke følte at festivalen var så viktig at det balanserte ubehaget.
Det er kanskje der de kunne gjort en bedre jobb? Altså pr på hvorfor denne festivalen er viktig for nettopp Tøyen. Har folk på Tøyen en sterk nok Tøyen-identitet til at man klarer å selge det? Må man bruke andre midler for å skape goodwill?
Kanskje slikt er lettere å selge på bygda enn i byen? Det kan jo bli ufattelig mye bråk og styr på festivaler ute på landet også, og da gjerne kombinert med camping og mye ekstra trafikk. Er det lettere å holde ut dette dersom man ser at bygda/hjemplassen får igjen mye for å arrangere?
Jeg skjønner godt at det er irriterende, og det vil vel trolig være snakk om 14 dagers bråk hvert år. Jeg tror festivalen hadde gjort lurt i å kompensere de som bor aller nærmest med billetter. Ikke at det hjelper på støyen, men man føler da at man får noe tilbake.
Jeg er litt delt tror jeg. I utgangspunktet syns jeg man må finne seg i det, men ser det er litt kjipt om man har små barn, som jo ikke er lette å legge på lyse sommerkvelder i utgangspunktet. Hvis gratisbilletter kan hjelpe på holdningen til festivalen er det jo fint, men det hjelper jo ikke med å legge ungene. Rigging blir noe annet, det skjønner jeg at man blir grinete av - det må jo gå an å holde de mest bråkete tingene til mellom 8 og 8, f.eks.
Jeg derimot hadde blitt strålende fornøyd hvis noen ville lage festival på jordet utenfor huset mitt. Fint med litt fest. Men det er jo sånne ting man bare sier når man bor sånn at de som bråker mest er fuglene. :humre: Jeg syns det er stas når naboen har fjortisfest med høy musikk også. Jeg bor i et overkant stille strøk.
Hadde jeg bodd på Tøyen, hadde jeg rigget meg til på terrassen (om jeg hadde) med tapas, rosévin og kikkert til festivalen var over. Jeg hadde ikke blitt sur, og synes man må regne med litt lyd om man bor midt i en ikke så liten by. Og så elsker jeg Tøyen bittelitt, og synes slike evenementer bare bidrar positivt til området.
Men nå bor jeg "på landet", da, så hva vet vel jeg om hva som kan forventes og tolereres i så måte. :blånn:
I "gamledager" bodde jeg på Gamle Kirkeplass i Drammen, der konsertene under elvefestivalen ble holdt. Da fikk vi tilbud om billetter til danskebåten. :knegg:
Det var bedre å være hjemme og høre på konsertene, for å si det sånn.
En kamerat av foreldrene mine m/kone var en av disse som solgte stort hus i en av åsene og flytta inn i leilighet over Picasso. Han var til stadighet å se i avisa, hvor han klagde på støy.
Far min knegga godt over denne fyren og hadde null sympati - hva forventa han liksom? (Sjøl flytta far/mor fra enebolig på bondelandet til leilighet godt inn mot sentrum av Drammen - i fler år hadde far elvefestivalen på dørstokken, mer eller mindre. (Før festivalen flytta over på Strømsø.) Han likte det ikke, nei, ståket og støyen, men skjønte at ja ja, live with it or leave it, så når festivalhelga nærmet seg, reiste han bort og storkoste seg et sted i ro og fred - og så lånte vi som ville på festival leiligheten så lenge.
Forresten, første året elvefestivalen var, fikk de næreste naboene tilbud om gratisbiletter på en av fergene til Danmark. Far var en av disse som fikk tilbudet, men han takket nei.)
Jeg kan skjønne de som bor oppi dette blir lei av ståket, ja, men når man bor i by, må man tåle litt i ny og ne, mener nå jeg.
(Selv om jeg sympatiserer med min nerveskjøre kusine som blir redusert til et vrak hver gang det skjer noe som helst utenom det vanlige i Drammen, men igjen, når hun, vel vitende om store nerveproblemer, har bevisst valgt å bo i sentrum av en forholdsvis stor by, så er det ikke mye hun har å klage for sånn egentlig, spør du meg.)
