Bokormen sa for siden:
Jeg skal bake en gulrotkake til bryllupsfest, og trenger tips til hvordan den kan pyntes. :neie:Noen gode ideer? Pyntingen må skje etter jobb på fredag, og det kan ikke være for avansert eller tidskrevende.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Bokormen sa for siden:
Jeg skal bake en gulrotkake til bryllupsfest, og trenger tips til hvordan den kan pyntes. :neie:Noen gode ideer? Pyntingen må skje etter jobb på fredag, og det kan ikke være for avansert eller tidskrevende.
Niobe sa for siden:
Sprøyt kremen (gjerne farg den først) på i rosemønster. Det er IKKE vanskelig. Du trenger kun en sprøytepose og stjernetupp med dype tagger.
Nima sa for siden:
Niobe: jeg skulle akkurat inn og linke til de lekre gulrotkakene dine. :)
www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=162270&highlight=Kakebilder
Bokormen sa for siden:
Lekkert, Niobe! Takk for forslag! :blomst:
Filifjonka sa for siden:
Nydelig rosekake. Ellers syns jeg jordbær er veldig godt på gulrotkake, gjerne splittet fra bunnen som en "blomst" og satt på tett i tett like før servering.
Odelia sa for siden:
Jeg gjør som Niobe - kjempeenkelt og veldig dekorativt :nikker: (Og så strør jeg gjerne over noen perlemorskuler.)
Bokormen sa for siden:
Disse rosene holder seg pene en stund? Kaken må leveres dagen før bryllupet. :)
Niobe sa for siden:
Ja, flere dager.
Odelia sa for siden:
Jeg er avhengig av å bruke meierismør (eller annet hardt smør) i smørkremen for at rosene skal holde på fasongen, bare sånn at det er sagt. Bruker man mykt smør vil mønsteret fort klappe sammen.
Niobe sa for siden:
Det er bare å sette kremen i kjøleskapet en stund om den er for myk.
Tjorven sa for siden:
Tusen takk for tips.
Jeg skal også ha med en gulrotkake i bryllup om et par uker og har lurt på hvordan jeg skulle få den presentabel.
Odelia sa for siden:
Her smelter den etter noen få minutter i romtemperatur dersom jeg bruker feil smør (jeg har ofte brukt Vita i smørkrem jeg ikke skal dekorere med da jeg syns den får en mildere smak, men da sklir kremen ut).
Niobe sa for siden:
Ok, jeg bruker aldri margarin når jeg baker.
Tjorven sa for siden:
Hjelp! Hva er det du gjør for å avslutte hver rose?
Det blir bare søl, og jeg vurderer å bare smøre kremen utover.
Niobe sa for siden:
Høres ut som kremen er for myk. Skrap den av og sett den i kjøleskapet en stund.
Tjorven sa for siden:
:blomst:
Tusen takk for raskt svar. Bør jeg ha mer melis i også?
Niobe sa for siden:
Nei, prøv å kjøle den ned først, hvertfall. Hvis den blir tørr så "sprekker" den opp når du sprøyter den på.
Bomull sa for siden:
Jeg pynter gjerne med friske bær - det er så enkelt og veldig fint!
Sist jeg bakte til en 40-årsdag, hadde jeg bringebær, blåbær, jordbær og rips dandert og kaken så virkelig lekker ut. Mange som synes det var særlig delikat med ripsen.
Tjorven sa for siden:
Jeg er en sånn raring som slett ikke liker bær på kakene mine. Og nå har jeg masse rosa ostekrem stående i kjøleskapet. Jeg prøver igjen om noen timer.
Forresten; kaka mi er ikke helt flat på toppen. Burde jeg skjære av noe av toppen slik at det blir helt flatt? Eller vil det funke greit nok med en lett skrånende kake?
Bomull sa for siden:
Ikke så bra bilde, men her er i farten én av kakene jeg har laget med bærpynt. Det er bare å knæsje på kremen og putte det litt sånn tilfeldig på. Veldig godt med syrlige bær til slik ostekrem.
Bomull sa for siden:
Det er jo en smaksak ja. Jeg liker det ikke så godt selv, ellers ...men prøvde på gulrotkake etter et tips og det var jo bare sååå godt! :fnis:
Jeg pleier å skjære av litt hvis den er veldig høy på midten, men det er vel strengt tatt ikke nødvendig. Det kan være fint med litt avrundet også, det skal jo dekkes med krem uansett.
