Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfrie pannekaker

#1

ingling sa for siden:

Jeg har lagd glutenfrie pannekaker noen ganger, men synes det er vanskelig å få god konsistens. Hvilken type glutenfritt mel eller melblanding bør jeg bruke? Jeg lager med havremelk, hvis det har noe å si.


#2

frukt sa for siden:

Jeg bruker litt forskjellig avhengig av hva jeg har i hus, men det blir alltid bra.
-Rismel, xanthan gum
-Rismel, finmalte nøtter(cashew eller mandler), xanthan gum
-Kokosmel
-Finmalte nøtter

Jeg har altså ikke tilgang på Toro eller Schar så de har jeg ingen erfaring med. Men jeg syns det hjelper veldig å tilsette litt xanthan gum. Det gjør røra litt tykkere og binder den sammen. Og så bruker jeg kokosmelk.


#3

kamp sa for siden:

Jeg foretrekker schar melmiks b fremfor toro/semper/finax


#4

Harriet Vane sa for siden:

Jeg brukte glutenfri havregryn og en glutenfri melmiks. Stavmikset for å få riktig konsistens.


#5

Teflona sa for siden:

Jeg bruker vaffelblandingen, har i godt med egg og havregryn, vi liker dem litt chubby. Moren min lager etter oppskrift på pakka, helt greit det også.


#6

Bean sa for siden:

Jeg bruker Semper finmix og glutenfri havremel. Sånn ca. 3-4 egg, melk, litt salt og sukker, melblanding (sånn ca. halvparten av hvert slag). Aldri prøvd med havremelk.

Bruker samme oppskrift til vafler, men da har jeg i bakepulver, litt flytende margarin og litt vaniljesukker/kardemomme.


#7

ingling sa for siden:

Takk for tips! Jeg har prøvd flere av variantene, men mulig jeg må justere litt. Butikken hadde litt dårlig utvalg, og vaffelmiksen har mye sukker, så jeg prøver blått jyttemel og lar røren svelle lenger enn sist, så får vi se. Vafler lager jeg med havregryn og mandelmel, det funker finfint og alle spiser det. Det får bli to rører til jeg får det til riktig, en til meg og en til resten. :) Vi har brukt spelt før jeg gikk helt over til glutenfritt.

Xanthan gum har jeg ikke prøvd, bare Fiberhusk, men det er vel ikke det samme?


#8

kamp sa for siden:

Nei, det er ikke likt. Du kan kjøpe xanthan gum på eks iherb,com


#9

Harriet Vane sa for siden:

Litt olje i røren gjør den bedre, synes jeg.


#10

ingling sa for siden:

Jeg lagde med jyttemel og litt amaranth i går. God smak, men litt løse i konsistensen. Både olje og xanthan kunne sikkert hjulpet på det.


#11

frukt sa for siden:

Hos sunnesaker.com og utengluten.no også. :jupp: Masse egg i røren hjelper selvsagt også.


#12

Trulte sa for siden:

Jeg synes havremelk er noe herk å lage med om det er et poeng med svelling.
Da bruker jeg soya. Men den er rimelig potent andre veien.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.