Jeg synes dette er utrolig vanskelig. Ja - man må finne seg i en del, men for min del hadde det vært helt krise om det flyttet en festival inn rett ved huset vårt og holdt meg og/eller barna våkne mange timer utover normal leggetid. Jeg fungerer ikke hvis jeg ikke får regelmessig hvile, og måtte muligens tatt med meg ungene og flyttet så lenge det pågikk. En ting er hvis det virkelig ble stille kl 23, men hvis det da er fyll og bråk til kl 1 flere dager i strekk så ville jeg mest sannsynlig ikke klare å skjøtte jobben min. Det ville bety fri uten lønn. Hvis man i tillegg opplever hærverk, urinering, flaskeknusing etc., da skjønner jeg at naboene reagerer.
Jeg er glad jeg bor et sted hvor dette ikke er aktuelt. Men man vet jo aldri, dersom noen kommer trekkende med et arrangement dit vi bor vet jeg ikke helt hva jeg gjør.
En festival som etterhvert har blitt stor kan med vind riktig vei høres hjem til oss flere km unna, fem km kanskje. Det er koselig. Hadde jeg bodd 100 meter unna hadde jeg ikke synes det samme.
Jeg tenker at hvis man overhode ikke takler to uker med anleggsarbeid og fire dager med musikk, type "kan absolutt ikke fungere", ikke "blir sur og grinete", så vil det være vanskelig å være bosatt i sentrale områder av en hvilken som helst større by. Da bør man helst bosette seg mer perifert.
Må man tåle "alt" om man bor i by? Hvor mye høyere går grensa der enn på landet?
Bystøy er en del av bybildet på samme måte som hanegal, eselbrøl og rauting er en del av det å bo ved bondegårder. Vedlikehold av vei, rundballing og gjødselspredning er også en del av dette, men festivaler? Er ikke det en ekstra støykilde uansett om man bor på by eller land? Er det noe man lettere må tåle på Tøyen enn landet bare fordi det generelt er mer lyd på Tøyen?
Jeg synes vel egentlig at en festival eller et arrangement som ikke respekterer hviletid bør få rødt kort, dvs ikke lov til å arrangere året etter. Det bør være helt unødvendig å vekke folk før hanegal med bråkete rigging.
Jeg bodde i flere år rett over elva for Marinen, der russen hadde fester til langt på natt hele russetiden. Det ble rutinemessig politianmeldt (siden det kolliderte spektakulært med eksamenstid for de fleste beboerne i området). Så nei, jeg syns ikke man trenger å tåle hva som helst selv om man bor sentralt, men noe må man leve med, og jo mer sentralt jo mer må man regne med å leve med. Man kan ikke bo på Bakklandet eller Grünerløkka og forvente at det er tyst rundt en kl 21 altså.
Jeg tenker at det ikke nødvendigvis er snakk om høy eller lav grense, men ulike grenser. F.eks. er det vanskelig å bo på landet om man ikke tåler kugjødsellukt. En festival kan dukke opp på et jorde, eller det kan dukke opp i en park. Selvsagt er det noe "ekstraordinært", og jeg ser at det kan være belastende med høy musikk i fire dager, og byggestøy en uke før og etter. Men det er jo også en begrenset periode, som det ikke er umulig å reise bort i.
Hvis det er snakk om 160 enheter er jeg enig i at billige billetter eller annen smøring kan være verdt det.
Jeg tror dette blir veldig god reklame for en del av byen som man har ønsket seg mer fokus på. Selv om jeg som sagt har stor forståelse for at det er plagsomt.
Banana: jeg tror ikke det blir fyll til kl 1, altså. Alle forsvinner raskt mot byen eller hjemover, man får ikke med seg øl ut, og det er mye vakthold rundt.
Det er jo bra. Jeg er så delt i slikt, fordi jeg vet at jeg bør tåle en del, også gjør jeg det ikke i praksis. Jeg må aldri flytte til et sted hvor slikt kan komme til å foregå.
Ein by er jo eigentlig per definisjon eit støyutsatt område, så viss ein ikkje taklar støy bør ein jo ikkje busette seg midt i sentrum.