Tjorven sa for siden:
Jeg pleier bare å knæsje på kremen. Kaka smaker jo supergodt uansett.
Men denne gangen skal jeg ha med kake i et bryllup til en som er 100 hakk mer estetisk anlagt enn meg, så jeg føler at jeg bør forsøke å anstrenge meg litt. På den annen side; hun kjenner meg godt, og venter nok ikke akkurat den peneste kaka.
Tjorven sa for siden:
Jeg synes det endelige resultatet ble riktig så bra. :stolt:
Polyanna sa for siden:
Det er virkelig imponerende!
Hva slags krem er det dere bruker? Og klarer du å forklare litt mer med teskje hvordan du lager rosene?
Bloppy sa for siden:
Lekkert Tjorven!
Jeg prøvde meg også på den der en gang. Smakte nydelig, men rosene ble ikke like fine som Niobe sine. :snurt:
Tjorven sa for siden:
Jeg gikk inn på Cacas-butikken og forklarte at jeg skulle pynte en rosekake og at jeg ikke hadde noe som helst utstyr og trengte alle instruksjoner. Hun som jobber der tok meg med inn på bakerommet deres, pekte på en kake og lurte på om det var en sånn jeg ville lage. Det var det, og så fortalte ga hun meg det jeg trengte av utstyr, forklarte litt og ba meg deretter youtube " rose cupcake frosting". Der var det plenty av gode videoer.
Jeg brukte helt vanlig gulrotkakeglasur, men lagde større porsjon enn vanlig (100 g smør, 225 g kremost, 2 ts vaniljesukker og så mye melis jeg følte at jeg trengte).
Det var faktisk overraskende lett når bare glasuren og kaka var kald, og jeg er ingen estetisker. Den ble ikke like fin som Niobe sin, men fin nok for meg.
Niobe sa for siden:
Kjempefin!
Daisy sa for siden:
Den var veldig fin!!
Odelia sa for siden:
Jeg dobler denne oppskriften:
100 g meierismør (romtemperert)
1 pk Philadelphia orginal (den vanlige pakken på 200 g)
1 ts vaniljesukker
200-250 g melis
For å lage rosene starter du med å sprøyte ytterste delen av en sirkel, for så å gå innover i en spiral hvor du holder deg tett til kanten på forrige omgang og bygger rosen oppover i midten. Det er veldig enkelt altså, bare forsøk noen ganger og skrap kremen oppi igjen. Dersom jeg skal lage mer marmorering tar jeg gjerne og pensler en rosa stripe langs hele sprøyteposen (fra sprøytespissen og oppover langs posen). Det blir fin kontrast av det (eller blander farge sånn halvveis inn i kremen, da blir den enda mer marmorert).
Om jeg får noen "smutthull" lager jeg mindre roser, eller kun en dupp inni. Det kan også være greit å smøre ut et tynt lag over hele kaka først.
Syns denne måten å lage langpannegulrotkake på er så fin så den skal jeg prøve meg på en gang. Den går jo an å lage i hvitt til bryllup, for eksempel
(Ikke min kake - har lånt bildet fra en gruppe jeg er med i på facebook, men tør ikke kreditere siden det er fullt navn på vedkommende der.)
Polyanna sa for siden:
Hvor er cacas-butikken? Den høres ut som rett sted for meg som ikke vet hva jeg trenger. :knegg:
Tjorven sa for siden:
Den ligger midt i sentrum, litt mot kvadraturen.
Benzo sa for siden:
Husker du hvor mye glasur du lagde? Nå er det min tur til å lage roser. :hjelp:
Tjorven sa for siden:
Jeg lagde dobbel porsjon i forhold til vanlig. Det var rikelig og jeg brukte ikke alt.
Niobe sa for siden:
Jeg ganger den vanlige oppskriften med 1,5. Men så bruker jeg mer ost og mindre melis og litt sånn.
Bomull sa for siden:
Dere MÅ jo bruke glasuren til R.O.O.M - den er fantastisk!
Niobe sa for siden:
Butt åff kårs! :nemlig:
Benzo sa for siden:
Jeg synes den ble litt for våt, men står i kjøleskapet og satser på at den har blitt litt stivere til i ettermiddag.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.