Her i Bergen er støy frå studentar ein gjenganger i media i august. Når fadderveka begynner blir Nygårdshøyden omtrent som eit festivalområde å rekne, og då blir det nærmast uutholdelig for barnefamliar og andre å bu der. Då kan ein gjerne oppleve at tre-fire ulike festar foregår i leiligheitene like i nærleiken av deg og alle saman spelar ulik musikk på full guffe med alle vindauge opne. Det er aller verst akkurat under fadderveka, men det gjentar seg jo jevnlig gjennom studieåret. Det er alltid ein grunn til litt feiring! Eg budde der sjølv som student og hugsar med gru eit år eg hadde sein eksamen i juni. Det foregikk sikkert 5-6 ulike eksamensfestar under og over meg og rett over gata samtidig som eg prøvde å lese til eksamen.
Men sidan dette problemet er noko som er allment kjent syns eg ikkje veldig synd på barnefamiliane som bur på Nygårdshøyden. Ein kan fint velge å bu ein anna plass.
Då er det litt verre med dei som bur i nærleiken av Øya-festivalen sidan dette er noko heilt nytt. Festivalen har aldri vore i Tøyenparken før, så det var ikkje noko dei visste om då dei valgte å busette seg der.
Eg leste ein artikkel i ei eller anna nettavis(kanskje det var VG?) om ein som hadde full oversikt over festivalområdet frå balkongen. Det virka som om han hadde planar om å arrangere gratis-festival med masse folk på balkongen sin gjennom heile festivalen. Eg syns nesten endå meir synd på dei som bur i samme blokk som han. Dei får jo dobbeltstøy: Festival+fest
Jeg har bodd nær Ullevål Stadion og hatt urinerende fotballidioter i buskene utenfor leiligheten på lørdager og søndager, kunnet sitte på verandaen og høre konserter og sånn. Det er nå litt sånn jaja, når man bor i sentrale strøk, så er det litt slik. Det var også tidvis utfordrende å bo i nabohuset til Jean Krohns fødested, han stiftet nemlig Nordnes Bataillon og buekorpset valgte å feire en rekke merkedager ved å tromme en times tid utenfor dette huset. Dvs, utenfor mitt soveromsvindu. Flere av disse merkedagene sammenfalt med eksamenslesing eller dager der jeg hadde jobbet til 0400 dagen før. :rørt:
Eg budde i nabohuset til Dreggen bataljon første året eg var student :gal:
Såg jo skiltet på huset då eg var på visning, men tenkte ikkje over det sidan eg ikkje var innfødt og ikkje ante kva buekorps holdt på med.
Jeg var på Kalvøya. I 1990. Det var lineup'en sin, gitt!
Bob Dylan, Jeff Healey Band, Melissa Etheridge, Midnight Oil, The Rainmakers, Mercury Motors, Lenny Kravitz, Jonas Fjeld. Fantastisk! Tenkte ikke et sekund på naboene. :knegg:
Eg hadde heller takla fjorten dagar med rigging enn 4 dagar med musikk som eg oppleve som ekstrem støy. :sparke: Kanskje med unntak av Monica Heldal, Egil Olsen og Bjella.
Kan jo samtidig oppmode dokke som skal på Øya om å få med dokke Egil. En lokal kompis med fine låtar, fantastisk humor og et morsomtmerkelig sceneshow.
Der var jeg og! Fy søren som deg regnet! Jeg kunne vri opp trusa mi etterpå, til tross for at jeg og venninnen min var fornuftige 16-åringer (det var på 16-årsdagen min, faktisk) med full regnhabitt og medbragt matpakke.
Men i rettferdighetens navn, det var på en øde øy, ikke 10 meter fra soveromsvinduet til noen. Lyden slår mye mer inne i byen også, enn ute i åpent landskap.
Klart dette kan vise seg å være genialt for Tøyen i lengden, jeg vil tro det, men jeg hadde håpet og forventet at Øyafestivalen selv viste seg fra en hakket mer, tja, ydmyk side. Jeg har ikke et snev av sansen for de av de involverte som sutrer på sosiale medier over sure naboer, og dette er gjerne godt kjente folk med mengder av følgere. De burde vite bedre.
Det er for øvrig ikke akkurat noe spesielt for Øya, det er jo stengt støtt og stadig.
Enkeltpersoner som gjør slikt burde absolutt vite bedre, og det slår tilbake på Øya som organisasjon. De jeg følger har ikke skrevet noe. Samtidig; det er intervjuet to stykker fra ett borettslag i avisen. Det er ikke sikkert at dette er et særlig stort problem.
Hm. Jeg er miljøskadd etter å ha bodd midt i et anleggomsråde i snart to år, så jeg veksler mellom å synes litt synd på de folka som bor der og å si "tre uker! :utestemme: Prøv to år and counting med anleggsstøy, rystelser og biltraffikk nesten over trammen!" :dramaqueen:
Grøntområde stenges i fryktelig mange dager. Det er kjipt. Enda verre er at kidsa i område også mister utebassengene på Tøyenbadet i mange dager. Det er dobbeltkjipt i skomeferien.
Ellers bor jeg i område og har jobbet frivillig på miniØya i to år. Da stod jeg vakt og forsvarte stenging av parkområde uten problemer da det kun var noen få dager. Glad jeg ikke skal gjøre det samme nå selv om jeg personlig ikke har noe problem med festival i nærområde.
Fire dager liksom. To uker stenger de område. To uker av sommerferien til barn i et område der det er ytterst få grøntområder og mer ofte en vanlig at mange unger "henger" ute og bruker grøntområdene.
Det er kjipt å bade inne på Tøyen om dagen og se hele uteområdet beslaglagt for opprigg til festival.
Katta, Tøyenbadet er fryktelig slitt og er ofte stengt i perioder, det er ikke noe fast.
Jeg er her nå og jeg syns det at de har tatt utebadet er verst. Jeg tror ikke borettslaget som har klagd blir veldig plaget, og det er grøntområder som ikke er stengt av. Men utebadet kunne de latt være, særlig fordi det ikke er åpent for publikum engang, det er backstage.
Er det en blokk foran Amfi som får støyen? Jeg sitter i hvert fall nå 50 m fra en annen scene, og det er bare svakt hørbart. Jeg tror kanskje rigg og nedrigg er verre enn musikken.
Jeg prøver å se for meg hvor det er og hvordan det ser ut nedpå der nå. Vi bodde vel litt lengere inn, Ola Narr lå mer eller mindre rett ovenfor veien for oss.
Joda, det er fortsatt grøntområder og jeg er enig i at det å stenge utebassengene på Tøyenbadet er mye verre. Men det er utrolig at det stenges fra 1-13 august for en festival på fire dager, ganske drøyt.
Forøvrig er det område av Ola Narr som de av oss som ikke har hund bruker nå totalt ødelagt av en massiv midlertidig barnehage. Den er så stygg og grusom at jeg orker ikke gå tur der lenger engang.
Jeg syns ikke det er drøyt, det er en stor festival som skal rigges sikkert. Øya er viktig for Oslo og slikt bør vi ha rom til.
Jeg syklet hjem fra Øya nå og i en rett linje ned fra Tøyenbadets nordre vegg og oppover er parken åpen. Hele Ola Narr er åpen, jeg så ikke en eneste anleggsmaskin. Hvor er de? Oppi skogen?
Den sinte damen satt for øvrig på verandaen sin ned et TV-team fra TV2, men lyden var ikke høyere enn et ganske rolig vorspiel. Flere andre i borettslaget hadde hengt opp plakater med at de elsket Øya, velkommen osv. Mange hadde vinduer og dører åpne, og jeg tror de aller fleste bybarn greier å sovne.
Du syklet på nedsiden av Ola Narr og ikke oppi selve "Ola Narr" med utsikt over byen? Hundeparken og hele friområde? Der står den en massiv midlertidig barnehage som er umulig å ikke se. Den er helt vanvittig grusom og veldig dominerende. Faktisk er den så horribel at det nesten ikke er til å tro.